Mazda Xedos 6 CA KF 96' by Bandyta
Powiem tyle. Miałem Xenony 4300, piekne białe światło, szczerze to nawet nie wiedziałem jak je zakladałem że sa nielegalne. Przywalali sie na przeglądzie, ale najgorsze to cykanie sie przy kazdym patrolu bo tak naprawdę jeden mandat wyniesie cie wiecej niż to jest warte.
Te zarówki Bosma co mam też świecą na biało.
Zreszta jak piszesz, zobaczysz na żywca to sam ocenisz. I jeszcze jedno, w razie wypadku (odpukać) możesz mieć z powodu Xenonów duże kłopoty. Więc gra nie warta zachodu.
Te zarówki Bosma co mam też świecą na biało.
Zreszta jak piszesz, zobaczysz na żywca to sam ocenisz. I jeszcze jedno, w razie wypadku (odpukać) możesz mieć z powodu Xenonów duże kłopoty. Więc gra nie warta zachodu.
Dziwne. Gdy trzeba było Ci przywieźć silniki z Krakowa to miałeś skrajnie odmienną opinię o tej lodówce.
- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003
Badyl napisał(a):Dziwne. Gdy trzeba było Ci przywieźć silniki z Krakowa to miałeś skrajnie odmienną opinię o tej lodówce.

Zaciski od M6 to dobre posunięcie, heble pierwsza klasa i bezpieczeństwo
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Badyl napisał(a):Dziwne. Gdy trzeba było Ci przywieźć silniki z Krakowa to miałeś skrajnie odmienną opinię o tej lodówce.
P.S. Fakt, lodówka nadaje się idealnie do przewożenia towarów
EDIT BY PHM
XXX next time będzie ostrzeżenie
EXTRA!!! 

- Od: 15 sty 2011, 18:27
- Auto: CA KF '92
Tylne lampy już wymienione? 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Jeszcze nie... czekają, aż przyjdą boczne kierunki białe
Myślę, że w najbliższym czasie trafią na pokład nowe fanty...
Myślę, że w najbliższym czasie trafią na pokład nowe fanty...
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
D@m$on napisał(a):Piękny Xed Bandyta
Super kolorek
To zdjęcie jest super
Eeeeee tam super zapatrzeć się można
-
skorpion1985
W związku z zakończeniem prac związanych ze zmianą hamulców oraz pozbyciem się pomarańczy postanowiłem porobić kilka zdjęć... Poniżej efekty

Jak posprzątam w bagażniku i ładnie pochowam wszystkie kable to wstawię jeszcze fotki z aktualnego CA...

Jak posprzątam w bagażniku i ładnie pochowam wszystkie kable to wstawię jeszcze fotki z aktualnego CA...
dobra robota
kierunki rozklejałeś?
czym malowałeś zaciski? hammerite czy motip? wyszły bardzo ładnie
pozdr

kierunki rozklejałeś?
czym malowałeś zaciski? hammerite czy motip? wyszły bardzo ładnie
pozdr
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
A jak tam po wyciszaniu pułki? 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
lukkil napisał(a):dobra robota![]()
kierunki rozklejałeś?
czym malowałeś zaciski? hammerite czy motip?
przednie kierunki rozklejane, tylne lampy kupione z wersji przed lifta i też rozklejane, boczne kierunki kupione od BA (do xeda brak).
Co do zacisków to nie wiem czym były malowane, ponieważ kupiłem je od DamianMX6 i to on doprowadził je do takiego stanu . Z tego co wiem to była specjalna farba do zacików, ale firmy nie znam
sylwo napisał(a):A jak tam po wyciszaniu pułki?
juz lepiej... w tym momen na dolkach już nic nie trzeszczy, jeszcze trzeba popracować nad trzeszczeniem podczas dużego basu ze skrzyni
rclmati napisał(a):Od BA pasują kierunki?Wchodzą elegancko czy jakieś dodatkowe mody potrzebne?
Trochę trzeba "pomodzić" ale dasz radę. Proponuję zrobić fotorelację bo temat jest wałkowany co kilka dni na forum.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Takie Xedosy przekonują mnie do zakupu jednego...
Pozdrawiam Kolego, bardzo ładna sztuka, oby tak dalej

Pozdrawiam Kolego, bardzo ładna sztuka, oby tak dalej
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Żeby nie było, że nic się nic nie dzieje w temacie poniżej fotki z regeneracji lamp... Bo jak zapewne każdy dobrze wie lampy w naszych xedach po paru latach świecą do
Tak wyglądały przed:

A tak wyglądają po regeneracji, czyli prze polerowane szkło, umyta soczewka i zregenerowany odłyśnik:

Szczerze powiem, że jeśli ktoś ma problem ze słabą widocznością w nocy to polecam ten zabieg. W moim przypadku poprawiła się kolosalnie
A tak poza tym w aucie zostały wykonane następujące prace:
– usunięcie rudej z nadkoli i pomalowanie tylnego zderzaka(był lekko popękany)
– nowy silnik, złożony od podstaw na nowych częściach (pierścienie, panewki główne, panewki korbowodowe, uszczelniacze, planowanie głowic) – z czego chyba jestem najbardziej zadowolony

Tak wyglądały przed:

A tak wyglądają po regeneracji, czyli prze polerowane szkło, umyta soczewka i zregenerowany odłyśnik:

Szczerze powiem, że jeśli ktoś ma problem ze słabą widocznością w nocy to polecam ten zabieg. W moim przypadku poprawiła się kolosalnie
A tak poza tym w aucie zostały wykonane następujące prace:
– usunięcie rudej z nadkoli i pomalowanie tylnego zderzaka(był lekko popękany)
– nowy silnik, złożony od podstaw na nowych częściach (pierścienie, panewki główne, panewki korbowodowe, uszczelniacze, planowanie głowic) – z czego chyba jestem najbardziej zadowolony
jezeli chodzi o słabe oświetlenie to czyszczenie lamp + palniki xenonowe (dobrze zamontowane!) da nam efekt oświetlenia niemal jak w nowych BMWicach. Wiem bo ojciec jedzi BMW i byłem mile zaskoczony kiedy sie okazało że moj Xed ma podobną jakość świateł = bardzo dobrą jakość świateł.
Tak jak mówie palniki xenonowe jest niezwykle ciężko zamontować u nas dobrze ze względu na obowiązkową modyfikacje mocowania palnika. Ale jak się to już zrobi to światła są perfekcyjne
Dopisano 17 lis 2012 20:04:
aha, jeżeli odbłyśniki są w dobrym stanie to nie ma sensu ich regenerować, kosztuje to ok 120zł a różnica niemal żadna.
Tak jak mówie palniki xenonowe jest niezwykle ciężko zamontować u nas dobrze ze względu na obowiązkową modyfikacje mocowania palnika. Ale jak się to już zrobi to światła są perfekcyjne

Dopisano 17 lis 2012 20:04:
aha, jeżeli odbłyśniki są w dobrym stanie to nie ma sensu ich regenerować, kosztuje to ok 120zł a różnica niemal żadna.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r