Mazda 626 GF '99 2.0 16V 115 KM
Super sprawa z malowaniem tych listew, autko zupełnie się zmienia z profilu, oczywiście na plus
Może i ja tak zrobię jak zarobie
A propo koloru, to dziwne że wypuszczali bardzo zbliżone, a jednak inne
Ja mam 4F Szampański Srebrny Mika, a na foto wyglądają tak samo.
Może i ja tak zrobię jak zarobie
A propo koloru, to dziwne że wypuszczali bardzo zbliżone, a jednak inne
Ja mam 4F Szampański Srebrny Mika, a na foto wyglądają tak samo.
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
Ze względu na słabą jakość dźwięku w mazdzie postanowiłem wyciszyć drzwi. Znalazłem w garażu gąbkę, którą widać na zdjęciu niżej i wykleiłem zewnętrzne ścianki wszystkich drzwi w aucie. Efekt powalił mnie na kolana.. o wiele lepiej i przyjemniej słucha się muzyki. Po tym wygłuszeniu zmuszony byłem wstawić chociaż dwa "syki", poniżej na zdjęciach widać jak postanowiłem je ukryć żeby nie rzucały się w oczy.
Mazda w tej chwili gra o wiele głośniej i lepiej. Nie spodziewałem się, że oryginalne 13 letnie głośniki będą potrafiły tak grać.
POLECAM każdemu taki zabieg. Pozdrawiam

POLECAM każdemu taki zabieg. Pozdrawiam

- Od: 25 mar 2011, 17:46
- Auto: mazda 626 GF '99
2.0 16v 115KM
Tweeter-y w nawiewach, tego jeszcze nie było :d Dobry pomysł
Raczej chłonie, a po umyciu auta to wszystko będzie gnić z czasem ...
Riki napisał(a):Ta gąbka nie chłonie wody?
Raczej chłonie, a po umyciu auta to wszystko będzie gnić z czasem ...
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Robiłem taki zabieg w cronosie – ta gąbka chłonie wodę ale trzeba ją zafoliować, a tłumi tak, że wszystkie maty się chowają 
Ale są na allegro laminaty o zamkniętej strukturze 1cm grubości są świetne. Coś jak karimata. Polecam
Ale są na allegro laminaty o zamkniętej strukturze 1cm grubości są świetne. Coś jak karimata. Polecam
słoneczna pogoda pozwala na szybkie schnięcie lakieru więc.. wczoraj testowo przymierzyłem się do pierwszej listwy na próbę. Efekt według mnie bardzo dobry – lakier bezbarwny ładnie pokrył warstwę lakieru 18G. Dzisiaj jeśli pogoda pozwoli pomaluje resztę listw i dodam kolejne zdjęcia. Może macie jakieś wskazówki dla niedoświadczonego jeśli chodzi o malowanie owych listwe?

2.0 16v 115KM
maniekizlle napisał(a):Może macie jakieś wskazówki dla niedoświadczonego jeśli chodzi o malowanie owych listwe?
– umyć
– okleić taśmą malarską i papierem lub gazetami
– przejechać papierem ściernym
– odtłuścić benzyną ekstrakcyjną
– podkład na plastik 2-3 warstwy
– kolor 3 warstwy
– bezbarwny 2-3 warstwy
Radex napisał(a):maniekizlle napisał(a):Może macie jakieś wskazówki dla niedoświadczonego jeśli chodzi o malowanie owych listwe?
– podkład na plastik 2-3 warstwy
po podkladzie znow trzeba papierem przejechac tylko ze juz o mniejszym ziarnie, odtluscic i kolejna warstwa podkladu lub bazy
- Od: 12 lip 2011, 23:26
- Auto: Mazda 626 98r. 2.0 115km, Renault Clio I 1.2 , w pracy Scania R380 ;)
Dobra instrukcja
, zaczekam aż kolega maniekizlle wykona, protestuje, my ocenimy
, a później wiooo
u mnie to samo do zrobienia.

W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
Jak już lecisz listwy to ciachnij jeszcze grill w ten kolor i będzie nice 

dzisiaj skończyłem etap malowania bocznych listw w kolor nadwozia, jutro jeszcze została mi polerka listwy tylniego zderzaka.. całość według mnie wygląda całkiem nieźle. Nie jest to profesjonalne malowanie chociażby z tego powodu, iż malowałem lakierem w spray'u i w dodatku nie mam zbytnio doświadczenia w tego typu pracach. W chwili obecnej zastanawiam się jeszcze nad malowaniem dolnej części przedniego jak i tylniego zderzaka + progi. Jeśli czas pozwoli może w czerwcu dam radę.
PS. Dodam jeszcze, że plastik z jakiego są zrobione te listwy różnią się, tzn. w drzwiach jest o wiele bardziej miekki niż w zderzakach. Aby ładnie wygładzić tylnią i przednie listwy bawiłem się z tym cały dzień. Wszystkie pozostałe czyli boczne, łącznie zajeły może 45 minut.

PS. Dodam jeszcze, że plastik z jakiego są zrobione te listwy różnią się, tzn. w drzwiach jest o wiele bardziej miekki niż w zderzakach. Aby ładnie wygładzić tylnią i przednie listwy bawiłem się z tym cały dzień. Wszystkie pozostałe czyli boczne, łącznie zajeły może 45 minut.

2.0 16v 115KM
Pełna profeska 

Maluj, będzie supermaniekizlle napisał(a):W chwili obecnej zastanawiam się jeszcze nad malowaniem dolnej części przedniego jak i tylniego zderzaka + progi
ja bym nie malowal dolnych czesci i zostawil jak jest
ladnie wyglada z listwami w kolorze sam.
u mnie tez to do roboty
proponowałbym ci zeby bylo cudnie "zdemontowac" filtr w przednich kierunkach i wsadzic zarowki w chromie (jak znajdziesz gdzies w okolicy to daj znac bo ja nie moge ich nigdzie dostac ;( – i mam przezroczyste)
ps. 1. listwy boczne zdejmowales do malowania czy tez oklejales na drzwach?
2. dawales podklad do plastiku i na to baze i bezbarwny? podaj troche szczegolow bo mnie tez to czeka
powodzenia
ps. 1. listwy boczne zdejmowales do malowania czy tez oklejales na drzwach?
2. dawales podklad do plastiku i na to baze i bezbarwny? podaj troche szczegolow bo mnie tez to czeka
powodzenia
- Od: 12 lip 2011, 23:26
- Auto: Mazda 626 98r. 2.0 115km, Renault Clio I 1.2 , w pracy Scania R380 ;)
Dołu nie maluj, bo będzie sie bardzo zlewało z resztą auta. Osobiscie mi to się nie widzi 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Maluj, optycznie niżej usiądzie