malkolm napisał(a):no i wygląd
miały go poprawić
www.mazdaspeed.pl
PLaster napisał(a):dymi przeokrutnie.
Riki napisał(a):Jutro z rana na przegląd (do dowodu)
Riki napisał(a):
Kilka tygodni temu zaraz po wymianie podkładek pod wtryskami (opisane kilka postów wyżej) wyciąłem katalizator. Generalnie w dieslach (tym bardziej o tej mocy – na tym poziomie modów) nie zawsze to pomaga, a czasem jest szkodliwe dla turbosprężarki (zbyt "wolny" wydech powoduje wzrost ciśnienia doładowania, a u mnie turbo i tak dmucha więcej niż ustawa przewiduje) Mimo, tego, że mój kat. był w dobrym stanie (nie był zabity sadzą etc.) usunięcie go pozytywnie wpłynęło na osiągi. Jedyną wadą jest nieco podwyższone dymienie aczkolwiek i tak mocno trzeba wpatrywać się w lusterko aby "za dnia" zobaczyć małą chmurkę czarnego dymu podczas pałowania...
Speed napisał(a):a środowisko cierpi głównie z diesla.
Speed napisał(a):Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem
Speed napisał(a):Chodziło mi o szkodliwość dla środowiska po wycięciu katalizatora
Riki napisał(a):malkolm myślę, że tak usmiech nie zapisywałem się co prawda a Ty?
Riki napisał(a):tak samo cierpi po zaślepieniu EGR-a i kilku innych modyfikacjach no i co?
malkolm napisał(a):ja sie nie zapisywałem ale myślę że będę
malkolm napisał(a):ja uwarzam że jak auto wyjechało tak i niech jeździ. nic nie zaślepiam , nie wycinam i jest ok.
malkolm napisał(a):okrutne paskudztwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość