Mazda Xedos 6 CA KF '92
Witaj
piekna masz mazde musze powiedziec powodzenia zycze
piekna masz mazde musze powiedziec powodzenia zycze
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
AmRoZ forum cały czas śledzę, ale mój temat dopiero się odkopał 
18stki spoko, ale to już nie rozmiar na nasze drogi – trzeba uważać, czuć wyraźnie każdą dziurę i koleinę choć bardzo, ale to bardzo uważam na nie
Może jeszcze w tym sezonie zmienię felgi na inne 18stki – powoli przekonuję się do czarnych wewnątrz szprychowych (albo podobnych) z polerowanym rantem
Kevin9118 dzięki, pochwal się też swoim MX-em
18stki spoko, ale to już nie rozmiar na nasze drogi – trzeba uważać, czuć wyraźnie każdą dziurę i koleinę choć bardzo, ale to bardzo uważam na nie
Może jeszcze w tym sezonie zmienię felgi na inne 18stki – powoli przekonuję się do czarnych wewnątrz szprychowych (albo podobnych) z polerowanym rantem
Kevin9118 dzięki, pochwal się też swoim MX-em
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Barthek1983 nie leciałeś wczoraj wczesnym ranem obwodnicą Otmuchowa?
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
KyRy niestety w Otmuchowie mnie jeszcze nie widzieli 
Wkrótce może zorganizujemy jakiś międzyregionalny xedosowy spot to będzie okazja pogadać i takie tam, bo jarusiek też w zaciszu coś przygotowuje
Wkrótce może zorganizujemy jakiś międzyregionalny xedosowy spot to będzie okazja pogadać i takie tam, bo jarusiek też w zaciszu coś przygotowuje
Od dłuższego czasu nic się nie działo na forum w temacie, co nie oznacza, że nie działo się poza forum 
Niestety dwa miesiące temu Xed padł atakiem niewielkiej dewastacji – celem były koła...
na szczęście kółka mają się idealanie, za to lakier już nie
Oznaczało to, że przy okazji tego zdarzenia Xed miał przejść gruntowny lifting
Cały został pomalowany na czarną perłę – Granada Black Pearl
Została pomalowana również środkowa konsola wewnątrz oraz czarne plastikowe słupki na zewnątrz auta. W planach jest pomalowanie zewnętrznych srebrnych ramek na czarno.
Dodatkowo zagościły srebrne progi "Xedos" oraz zostały usunięte emblematy z tylnej klapy (PS. mam również drugą pomalowaną klapę bez spojlera do założenia, ale czasu brak)
Fotki z prac:

Niestety dwa miesiące temu Xed padł atakiem niewielkiej dewastacji – celem były koła...
na szczęście kółka mają się idealanie, za to lakier już nie

Oznaczało to, że przy okazji tego zdarzenia Xed miał przejść gruntowny lifting
Cały został pomalowany na czarną perłę – Granada Black Pearl
Została pomalowana również środkowa konsola wewnątrz oraz czarne plastikowe słupki na zewnątrz auta. W planach jest pomalowanie zewnętrznych srebrnych ramek na czarno.
Dodatkowo zagościły srebrne progi "Xedos" oraz zostały usunięte emblematy z tylnej klapy (PS. mam również drugą pomalowaną klapę bez spojlera do założenia, ale czasu brak)
Fotki z prac:

Ostatnio edytowano 6 paź 2010, 18:42 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
Tak Madziulke widziałem po przemalowaniu efekt kapitalny
nie ma to jak nowy lakier aż chce się patrzeć
... no i do tego 18-stki
mrrr ... no cóż
do szybkiego kolejnego zobaczenia
wariacie 
p.s do dziś mam rozjechany brzuch po tym Twoim kawale .... buhahahahaha
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
AmRoZ napisał(a):Tak Madziulke widziałem po przemalowaniu efekt kapitalnynie ma to jak nowy lakier aż chce się patrzeć
... no i do tego 18-stki
mrrr ... no cóż
do szybkiego kolejnego zobaczenia
wariacie
Dzięki AmRoZ, yyy... opowiadałem kilka kawałów, chodzi o ten o wróbelkach?
Radex napisał(a):Czarna perła to jest to!
jedyny słuszny kolor![]()
Thx Radex, zboczeńcy ze szmatkami na spocie w Czechach

Barthek1983 napisał(a):Dzięki AmRoZ, yyy... opowiadałem kilka kawałów, chodzi o ten o wróbelkach?
buhahahah nie pamietam juz czy to były wróbelki czy co to było ale ten w którym Twoje ręce odgrywały również ważną rolę w tym co opowiadasz
To o tym samym myśleliśmy 
PIękny Xedosik, gratuluję.
Osiemnastki to osiemnastki wiadomo
lans, sam bym chciał 18, chociaż te z RX-8 są już mocno opatrzone
. Moim zdaniem poprzednie felgi miałeś bardzo ładne z charakterem, niespotykane na codzień i na dodatek do jazdy były idealne. A teraz ci plomby powypadają.
przez te cholerne drogi.
No, chyba że byś miał wszystkie 18-stki takie jak ta
A takiego rysownika co poleciał ci po karoserii złapać, pomalować trudno zmywalną farbą (najlpiej różową) rozebrać do golasa i kopa w
glanem, tylko tak aby ślad na
po bieżniku został a potem wypuścić w centrum miasta w godzinach szczytu, raz dwa by się oduczył.
Osiemnastki to osiemnastki wiadomo

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
No, chyba że byś miał wszystkie 18-stki takie jak ta
Barthek1983 napisał(a):"18stka" z innego ujęcia
A takiego rysownika co poleciał ci po karoserii złapać, pomalować trudno zmywalną farbą (najlpiej różową) rozebrać do golasa i kopa w

śmiało można powiedzieć że zarówno ta 18-stka obok Madzi jak i te pod Madzią
prezentują się smakowicie
buhahaha ... i wszystkie miałem okazje poznać
ale co racja to racja nie zamieniłbym tych 17-stek poprzednich na te 18-stki co masz teraz ...
Beny napisał(a):Teraz musi być pocisk ze świeżym lakierkiem.A może tak felgi w polerkę?
Poka środek
Po weekendzie pewnie pokaże trochę więcej jak zrobię porządne myju myju
Bardzo chętnie bym wypolerował je jak Basilius i środek na czarno, ale moje mają troszkę przytarte ranty w kilku miejscach... można coś z tym zrobić aby nadawało się do polerki?
DamianMX6 napisał(a):PIękny Xedosik, gratuluję.
Osiemnastki to osiemnastki wiadomolans, sam bym chciał 18, chociaż te z RX-8 są już mocno opatrzone
. Moim zdaniem poprzednie felgi miałeś bardzo ładne z charakterem, niespotykane na codzień i na dodatek do jazdy były idealne. A teraz ci plomby powypadają.
przez te cholerne drogi.
No, chyba że byś miał wszystkie 18-stki takie jak ta![]()
A takiego rysownika co poleciał ci po karoserii złapać, pomalować trudno zmywalną farbą (najlpiej różową) rozebrać do golasa i kopa wglanem, tylko tak aby ślad na
po bieżniku został a potem wypuścić w centrum miasta w godzinach szczytu, raz dwa by się oduczył
18" to wcale nie taki zły wybór
Pamiętam jak parę wątków wcześniej wszyscy pisali, że ble, że nie pasują tamte MOMO do linii Xeda a teraz proszę jak się podobały
Sprawca szkody pozostał nieznany, na szczęście Warta i PZU oferują AC dla leciwych autek
Badyl napisał(a):a one teraz na dieslu![]()
sam Xedos wygląda sztos!
Dzięki, bardzo podoba mi się VT Twojej Premacy z karbonową maską – chyba jako jedyna na forum
ADHD napisał(a):Bartłomieju widzę, że miałeś ten sam problem z dewastatorem co ja, tylko w skali mega.
Cała w kolor heheja też
Na szczęście nie było tak źle, przy okazji jak był rzeczoznawca okazało się, że na całym aucie jest ori lakier a u lakiernika zobaczyłem, że Xed nigdzie nie miał ani grama szpachli wcześniej
Szkoda, że Zlot w Piotrkowie koliduje mi ze zdjęciami weekendowymi i nie będę mógł się pojawić
PS. może ktoś chce kupić moje oczko w głowie – cena jak za taki stan samochodu okazyjna:
viewtopic.php?f=78&t=106100
Mam zamiar zdradzić Mazdę dla innej marki, choć jeszcze się nie zdecydowałem