Mazda ładnie się prezentuje
MAZDA 626 98' 2.0 H.P. 136KM
1, 2
Przecież to 13letni samochód klasy średniej.. Nie widzę tu żadnej profanacji modelu ani kastracji, IMO LPG to nic złego. Sami zresztą mieliśmy w dwóch poprzednich autach i problemów nie było żadnych.
Dobra instalacja i dobra jego eksploatacja czyli nie tankowania byle szmelcu i przeglądy na czas i jeździsz bez największego problemu i i wiele oszczędzasz
.Chyba ,że zakładasz instalację gazową w ciemnym garażu u gościa który nie ma zielonego pojęcia lub ma znikome o instalacjach gazowych i wtedy kastrujesz swoje auto
z tym , że kastrujesz to chyba nie odpowiednie słowo 

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Nie uważam, że wykastrowałem swoje auto a wręcz preciwnie, dałem jej nowe życie!! A dlaczego? Bez gazu raczej nie robiłbym tyle tys kilometrów. Auto ma być komfortowe ale i tanie w utrzymaniu. Nie każdy może sobie pozwolić na samochód, ktory kosztuje 80 tys zl i pali 12, 15 i wiecej litrów Pb. W tych czasach dla większości ludzi liczy się EKONOMICZNOŚĆ! Dobrze skonfigurowana instalacja i zamontowana raczej nie szkodzi tak mocno. A MAZDY z Holandii nie miały farbycznych instalacji gazowych?
http://otomoto.pl/mazda-626-C17406797.html
http://otomoto.pl/mazda-626-lift-z-gazem-sliczna-C19536676.html
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Od: 14 sty 2011, 05:59
- Auto: MAZDA 6 2.0 05' Kombi FL+BRC Sequent 32 OBD
MAZDA 3 1.6 05' +BRC Sequent 24.11
Wydawało mi się że wszytskie mazdy z rocznika 98 były produkowane w Japonii
. Jeśli piszesz że Twojemu Kastracikowi nic złego się nie stanie (życzę mu tego z całego serca), to mnie uspokoiłeś. Tylko czy czasem dobra instalacja gazowa nie jest pioruńsko droga i w rozliczeniu ogólnym zwraca się tylko jak naprawdę się niezliczoną ilość km robi?
Nie chce OT, więc faktycznie nie rozwodźmy się więcej na temat gazu i uznajmy że mamy po prostu odmienne zdanie. Mazdkę naprawdę super odrestaurowałeś i fajnie że są tacy ludzie którym się chce inwestować w stare "złomiki" z duszą. Prawda jest taka, że takich aut się już nie produkuje. Przekonałam się boleśnie wsiadając ostatnio do nówki Jaguara – cena z kosmosu (zupełnie nie adekwatna do zawartości wg mnie), wyposażenie może i ok, skóry i drewno niby ma, a wygląda jak traktor, a nie elegancka, klasyczna limuzynka. Nie wspominam już o przypadku znajomego, który kupił nowe auto z salonu i w ciągu miesiąca dwa razy już naprawiał silnik.
Podsumowując dłuższy wywód: miło będzie zobaczyć Twoją Mazdę na wyboistych polskich drogach – z gazem czy bez. Na pewno będzie Ci wiernie służyć i za okazaną troskę odpłaci niezawodnością.
Również pozdrawiam i życzę Kastracikowi milionów kilometrów bezawaryjnej jazdy
.
Nie chce OT, więc faktycznie nie rozwodźmy się więcej na temat gazu i uznajmy że mamy po prostu odmienne zdanie. Mazdkę naprawdę super odrestaurowałeś i fajnie że są tacy ludzie którym się chce inwestować w stare "złomiki" z duszą. Prawda jest taka, że takich aut się już nie produkuje. Przekonałam się boleśnie wsiadając ostatnio do nówki Jaguara – cena z kosmosu (zupełnie nie adekwatna do zawartości wg mnie), wyposażenie może i ok, skóry i drewno niby ma, a wygląda jak traktor, a nie elegancka, klasyczna limuzynka. Nie wspominam już o przypadku znajomego, który kupił nowe auto z salonu i w ciągu miesiąca dwa razy już naprawiał silnik.
Podsumowując dłuższy wywód: miło będzie zobaczyć Twoją Mazdę na wyboistych polskich drogach – z gazem czy bez. Na pewno będzie Ci wiernie służyć i za okazaną troskę odpłaci niezawodnością.
Również pozdrawiam i życzę Kastracikowi milionów kilometrów bezawaryjnej jazdy
- Od: 14 sie 2011, 23:03
Oj odpowiadałby mi taki kolorek na aucie..

W sumie nie jestem zwolennikiem dużych felg (szczególni w naszym kraju), ale w tej budzie chyba choć cal więcej by się przydał – trochę giną te 15-ki, zwłaszcza z tyłu (na plus, że felgi z Premacy
pozdrawiam kolegę z regionu
PS.
Miyu84 napisał(a):Tylko czy czasem dobra instalacja gazowa nie jest pioruńsko droga i w rozliczeniu ogólnym zwraca się tylko jak naprawdę się niezliczoną ilość km robi?
Przyzwoita instalacja, która wystarczająco ogarnie ten silnik, to niecałe 3 kPLN – w necie jest dużo kalkulatorów, które odpowiedzą na pytanie, kiedy to się zwróci i niezliczona ilość kilometrów stanie się pojęciem względnym..
Miyu84 napisał(a):Wydawało mi się że wszytskie mazdy z rocznika 98 były produkowane w Japonii. Jeśli piszesz że Twojemu Kastracikowi nic złego się nie stanie (życzę mu tego z całego serca), to mnie uspokoiłeś. Tylko czy czasem dobra instalacja gazowa nie jest pioruńsko droga i w rozliczeniu ogólnym zwraca się tylko jak naprawdę się niezliczoną ilość km robi?
Produkowane w Japoni ale montowany gaz gdzie? Mój kolega mieszka w Holandii i mówi że to fabryczny gaz czyli montowany w Japoni? Tego już nie wiem:)
McMan napisał(a):Oj odpowiadałby mi taki kolorek na aucie.. żałuję, że nie udało mi się trafić czegoś takiego, jak kupowałem swoje auto
W sumie nie jestem zwolennikiem dużych felg (szczególni w naszym kraju), ale w tej budzie chyba choć cal więcej by się przydał – trochę giną te 15-ki, zwłaszcza z tyłu (na plus, że felgi z Premacy )
pozdrawiam kolegę z regionu
Ja chciałem osiągnąć efekt jak najbardziej klasyczny i oryginalny w 100% szukałem oryginalnych 16' ale nic w ładnym stanie nie znalazłem. Trafiły się 15 od Premacy w idealnym stanie w Lesznie i kupiłem.
A co do Premacy w moim kolorze widziałem na prakingu Lidla (ul. Bystrzycka) i tych samych felgach co ja mam... Wyglądała SUPER!
Również pozdrawiam
Jak to latwo mozna trafic na to czego sie szuka wpisujac odpowiednia fraze
jestem wlasnie przed malowaniem bocznych listew i zastanawialem sie jak to bedzie wygladac, juz wiem
Jakos to wyglada, musze sie z tym przespac jeszcze. Pomalowales dalej ten grill i dol na czarno? Masz jakeis foty bo ciekaw jestem efektu koncowego, jak to wyglada bo tez mam zamiar cos z tym zrobic.
Co do gazu to tez mam jak i miliony innych osob w PL i za granica. Stereotypy schowajmy sobie w kieszen zreszta tak jak ktos napisal to nie temat dlaczego gaz a nie diesel.
Zazdroszcze tylko mocniejszej wersji silnikowej bo tak to wszystko (oprocz 4x elektryka i klimatronika) mamy takie samo
Co do gazu to tez mam jak i miliony innych osob w PL i za granica. Stereotypy schowajmy sobie w kieszen zreszta tak jak ktos napisal to nie temat dlaczego gaz a nie diesel.
Zazdroszcze tylko mocniejszej wersji silnikowej bo tak to wszystko (oprocz 4x elektryka i klimatronika) mamy takie samo

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Moja Madzia dostała na wiosnę nowe feleczki!! Wszystkie naprawdę nowe, zdejmowałem z zapasów handlarzom po śmiesznych cenach
Wg mnie są to najładniejsze seryjne felgi Mazdy w tamtych latach:) Trochę czasu mi to zajęło ale widok i jazda bezcenna
Wiem, że późno dodaję lecz lepiej późno niż wcale:)

A tak powoli kompletowałem feleczki:)

A tak powoli kompletowałem feleczki:)

Rzeczywiście, najlepszy wzór do GF z tamtego czasu. Jeszcze by się przydało zmienić kierunkowskazy na dymione, aby się ładnie komponowały z przedliftowymi lampami.
Zapomniałbym – jaki rozmiar opon naciągnięto na felgi?
Zapomniałbym – jaki rozmiar opon naciągnięto na felgi?
-
ZdzichuZ
To są 16" szerokość 205 więc bezpiecznie dałem wysokość 50 i nic nie ociera, a na dodatek jeszcze jest luz między oponą i kielichami sprężyn na amortyzatorach.
Bardzo ładne, miałem takie w GW, tylko czarne. Dokładnie nie pamiętam ale opona 55 też chyba wchodzi 
fajnie wyglada, podoba mi sie 
ja mam 16tki 205/50 rowniez
ja mam 16tki 205/50 rowniez

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
1, 2