Mazda MX-6 GE KL 92'
JKK napisał(a):W niedalekiej przyszłości będę chciał rzucić się na dokładki progów i zderzaków. Zauważyłem, że montowane są dokładki mazdaspeed albo LSi na przód i boki ale tył pozostaje standardowy. Znalazłem takie coś:
Uploaded with ImageShack.us
Czy ktoś orientuje się co to są za dokładki na zderzaku tylnym? No i pytanie czy ktoś ma dostęp do tych dokładek (zarówno przód, tył i boki)? Znalazłem je na Area JDM ale ich cena zabija :/
Te tylne dokładki pochodzą chyba z MITSUBISHI LANCER EVO. Moim zdaniem lepiej pasują oryginalne chlapacze z MX-6 które ładnie się komponują z pakietem MAZDASPEED. Napisz do areajdm (kiedyś zajmował się tym Paweł) prywatnego posta i cenę dostaniesz pewnie normalną.
Gratuluje wyboru auta, bo w sumie jeszcze nic nie pisałem
Życzę wytrwałości w przywracaniu do ideału
PS: Mógłbyś podać cenę tych świeczek Denso i oznaczenia katalogowe ?
Życzę wytrwałości w przywracaniu do ideału
PS: Mógłbyś podać cenę tych świeczek Denso i oznaczenia katalogowe ?
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Jeżeli rozrząd jest na dobrych zamiennikach, to jest to dobra cena, nie warto oszczędzać 
Co wchodzi w skład rozrządu za 600zł i jakiej firmy, dopiero jak to podasz będzie wiadomo czy warto.
Sama pompa wody OE Mazda kosztuje ponad 400zl, napinacz kolejne ponad 300zl. Cudów nie ma...
sq2jul napisał(a):Sama pompa wody OE Mazda kosztuje ponad 400zl, napinacz kolejne ponad 300zl. Cudów nie ma...
Bez przesady
Ja na pompie wody (GMB) już się przejechałem. Gdybym od razu kupił OE Mazda byłbym teraz na tym interesie (podwójny zakup + podwójna wymiana) parę stów do przodu.
Powoli będę zabierał się za małe renowacje i uzupełnienia wnętrza auta. W związku z tym poszukiwane są następujące części:
– plastik klamki od drzwi kierowcy
– plastik wajchy otwierającej klapkę wlewu paliwa
– cały ten mechanizm który zawiera przycisk otwierania/zamykania szyberdachu
– 'miękka', wewnętrzna część szyberdachu
– teleskopy klapy
– zamek klapy
– zbiorniczek wyrównawczy chłodnicy (wychodzą od niego dwa wężyki)
To tak na dobry początek. Jeśli ktoś ma którąś z powyższych części proszę odezwać się do mnie przez PW. Dziekuję
– plastik klamki od drzwi kierowcy
– plastik wajchy otwierającej klapkę wlewu paliwa
– cały ten mechanizm który zawiera przycisk otwierania/zamykania szyberdachu
– 'miękka', wewnętrzna część szyberdachu
– teleskopy klapy
– zamek klapy
– zbiorniczek wyrównawczy chłodnicy (wychodzą od niego dwa wężyki)
To tak na dobry początek. Jeśli ktoś ma którąś z powyższych części proszę odezwać się do mnie przez PW. Dziekuję
- Od: 1 lut 2011, 12:24
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 KL
Teleskopy/siłowniki do klapy kup nowe. Pasują idealnie te od Matiza.
Do wyboru, do koloru
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... wnik+matiz
Do wyboru, do koloru

u mnie to akurat po wymianie siłowników na te z matiza musiałem wspinać sie po klapie żeby ją zamknąć.....
w zeszłym roku w koninie kilka osób próbowało zamknąć bagażnik jedną ręką i nikomu sie to nie udało...... 
Bartosz_Mx6 napisał(a):u mnie to akurat po wymianie siłowników na te z matiza musiałem wspinać sie po klapie żeby ją zamknąć.....w zeszłym roku w koninie kilka osób próbowało zamknąć bagażnik jedną ręką i nikomu sie to nie udało......
Hehe, no owszem tuż po założeniu może być ciężko ale to tylko przejściowe i warto się pomęczyć

Bartosz_Mx6 napisał(a):ja mam je już z 1,5 roku i dalej trzymają tak samo
Może rzadko otwierasz bagażnik i nie miały od czego osłabnąć. Jak bardzo przeszkadza wystarczy wstawić zamiast nowego jeden stary i po kłopocie.
zgadza się jest to problem przy jednym mocniejszym siłowniku ,przekrzywia klapę i odstaję
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
pawelc napisał(a):zgadza się jest to problem przy jednym mocniejszym siłowniku ,przekrzywia klapę i odstaję
To zależy o ile jest mocniejszy od serii. W czarnulce był założony chyba z 1.5-2x mocniejszy. Jak wymieniłem na matizowego to jest ok. Szczelina była większa, ale po paru dniach klapa się ułożyła. Teraz trzeba naprawdę się przypatrzeć, żeby poznać. Matizowy siłownik jest mocniejszy o jakieś 10% a to naprawdę niewiele.
- Od: 23 sty 2009, 14:18
- Auto: MX-6 2.5 V6 '92
Dobra, zamówię te siłowniki od matiza
na allegro jest ich pełno. Do tej pory udało mi się:
W obrębie silnika:
– wymiana świec
– wymiana filtrów
– wymiana olei, płynów
– wymiana rozrządu
– wymiana uszczelek
– wymiana kabli WN
Wnętrze powoli skompletowane. Dopiero za miesiąc będę miał więcej czasu to się za nie wezmę i je ogarnę. W planach jest odświeżenie plastików wnętrza (schematem http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/pr ... 8845728a19), kupno skórzanej tapicerki, obszycie podsufitki czarnym materiałem, obszycie kierownicy skórą, kupno mieszka i gałki i ogólne porządki, pranie podłogi, itp..
W lipcu będę przymierzał się do kupna kolektorów 6-2-1 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Performa ... ccessories i zamontowanie układu dolotowego z filtrem stożkowym, znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-cai-do ... 46460.html
Jak starczy kasy to zainwestuje też w sprężyny H&R, pomyśle nad przyciemnieniem szyb (mają być przyciemnione, nie czarne
)
Do tego polerka lakieru i polerka reflektorów. Pomyślę też nad zamontowaniem siłowników do maski
To chyba tyle..
W obrębie silnika:
– wymiana świec
– wymiana filtrów
– wymiana olei, płynów
– wymiana rozrządu
– wymiana uszczelek
– wymiana kabli WN
Wnętrze powoli skompletowane. Dopiero za miesiąc będę miał więcej czasu to się za nie wezmę i je ogarnę. W planach jest odświeżenie plastików wnętrza (schematem http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/pr ... 8845728a19), kupno skórzanej tapicerki, obszycie podsufitki czarnym materiałem, obszycie kierownicy skórą, kupno mieszka i gałki i ogólne porządki, pranie podłogi, itp..
W lipcu będę przymierzał się do kupna kolektorów 6-2-1 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Performa ... ccessories i zamontowanie układu dolotowego z filtrem stożkowym, znalazłem coś takiego

Jak starczy kasy to zainwestuje też w sprężyny H&R, pomyśle nad przyciemnieniem szyb (mają być przyciemnione, nie czarne
Do tego polerka lakieru i polerka reflektorów. Pomyślę też nad zamontowaniem siłowników do maski
To chyba tyle..
- Od: 1 lut 2011, 12:24
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 KL