Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
Pytanie-
-Co dziś zrobiłeś dla swojego auta??
-W sumie nic. Poza naprawą boczka drzwi kierowcy, który się kiedyś wyrwał (nie dzięki mnie). Muszę pochwalić się że mam teraz podświetlane przyciski
od szyb.
Wymontowaniu kolanka od przepustnicy i próbie montażu stożka- która skończyła się porażką -brak odpowiednich opasek,nie było ich w komplecie. Dali same małe.
No i w końcu uporządkowałem graty w szopie. Znalazłem dużo ciekawych części od Magdalenki które pójdą na zamianę
Fotek nie zrobiłem bo za ciemno było
. Nie no zimno straszne w samej koszulce. Dodam że wszystkie moje naprawy są przeprowadzane na ulicy, ponieważ moje podwórko nie mieści auta
A mieszkam w sumie na wsi :/
Co do stickerbomba- odpada Nie pasuje do stylu Xeda!! Czy ja wyglądam na kogoś kto ma 22lata??

-Co dziś zrobiłeś dla swojego auta??
-W sumie nic. Poza naprawą boczka drzwi kierowcy, który się kiedyś wyrwał (nie dzięki mnie). Muszę pochwalić się że mam teraz podświetlane przyciski

Wymontowaniu kolanka od przepustnicy i próbie montażu stożka- która skończyła się porażką -brak odpowiednich opasek,nie było ich w komplecie. Dali same małe.
No i w końcu uporządkowałem graty w szopie. Znalazłem dużo ciekawych części od Magdalenki które pójdą na zamianę
Fotek nie zrobiłem bo za ciemno było

Co do stickerbomba- odpada Nie pasuje do stylu Xeda!! Czy ja wyglądam na kogoś kto ma 22lata??

Gib miałem na myśli całe auto
np jak tu http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=69833
edit: ale chyba fotki nie hulają...
edit: ale chyba fotki nie hulają...
wyszedłem zobaczyć jak to wygląda w ciemnościach. Na fotce nie widać dokładnie, jednak jak jest wiedzą osoby które to mają... Najciekawsze jest to że sterowanie szybami pochodzi z '93r.
Nie wymieniałem całej tapicerki drzwi tylko sam uchwyt.
Dopisano 5 lis 2013, 12:35:
panel klimatyzacji naprawiony
Siłą nawiewu steruje się przełącznikiem a nie pokrętłem
Dzięki radar88 za radę i małą prezentacje
Znalazłem kostkę przy skrzyni biegów, jest wpięta tak jak być powinna. Niestety nie mogłem jej zobaczyć, tylko namacać- wydaje się wszystko OK, ale dlaczego prędkościomierz nie działa.
A i nie wiem co zrobić z takim małym wężykiem...
W końcu cisza
Tłumik zespawany 
Po drodze do domu wstąpiłem na miejsce pamięci narodowej i zrobiłem kilka fot.
W gratisie dorzucam filmik jak brzmi
Nie wymieniałem całej tapicerki drzwi tylko sam uchwyt.
Dopisano 5 lis 2013, 12:35:
panel klimatyzacji naprawiony
Znalazłem kostkę przy skrzyni biegów, jest wpięta tak jak być powinna. Niestety nie mogłem jej zobaczyć, tylko namacać- wydaje się wszystko OK, ale dlaczego prędkościomierz nie działa.
A i nie wiem co zrobić z takim małym wężykiem...
W końcu cisza
Po drodze do domu wstąpiłem na miejsce pamięci narodowej i zrobiłem kilka fot.
W gratisie dorzucam filmik jak brzmi

Mazda ma już nowiuteńki Gazik
Oczywiście sekwencja
Jutro na Niemcy 

Pojeździłem trochę ostatnio mało oszczędnie z przyczepką i spalanie wyszło powyżej 13l w trasie 
Ale to i tak taniej niż na Pb...
Ale to i tak taniej niż na Pb...
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Napiszę trochę później. Na razie muszę przepakować rzeczy z golfa do mazdy i jutro w drogę 
Dopisano 12 lis 2013, 22:04:
to co wiem:
-zbiornik- Bormech 48l w "koło"
-Reduktor- AC
-układ sterujący- Stag 300 isa
-Listwa wtryskowa BRC
I nic więcej mi do szczęścia nie potrzebne. To ma pracować jak najdłużej i jak najlepiej
Dopisano 12 lis 2013, 22:04:
to co wiem:
-zbiornik- Bormech 48l w "koło"
-Reduktor- AC
-układ sterujący- Stag 300 isa
-Listwa wtryskowa BRC
I nic więcej mi do szczęścia nie potrzebne. To ma pracować jak najdłużej i jak najlepiej

dawno mnie tu nei było i w sumie nie wierzyłem że go zreanimujesz propsy 

Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Kurna jak to jest
wszyscy mówią że pali im 12 gazu, a mi na sekwencji Vka zjada 15-16. Jakbym nie jeździł wychodzi 16 ;D
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
chyba kłamią 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Gazu zawsze trochę więcej opierdzieli, moj KL w automacie i przecież cieższej budzie niż CA pali po miescie 15-16 l , na bardzo krótkich odcinkach, natomiast na trasie ostatnio zmierzone , wyszło mi 12/100

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Mi za 30zł jak zatankuje czyli 10l z groszami to 100km zrobie bez peoblemu ale mowimy o predkosci 80km/h-90km/h i delikatnie pedałem a tak normalnie to tez 12-14
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
A więc tak. Jestem w Niemczech Xedem. Trasa 1100km- spalanie około 9-9.5l LPG w trasie, a mięcha miałem sporo w bagażniku.
Mało kto wierzył
a tu niespodzianka i tyle km zrobiłem nim bez większego zmęczenia.
Włożyłem w auto dość sporo "sił" ale i eurasów. 2 miechy u ojca na firmie w Niemczech grzałem na maszynie żeby ją zreanimować i plan się powiódł. Teraz oby jak najdłużej.
Jak dorwę trochę gotówki to będzie regeneracja nadwozia (ogniska korozji), zmiana lakieru na innego kameleona, lub odświeżenie tego. No i co najważniejsze hamulce od M6. Tył mi prawie wcale nie hamuje :/ W sumie się nie dziwie- auto stało prawie 9 miesięcy nie ruszane. I za chwile znów będzie trzeba OC płacić... Dobrze że "tanie" mam
lukkil napisał(a):dawno mnie tu nei było i w sumie nie wierzyłem że go zreanimujesz propsy
Mało kto wierzył
Włożyłem w auto dość sporo "sił" ale i eurasów. 2 miechy u ojca na firmie w Niemczech grzałem na maszynie żeby ją zreanimować i plan się powiódł. Teraz oby jak najdłużej.
Jak dorwę trochę gotówki to będzie regeneracja nadwozia (ogniska korozji), zmiana lakieru na innego kameleona, lub odświeżenie tego. No i co najważniejsze hamulce od M6. Tył mi prawie wcale nie hamuje :/ W sumie się nie dziwie- auto stało prawie 9 miesięcy nie ruszane. I za chwile znów będzie trzeba OC płacić... Dobrze że "tanie" mam
Ostatnio edytowano 20 lis 2013, 10:36 przez DamianSzatan666, łącznie edytowano 2 razy

a jakie odczucia przy KL'u na autostradzie? jakie prędkości?

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Hehe teraz dopiero 6 biegu będzie brakować 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
oj brakuje i to bardzo
Prędkościomierza w sumie też. Może zrobię jedynego moda do skrzyni i jakoś uda się zestroić skrzynie 6 do KL 
Wrażenia super, łykanie km przez Xeda, tylko światła słabe pomimo Xenonu, jednak dawały rade. załadowany byłem dość sporo za tylną osią i przód w górę. Te miny jak przejeżdżałem obok aut z dość dużą prędkością
Później nastał zmierzch i ciężko było dostrzec miny 
Wrażenia super, łykanie km przez Xeda, tylko światła słabe pomimo Xenonu, jednak dawały rade. załadowany byłem dość sporo za tylną osią i przód w górę. Te miny jak przejeżdżałem obok aut z dość dużą prędkością

a nawigacja nie pokazywała prędkości? i nie cykasz się jeździć na xenonach po niemcach 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
z tego co mi wiadomo to w Niemczech wolno. Nawi nie pokazuje mi km/h. Pokazuje tylko jak przekraczam :/

DamianSzatan666 napisał(a):Te miny jak przejeżdżałem obok aut z dość dużą prędkościąPóźniej nastał zmierzch i ciężko było dostrzec miny
oj chyba musiałeś jednak wolno jechać skoro widziałeś ich miny