Mazda 626 GF Lift RF-Turbo '00 F-16
jak hamownia wykaze około serii to box trafi pod maske sprawdzone i pewne 20 koni a moze nawet i lepiej
wiec bedzie rakieta oj bedzie rakieta
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Czekam, aż się bydgoskie ludziska dogadają i jadę na rolki udowadniać powrót do serii, a potem się zobaczy
ale raczej będzie tak jak pisze Szkodnik 

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Ha czyli miałem rację że wkładasz box 
Neonixos666 napisał(a):Ha czyli miałem rację że wkładasz box
No tak, żadna tajemnica (o ile hamownia potwierdzi powrót do serii), baa ten box już nawet jest

No oby jak najszybciej trafił pod maskę. Ja muszę w końcu ruszyć dupsko i jechać na hamownię zobaczyć stan motoru.
Riki napisał(a):jaki box Bandit?

Inny się nie mieści
A tak serio to nie wiem, nasz mechanik z Niemiec przywiózł w jakimś wozie, ponoć sprawdzony
Więc pewnie coś takiego, ale jaka firma to nie mam pojęcia

kolorek idealnie pasuje do tego modelu i nadwozia
bo kombi 626 niezaciekawa
ale twoja
pozdrawiam

- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
boczek86 napisał(a):kolorek idealnie pasuje do tego modelu i nadwozia
Wszyscy tak twierdzą
boczek86 napisał(a): kombi 626 niezaciekawa
No jest po prostu brzydka jak trumnowóz
boczek86 napisał(a):ale twoja
Dziękuję w imieniu mojej ukochanej M
Jurgen napisał(a):Bardzo ładne autko! Dziś widziałem je z bliskaPozdrawiam!!!
Dziękuję za dobre słowo, bardzo się cieszę, że mogłem poznać osobiście
Pozdrawiam
Marcin
Ładna Madzia
Identiko jak mojego ojca, tyle że Dieselek
Pozdrawiam i pewnie nie długo na żywo obejrzę

Było:
Fiat 126p '87
Toyota Starlet 1.3 12V 75km LPG '95
Opel Vectra A 1.6 71km LPG '95
jest Mazda XEDOS 6 1.6 16v 107km '99 :)
Moje maleństwo : http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/Xedos/117491
Fiat 126p '87
Toyota Starlet 1.3 12V 75km LPG '95
Opel Vectra A 1.6 71km LPG '95
jest Mazda XEDOS 6 1.6 16v 107km '99 :)
Moje maleństwo : http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/Xedos/117491
- Od: 7 sty 2011, 15:03
- Auto: Mazda Xedos6 1.6 16V '99r.
Cześć Bandit,
nie bede slodzil jak wszyscy ze ladna bofaktycznie ladna i taka sama jak moja:–)
ja szukalem okolo roku i kupilem finalnie krajowa z konca 2001, 110km, taka sama opcja pllus climatronic..
od nowosci jezdzil ksiadz..i powiem szczerze ze po 200k nie czuje kompletnie tych 110km;/
chce wykonac te same akcje, ktroe ty swojej zapodales (ponizej szczegoly)..i moje pytanie brzmi..ile czasowo ci zajelo wykonanie wszystkich "czynnosci" oraz mniej wiecej jakbys oszacowal koszt:–):
"
– Miska olejowa podmieniona, na tą z wspawaną tulejką pod czujnik temperatury oleju, czujnik założony.
– Nowy olej ELF Evolution SXR 5w30 zalany ( + filtr oleju Knecht).
– Smok olejowy wyczyszczony (był czysty, ale nie zaszkodziło). Filtr powietrza (ori Mazda) i paliwa (Knecht) wymieniony (dołożony podgrzewacz filtra paliwa z M6)
– Kolektor dolotowy + kanały w głowicy wyczyszczone (to było dopiero wyzwanie, ale jakoś poszło, ba kolektor został nawet na koniec podpalony benzyną Naświniłem tym olejowym nagarem (a było go kilka kilo ) po całym warsztacie, a później jechałem na kolanach szmatą z benzyną całą podłogę żeby pousuwać wszystkie czarne kropki ) Warto było.
– Zawory wyregulowane
– Wymienione podkładki pod wtryski i przelewy (należało im się, szczególnie tym pod wtryskami)
– Wtryski wyczyszczone (końcówki były zasyfiałe, aż cud, że wogóle podawały paliwo do komory spalania)
– Pompa wtryskowa wyjęta (by wyjąć kolektor) i przeczyszczone zostały sitka (do dzisiaj nie wiem czy to o te chodziło)
– Wymieniony olej w skrzyni biegów (Mobil 75w90) z tym było trochę jaj bo ten który ja dostarczyłem (Hipol 80w90) był gęsty jak towot i nie dało się go nawet zalać do skrzyni. Stwierdziliśmy, że trzeba zamówić nowy, odpowiedni. W wirze innych prac zapomnieliśmy o tym i o 14.15 jak już sklep był zamknięty oświeciło nas, że jednak nikt nie zadzwonił i skrzynia bez oleju została. Na szczęście przypadkiem zjawił się Dawid i dostarczył nam właściwy teraz śmiga znakomicie
– Zaślepienie zaworu recyrkulacji spalin EGR (był czysty, trochę okopcony, ale "wysyłał" syf do kolektora dolotowego. Obiecał mi, że już nie będzie brudził spalinami w dolocie )
– Płukanka Forte (wlałem całąbutlę na rezerwę (jakieś 8 litrów ON) i przejeździłem ponad 100 km dzisiaj wieczorem nalałem "gnojówki" do pełna + depresator
"
generalnie zastanawiam sie czy w lodzi mi ktos pomoze takie cuda wykonac ale to juz inna kwestia:–)
pozdr,
Piotr.
nie bede slodzil jak wszyscy ze ladna bofaktycznie ladna i taka sama jak moja:–)
ja szukalem okolo roku i kupilem finalnie krajowa z konca 2001, 110km, taka sama opcja pllus climatronic..
od nowosci jezdzil ksiadz..i powiem szczerze ze po 200k nie czuje kompletnie tych 110km;/
chce wykonac te same akcje, ktroe ty swojej zapodales (ponizej szczegoly)..i moje pytanie brzmi..ile czasowo ci zajelo wykonanie wszystkich "czynnosci" oraz mniej wiecej jakbys oszacowal koszt:–):
"
– Miska olejowa podmieniona, na tą z wspawaną tulejką pod czujnik temperatury oleju, czujnik założony.
– Nowy olej ELF Evolution SXR 5w30 zalany ( + filtr oleju Knecht).
– Smok olejowy wyczyszczony (był czysty, ale nie zaszkodziło). Filtr powietrza (ori Mazda) i paliwa (Knecht) wymieniony (dołożony podgrzewacz filtra paliwa z M6)
– Kolektor dolotowy + kanały w głowicy wyczyszczone (to było dopiero wyzwanie, ale jakoś poszło, ba kolektor został nawet na koniec podpalony benzyną Naświniłem tym olejowym nagarem (a było go kilka kilo ) po całym warsztacie, a później jechałem na kolanach szmatą z benzyną całą podłogę żeby pousuwać wszystkie czarne kropki ) Warto było.
– Zawory wyregulowane
– Wymienione podkładki pod wtryski i przelewy (należało im się, szczególnie tym pod wtryskami)
– Wtryski wyczyszczone (końcówki były zasyfiałe, aż cud, że wogóle podawały paliwo do komory spalania)
– Pompa wtryskowa wyjęta (by wyjąć kolektor) i przeczyszczone zostały sitka (do dzisiaj nie wiem czy to o te chodziło)
– Wymieniony olej w skrzyni biegów (Mobil 75w90) z tym było trochę jaj bo ten który ja dostarczyłem (Hipol 80w90) był gęsty jak towot i nie dało się go nawet zalać do skrzyni. Stwierdziliśmy, że trzeba zamówić nowy, odpowiedni. W wirze innych prac zapomnieliśmy o tym i o 14.15 jak już sklep był zamknięty oświeciło nas, że jednak nikt nie zadzwonił i skrzynia bez oleju została. Na szczęście przypadkiem zjawił się Dawid i dostarczył nam właściwy teraz śmiga znakomicie
– Zaślepienie zaworu recyrkulacji spalin EGR (był czysty, trochę okopcony, ale "wysyłał" syf do kolektora dolotowego. Obiecał mi, że już nie będzie brudził spalinami w dolocie )
– Płukanka Forte (wlałem całąbutlę na rezerwę (jakieś 8 litrów ON) i przejeździłem ponad 100 km dzisiaj wieczorem nalałem "gnojówki" do pełna + depresator
"
generalnie zastanawiam sie czy w lodzi mi ktos pomoze takie cuda wykonac ale to juz inna kwestia:–)
pozdr,
Piotr.
- Od: 8 lut 2010, 12:42
Ale trafiłeś
Ganiaj do działu diesel/ditd i czytaj tam – Instrukcja fotorelacja z przywracania mocy. W Zaniemyślu pod Poznaniem robią to profesionalnie koszt okolo 500 zł, trwa to od rana do wieczora.
Szybko, jak zwykle
Bez zarzutu na wygodę.
Czep się, sam dobrze wiesz, że to wygodny spory krążownik, szczególnie z moim silnikiem 
Ostatnio edytowano 13 sty 2011, 20:04 przez Bandit, łącznie edytowano 1 raz