Mazda Xedos 6 CA KF 1993r – projekt Xedos
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Welcome to the polskie wertepy.
Już mi przeszła złość, teraz tylko pytanie, czy ta oponka nadal jest bezpieczna....

i tył

Już mi przeszła złość, teraz tylko pytanie, czy ta oponka nadal jest bezpieczna....

i tył

Xedos 6 '92 KF

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
"Panie policjancie, nie widziałem znaku bo patrzyłem na dziury w jezdni"
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Na odcinku Frampol – Wysokie, jadąc z Biłgoraja w stronę Lublina. Przy jakichś 60km/h.
Chyba ostatni raz jechałem tam tą trasą. Wygląda jak po deszczu meteorytów, momentami kiedy masz kogoś z naprzeciwka nie jesteś w stanie ominąć dziury, co właśnie tu miało miejsce.
Chyba ostatni raz jechałem tam tą trasą. Wygląda jak po deszczu meteorytów, momentami kiedy masz kogoś z naprzeciwka nie jesteś w stanie ominąć dziury, co właśnie tu miało miejsce.
Xedos 6 '92 KF
Jechałem tą trasą z 2 miesiące temu i to fakt. Rosja przy tym to niemiecki Autobahn...
Myśle że ogarniesz to szybko.
Myśle że ogarniesz to szybko.
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Konopie rosną na środku jezdni? 

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Dlatego nadrabiam teraz 20km, ale jadę bez obaw, że laptop odbije mi się od podsufitki i spadnie na kolana. No i mam pewność, że wrócę na 4 kołach
Szykuję małe co nieco w te wakacje, jak będzie czas to... soon.

Szykuję małe co nieco w te wakacje, jak będzie czas to... soon.
Xedos 6 '92 KF
Mati, wakacje się kończą, napisz coś o X6.
Ciekaw jestem Twoich perypeti
Ciekaw jestem Twoich perypeti
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Jak na złość, jeśli już coś działam – nie zabieram aparatu
Wymienione łożysko rolki napinającej, gdyż było tak zatarte, że pewnego pięknego dnia zablokowało rolkę, na której przypalił się pasek alternatora. Łożysko to SKF 6203RS, koszt znikomy. W zasadzie to kupiłem 2 łożyska, ale drugiego nie miałem czasu wymienić, druga rolka nie hałasuje całe szczęście. Wymieniłem też pasek alternatora na Bando, drugi pasek czeka na wymianę drugiego łożyska. W tym wszystkim pomógł mi Flywin za co wielkie dzięki
Niektóre metody Łukasza są tak proste, a tak skuteczne...
Poszukuję teraz podwójnie gwintowanej śruby, tej od napinacza paska, służy ona regulacji wysokości rolki. U mnie jest krzywa przez co mieliśmy troszkę zabawy.
No i wtyczka od drugiego wentylatora... masakra. Co ciekawe, wenylator się załącza. Już to naprawiłem, ale szukam jakichś uniwersalnych wtyków ew. może uda się trafić coś oryg. z Xedosa na szrocie, bo takie łączenie na wsuwki jest niedopuszczalne. Kable były poprzepalane, splątane, miedziane żyły wręcz poszarpane... cyrk. Zdj troszkę słabe... ale jest.

Wymienione łożysko rolki napinającej, gdyż było tak zatarte, że pewnego pięknego dnia zablokowało rolkę, na której przypalił się pasek alternatora. Łożysko to SKF 6203RS, koszt znikomy. W zasadzie to kupiłem 2 łożyska, ale drugiego nie miałem czasu wymienić, druga rolka nie hałasuje całe szczęście. Wymieniłem też pasek alternatora na Bando, drugi pasek czeka na wymianę drugiego łożyska. W tym wszystkim pomógł mi Flywin za co wielkie dzięki

Poszukuję teraz podwójnie gwintowanej śruby, tej od napinacza paska, służy ona regulacji wysokości rolki. U mnie jest krzywa przez co mieliśmy troszkę zabawy.
No i wtyczka od drugiego wentylatora... masakra. Co ciekawe, wenylator się załącza. Już to naprawiłem, ale szukam jakichś uniwersalnych wtyków ew. może uda się trafić coś oryg. z Xedosa na szrocie, bo takie łączenie na wsuwki jest niedopuszczalne. Kable były poprzepalane, splątane, miedziane żyły wręcz poszarpane... cyrk. Zdj troszkę słabe... ale jest.

Xedos 6 '92 KF
Witam. Temat nieuzupełniany bo i nic szczególnego się nie dzieje. Ale będzie gdyż zrobiłem zakupy, na które czekam. Tak wygląda autko po 3 dniach od mycia i zrobieniu nieco ponad 500km

Oczywiście nie jest to zasługa samego mycia ale i woskowania. To jeszcze czeka, aż zwolni się miejsce u znajomego w garażu, do drugiego napinacza potrzebny jest już kanał :

No i sprawa najważniejsza. Nieplanowany wyjazd za granicę na 2 miesiące. Co za tym idzie – nie zdążę zrobić nadkoli bo jadę za 2 tygodnie. U blacharzy miesięczne kolejki. Wychodzę więc z pytaniem – jest jakiś sposób, by zatrzymać nieco korozję i utrudnić jej życie?

Oczywiście nie jest to zasługa samego mycia ale i woskowania. To jeszcze czeka, aż zwolni się miejsce u znajomego w garażu, do drugiego napinacza potrzebny jest już kanał :

No i sprawa najważniejsza. Nieplanowany wyjazd za granicę na 2 miesiące. Co za tym idzie – nie zdążę zrobić nadkoli bo jadę za 2 tygodnie. U blacharzy miesięczne kolejki. Wychodzę więc z pytaniem – jest jakiś sposób, by zatrzymać nieco korozję i utrudnić jej życie?
Xedos 6 '92 KF
Wpadnij do mnie na kilka dni to Ci załatwię blacharza i po 3 dniach odbierzesz zadowolony autko 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Xedos 6 '92 KF
Brunox nie pomoże na długo. tylko zdrowa blacha... z rudą nie ma żartów i nie ma na nią lekarstwa tak jak na raka złośliwej odmiany.
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99