Mazda Xedos 6 CA KF '92 – Kaszel91 – REBUILD
wiem gdzie stawiasz w nocy akcja lewarek 
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
No i jest coś, czego w tym aucie brakowało najbardziej od samego początku
Moim zdaniem pasują. Na terenowym Xedosie jest mega dobrze. Raczej nie myślałbym o glebie, gdyby u mnie na 17" tak fajnie stała. Jak oni to robią, że felgi z 10 lat młodszych modeli tak ładnie komponują się ze starymi autami...
Moim zdaniem pasują. Na terenowym Xedosie jest mega dobrze. Raczej nie myślałbym o glebie, gdyby u mnie na 17" tak fajnie stała. Jak oni to robią, że felgi z 10 lat młodszych modeli tak ładnie komponują się ze starymi autami...
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Fajnie wyglądają
ja już z bliska wczoraj zdążyłem zobaczyć 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Jak dla mnie wygląda zaiście i bez gleby
Pewnie mnie większa część tego forum zlinczuje zaraz, ale niestety gleba mi sie może i widzi ale komfort żaden i trzeba po stokroć bardziej na zderzaki uważać
Felgom brakuje tylko i wyłącznie odpowiedniego koloru, już ja coś wymyślę
Corne metalizowane będą idealne
Zastanawiam się jeszcze jak Kuba podniosłeś samochód, ale to może wyjaśnisz mi przy pierwszych cięciach

Pewnie mnie większa część tego forum zlinczuje zaraz, ale niestety gleba mi sie może i widzi ale komfort żaden i trzeba po stokroć bardziej na zderzaki uważać

Felgom brakuje tylko i wyłącznie odpowiedniego koloru, już ja coś wymyślę

Corne metalizowane będą idealne
Zastanawiam się jeszcze jak Kuba podniosłeś samochód, ale to może wyjaśnisz mi przy pierwszych cięciach

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Zastanawiam się jeszcze jak Kuba podniosłeś samochód, ale to może wyjaśnisz mi przy pierwszych cięciach
Kawałek Europalety i dobry podnośnik zdziałały cuda (prawie)

Fajnie siadła, sam jestem zaskoczony że nie musze jej zglebiać. Może kiedyś....
Bałem się że srebrne nie przypasują do ciemnej szarości mojej Xeni, ale zgrały się na tyle fajnie, że musze wymyślić konkretny zestaw kolorów tj, buda + felgi żeby zmienić im kolor..;D
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Przy najbliższych modach przypasujemy te moje do Ciebie, bo aż ciekaw jestem jak to na budzie by leżało...
I co badałeś ten temat o ktorym pisałem?
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Przy najbliższych modach przypasujemy te moje do Ciebie, bo aż ciekaw jestem jak to na budzie by leżało...
Jutro po dentyście lub w czwartek.. Chroniczny brak czasu..
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Oki, We keep in touch 
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Wczoraj zakupione zostały podkłady, baranek, lakier, masa uszczelniająca i papier ścierny.
Właściciela portfel jest lżejszy o 320PLN...ale czego to nie robi się dla samochodu
Od jutra akcja Kaszel's Xedos 6 Rebuild
Właściciela portfel jest lżejszy o 320PLN...ale czego to nie robi się dla samochodu
Od jutra akcja Kaszel's Xedos 6 Rebuild

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
No i będzie się działo 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Co to znaczy że będzie jasno? jakoś nie załapałem, chyba że mówisz o łuku spawalniczym 
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Ja tez nie zalapalem ;d
Już wiem o co mu chodziło, o iskry podczas cięcia
A więc tak, prace ruszyły z kopyta:
– na pierwszy ogień poszedł prawy próg, podłużnica i mocowanie wahacza.
Po rozcięciu wstyd mówić ale jest tak jak myślałem, chałtura jaką odwalają blacharze jest wręcz żenująca...a tym bardziej że jeżeli nie pokaże się palcem to nikt nic ponad to co ma do wymiany nie zrobi, nawet jeżeli wewnetrzny próg jest zjedzony to nie patrzy się na to i bez zabezpieczenia antykorozyjnego daje zewnętrzne poszycie progu
Tylko dlaczego za tą chałturę płacą klienci
Zaczęliśmy od elementów nośnych a na deser chcę zobaczyć ile szpachlum jest na nadkolach
...
Zdjęć narazie nie będzie bo nie mam kabelka do telefonu
Ale możecie wierzyć albo nie, ja za robociznę takich szpachlarzy to mógłbym im dać, conajwyżej po mordzie...
A więc tak, prace ruszyły z kopyta:
– na pierwszy ogień poszedł prawy próg, podłużnica i mocowanie wahacza.
Po rozcięciu wstyd mówić ale jest tak jak myślałem, chałtura jaką odwalają blacharze jest wręcz żenująca...a tym bardziej że jeżeli nie pokaże się palcem to nikt nic ponad to co ma do wymiany nie zrobi, nawet jeżeli wewnetrzny próg jest zjedzony to nie patrzy się na to i bez zabezpieczenia antykorozyjnego daje zewnętrzne poszycie progu
Tylko dlaczego za tą chałturę płacą klienci

Zaczęliśmy od elementów nośnych a na deser chcę zobaczyć ile szpachlum jest na nadkolach

Zdjęć narazie nie będzie bo nie mam kabelka do telefonu
Ale możecie wierzyć albo nie, ja za robociznę takich szpachlarzy to mógłbym im dać, conajwyżej po mordzie...

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Niestety post pod postem ale co tam
Zamieszczam zdjęcia z prac i nie ukrywam ale doświadczenie zdobyte na BG naprawdę ułatwia pracę.
Xedos jest w lepszym stanie aniżeli BG, jednak wymagał natychmiastowego przeszczepu blach.
A więc miłego oglądania
Zamieszczam zdjęcia z prac i nie ukrywam ale doświadczenie zdobyte na BG naprawdę ułatwia pracę.
Xedos jest w lepszym stanie aniżeli BG, jednak wymagał natychmiastowego przeszczepu blach.
A więc miłego oglądania

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99