Mazda 626 GE FS '92r. 2.0
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
mariusz_sti napisał(a):no stan elegancki, jakiś ładnych alu min 16" mu brakuje
Jeżeli będę zakładał alusy, to przymierzam się do orginalnych 15 z xedosa 6

Znalazłem coś takiego
http://moto.allegro.pl/item499659333_al ... ancut.html
tylko nie wiem jakby to wyglądało, fajnie bo koleś sprzedaje w moim mieście i niedrogo. Co o tym sądzicie?

tylko nie wiem jakby to wyglądało, fajnie bo koleś sprzedaje w moim mieście i niedrogo. Co o tym sądzicie?

Eleganckie wozidełko
niech dobrze służy!
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Co o tym sądzicie?
Biorąc pod uwagę wzór tych felg, moim zdaniem są przede wszystkim o 400zł za drogie.
Jeżeli nie masz wystarczająco dużo kasy, lepiej poczekaj i kup porządne 16" felgi (nowe lub używane) np.

Do tego nowe opony w rozmiarze 205/50R16 np. Fulda Carat Exelero. Ja bym używanych opon nie kupił – nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie. Jeżeli uwązasz to za zbyt duży wydatek zrób to samo tyle, że z kołami 15" (wtedy i felga i opona będzie tańsza). W kwestii samego wyglądu: szkoda zakładać do tak zadbanego auta, nieefektowne felgi, które same w sobie, jako element stylistyczny są przecież bardzo ważne. Jak sądzę nie chcesz na razie obniżać, więc opona 205/50 w przypadku koła 16" powinna dość dobrze wypełniać nadkola jednocześnie o nie nie obcierając. Tu masz mały VT jak Twoja mazda wyglądała by na tych "felgach" od Probe, a jak na tych, które przykładowo podałem Ci w linku:

Nie no to ja już chyba zostane przy orginalnych kołpakach, a o kase nie chodzi tylko o w miarę orginalny wygląd samochodu. Dzięki Lukas007 za otwarcie mi oczu ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Piniążków na moją Madzię nie oszczędzam: wymieniłem kompletny rozrząd (japońskie elementy), klocki, amorki 4 szt. (kayaba), inne elementy zawieszenia, oleje, filtry, świece, wymieniane na bieżąco. Nie liczę pieniążków które wydałem na naprawę powypadkową mojego autka.

Muszę przyznać, że blacharz się spisał, bo nie widać na fotkach żeby kiedyś miała strzał w tył.dyszel85 napisał(a):Madzia w momencie kupna
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Blacharz się spisał, lakiernik też, ale kolor nie do końca siadł (niestety to srebrny!) i klapa tyla jest nie do końca idealnie spasowana – ale w końcu auto prawie pełnoletnie ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Znam te problemy srebrnego lakieru.dyszel85 napisał(a):kolor nie do końca siadł (niestety to srebrny!)
Pozdrawiam Hubert
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Pajko napisał(a):ładna seryjna 626 choć nie pasuje mi ten spojler .
Zależy kto co lubi, dodam że posiadam w dokumentach od madzi papier z montażu radia i właśnie tego spoilera z listopada 1992 roku.

Nie lubię żadnego tuningu optycznego zwłaszcza w takim aucie o klasycznej linii jak GE, ale uważam że ten spoilerek jest skromny i wygląda dość orginalnie 

dyszel85 napisał(a):Auto pełen orginał nie poddane tuningowi.
I dobrze, niech tak pozostanie
Dobrze wygląda, brakuje jedynie jakiejś dobrej felgi
Bardzo ładny egzemplarz, jeszcze jakieś ładne felunie i
Szerokości i zapraszam na regionalne zjazdy

Szerokości i zapraszam na regionalne zjazdy