Mazda Xedos 6 CA KF < KL-DE 93' Sprzedana. Do zamknięcia
Podziwiam Twoje samozaparcie i chęć dalszych prac przy Xedzie. Typowy Janusz by to dawno, dawno temu rzucił i przesiadł się do passata, a tu proszę – tak trzymaj 
amil112 napisał(a):Podziwiam Twoje samozaparcie i chęć dalszych prac przy Xedzie. Typowy Janusz by to dawno, dawno temu rzucił i przesiadł się do passata
Dlatego Xedos to nie auto dla typowego Janusha, dla nich właśnie są Passaty
PS. Czy odbłyśniki poszły do regeneracji?
- Od: 13 mar 2011, 01:10
- Auto: Xedos 6 CA KF 2.0 V6 automat
Witam
Wymieniona została przysłona w tej nieprawidłowo świecącej lampie. Dziękuję koledze Krzyśkowi za pomoc w temacie 
Dopisano 21 sie 2016, 15:54:
Dziękuję za zainteresowanie postem i miłe słowa, które dopingują mnie jak i auto do prawidłowego działania
Autko wczoraj odebrałem, grillowałem i poznałem kolejnych ciekawych ludzi – pozdrowienia dla Olka i Michała
Zmotywowany odbiorem samochodu trasę znowu pokonałem na rowerze. Dziękuję Kamilowi za kawał dobrej roboty. Samochód śmiga jak szalony. Dzisiaj wróciłem 100 km z Teklinowa bez najmniejszych problemów. Czeka mnie teraz szereg kolejnych napraw czy ulepszeń, co będzie na bieżąco tutaj dokumentowane. Zanim do tego przejdę, w najbliższym czasie przedstawię zdjęcia oraz listę i cennik wykonanych prac, które otrzymałem od Kamila. Pozdrawiam 
Dopisano 21 sie 2016, 15:54:
Dziękuję za zainteresowanie postem i miłe słowa, które dopingują mnie jak i auto do prawidłowego działania
Przedstawiam cennik oraz trochę zdjęć z wykonanej pracy:
- Załączniki
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Witam wszystkich
W piątek zaraz po pracy Mazda odwiedziła znajomego blacharza, który zajął się dziurawym układem wydechowym. Konkretnie robiona była puszeczka, zwana katalizatorem, strumienicą, jak to określił- wspomnienie po katalizatorze
Od puszki odcięte zostały dwie dziurawe rurki i wspawane nowe:
Witam wszystkich:) Xedos przechodzi kolejne etapy, dzięki którym im starszy tym staje się lepszy
Mam go już półtorej roku i czas się wziąć za sprawy blacharskie, choć tragedii nie ma. Najbardziej przerażał mnie lewy kielich amortyzatora z tyłu, gdzie jest całkiem konkretna dziura i samochód skrzypi na nierównościach. We wtorek autko doczekało się interwencji blacharza. Odbieram go w tym tygodniu. Robiony jest wspomniany kielich i całe okolice aż pod spód auta, tak samo strona prawa, gdzie kielich jest super, ale obszar nieopodal nieźle spróchniały patrząc od spodu auta. Podłużnice na tylnych końcach również będą ogarnięte, dziura przy progu prawy tył tak samo. Progi jak i podwozie tego auta są zadowalająco dobre. Po ściągnięciu zderzaka z tyłu blacha jest pordzewiała przy nadkolach. Jedna pokaźna dziura została przeze mnie doraźnie zatkana włóknem szklanym,żeby syf nie leciał do bagażnika. Powiem szczerze, że przez ponad rok ładnie się trzymało. Teraz będzie jak należy. Upomniałem się dodatkowo o spasowanie maski i bagażnika, ponieważ po stłuczkach, które to auto kiedyś u kogoś miało, zostało to zrobione na sztukę. Zapraszam do zdjęć, które pstryknąłem w piątek będąc na wizycie kontrolnej
Pozdrawiam 
- Załączniki
No panie działajcie z blacharką działajcie, oby ruda franca już więcej nie wróciła 
A 626 wygląda interesująco
A 626 wygląda interesująco
]
-
Kamil
Wygoda porównywalna z Safrane jeśli chodzi o siedzenie w niej, szczególnie na tylnej kanapie, bardzo dużo miejsca na nogi. Jazda już nie, bo nie płynie tak jak Renówka, ale autko ciekawe. Nie powala przyspieszeniem, za to spalanie jest podobno rewelacyjnie niskie nawet w mieście. Zobaczymy 
Ostatnio edytowano 25 sty 2017, 12:24 przez Matthew90, łącznie edytowano 1 raz
Witam wszystkich
Jestem po wizycie u blacharza, autko odbieram jutro. Doszło parę nowych spraw jak spawanie dziurek w wydechu, czy wymiana poduszek/mocowań amortyzatorów z tyłu, bo były zgnite, szczególnie lewa, tam gdzie robiony jest kielich. Wszystko na zdjęciach:)
- Załączniki
Zapytaj się blacharza czy zadaje sobie sprawę z tego że te piękne białe spinki które są w progach są praktycznie nie osiągalne i że wyrwanie plastikowej osłony progu z nich wiąże się z tym że nie zamontuje tego el. z powrotem na miejsce.
]
-
Kamil
No to będzie stawał na głowie żeby to zrobić tak jak było:) On musiał to zdemontować, żeby widzieć w jakim stanie jest próg. Nie wiem co wymyśli, ale jestem pewien, że auta mi ze zdemontowanymi listwami nie odda:) ale dzięki za to info bo będzie przydatne na przyszłość:)
No ja wiem jak swojego czasu pytało się mnie kilka osób o te zapinki, a z tego co właśnie wiem to są raczej nie do zdobycia, ew jak nie zapomnę to zapytam jutro znajomego czy nie miał by takich, ponieważ ogólnie zajmuje się produkcją takich rzeczy.
]
-
Kamil
Niezły przebieg prac, rozumiem że to już ostatni etap wyganiania rudej ?
czy zostało coś jeszcze? blacharz nie marudzi że tak go sprawdzasz? 
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
No temat znam od podszewki, bo jeszcze w czasach jak Xedosy miały branie i fanty do nich to kilka osób do mnie pisało i prosiło nawet o jedną sztukę takiej zapinki. W niedzielę jadę do Wrocka, to zajrzę do tego znajomego i zapytam czy nie miał by takich zapinek.
]
-
Kamil
Do Wrocławia 
A to pech, a mnie akurat nie ma do czwartku 26.01
A to pech, a mnie akurat nie ma do czwartku 26.01
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
radar88 napisał(a):Zapytaj się blacharza czy zadaje sobie sprawę z tego że te piękne białe spinki które są w progach są praktycznie nie osiągalne i że wyrwanie plastikowej osłony progu z nich wiąże się z tym że nie zamontuje tego el. z powrotem na miejsce.
Się pewnie nie będzie przejmować, tylko silikon
Matthew90 musisz go przypilnować
- Od: 15 sty 2013, 21:50
- Auto: Fasolka 323F BA Z5 '94