www.mazdaspeed.pl
Magic97 napisał(a):ile za polerkę ?znam co najmniej 2 osoby w bydgoszczy co za ok 300 zł zrobią
![]()
Gandol napisał(a):Magic97 napisał(a):ile za polerkę ?znam co najmniej 2 osoby w bydgoszczy co za ok 300 zł zrobią
![]()
No ja pytałem gościa który profesjonalnie się tym zajmuje i powiedział, że jest taka cena dlatego bo wtedy nie ma opcji żeby było coś nie tak, ma bardzo dobry sprzęt i wszystkie specyfiki z wyższej półki a to wszystko kosztujeJa sobie zdaje sprawę z tego, że fachowcy się cenią bo mają do tego prawo no ale tak jak mówiłem wole po prostu dać ją do malowania i też będzie cacy
Jeszcze tylko dorwać ten cholerny pakiet GT i halogeny...
dj4xm napisał(a):Wszystko się zgadza i masz rację, bo polerka to nie włączenie maszyny i nałożenie pasty i "heja ho"...
Konkretnie prawdziwe polerowanie się zaczyna od pomierzenia jakie warstwy są lakieru, potem ścieranie papierem wodnym, potem maszynowo i na końcu polerowanie pastą i zabezpieczenie również woskiem.
dj4xm napisał(a): A jeśli Ci schodzi bezbarwny – tak jak mi ;/ to i tak przypuszczam najpierw musiałby to pomalować, bo by się odparzył do końca przy polerce i zdarł – więc tak jak mówisz maluj Madzięa kolor ten sam czy jakiś inny??
dj4xm napisał(a): Poszukaj Madzi 2,5 v6 w GT na dawce i masz wszystko wtedy, a nawet więcejJa czekam i obersuję Twoją M <3
jurand napisał(a):Ale czasem to lepsze jak malowanie ponieważ: oryginalny lakier (rzadkość w starych autach!) podnosi prestiż i cenę auta, może wystąpić problem z dobraniem koloru, ciężko na bokach położyć "lustro" (dochodzi polerowanie) i w końcu przy ewentualnej odsprzedaży "panie, to auto było malowane!".
Ale tu schodzi klar i jak by nie było tematu.
Gandol napisał(a):dj4xm napisał(a): Poszukaj Madzi 2,5 v6 w GT na dawce i masz wszystko wtedy, a nawet więcejJa czekam i obersuję Twoją M <3
Ha! to nie takie proste jak się wydaje bo tego coraz mniej jeździA jak ma wszystkie bajery które bym chciał to cyfra jest taka, że szkoda byłoby z tego dawce robić
Nie wiem czy dostane ten pakiet i halogeny, mam nadzieje że tak cały czas szukam a co z tego wyjdzie zobaczymy, trzymajcie kciuki
Boże jak ja znowu się rozpisałem
![]()
Magic97 napisał(a):ja nie chciałem się rozdrabniać bo jednak miałem cały pakiet i chyba full opcję , no ale cóż poszła w świat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość