Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Kupiony silnik 2.5 KL, swap w lipcu 
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
zrobie przy nim tylko podstawowe czynnosci typu wymiana uszczelek itd.
kupiłem mx6 w częściach, mam dosłownie całe auto tylko bez budy. Silnik skrzynia zawieszenie szyby drzwi koła całe wnętrze nawet zbiornik paliwa, dosłownie wszystko.
całość kosztowała mnie śmieszne 1000zł + 250 transport (230km).
wg sprzedawcy silnik chodzi bez zarzutu skrzynia również. 180k przbiegu, wg sprzedawcy
kupiłem mx6 w częściach, mam dosłownie całe auto tylko bez budy. Silnik skrzynia zawieszenie szyby drzwi koła całe wnętrze nawet zbiornik paliwa, dosłownie wszystko.
całość kosztowała mnie śmieszne 1000zł + 250 transport (230km).
wg sprzedawcy silnik chodzi bez zarzutu skrzynia również. 180k przbiegu, wg sprzedawcy
Xedos 6 KF 99r
tak kupione od gościa z wawy, powiedział mi ze ma dosyc wystawiania aukcji i oddal całość za 1000zł, jeszcze chcial mi to tego samego dnia dowiezc ponad 200km :p
Jakbys potrzebował czegos do mx6 4ws to wal, oddam ci wszystko na co masz ochote za połowe normalnej ceny oczywiscie poza silnikiem i wszystkim co z nim zwiazane. Może jak to posprzedaje na allegro to zwroci mi sie swap
Jakbys potrzebował czegos do mx6 4ws to wal, oddam ci wszystko na co masz ochote za połowe normalnej ceny oczywiscie poza silnikiem i wszystkim co z nim zwiazane. Może jak to posprzedaje na allegro to zwroci mi sie swap
Xedos 6 KF 99r
Miałem okazje ostatnio jechać za pasażera 323 BA z KLem pod maską i co mi się spodobało to elastyczność silnika... 40km/h na 5 biegu
tj. około 1100 obr. a po dodaniu gazu przyjemnie wciska w fotel 
Xedos ma podobną masę więc życzę szybkiego SWAPa i miłych wrażeń
PS Setritus: zmień awatar bo jakiś nieaktualny masz
Xedos ma podobną masę więc życzę szybkiego SWAPa i miłych wrażeń

PS Setritus: zmień awatar bo jakiś nieaktualny masz
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Setritus napisał(a):hmm odkopałem ciekawe zdjecie ;]
mm w wieku nastu lat z takim bajerem... dziewczyny same sciagały majtki
przy takim tuningu juz to widze

zazdrosne tego kl ciekawe w jakim stanie jest ten motor
Mocne 
Sam jestem ciekaw czy silnik faktycznie pracuje idealnie tak jak zapewniał sprzedawca.
Opowiedział mi całą historie samochodu, co sie stało dlaczego jest w częściach, opowiadał mi kto nim jezdził, że o auto dbano, mówi że sprawdzał sprężanie na cylindrach i wszedzie jest podrecznikowe, jedyny mankament to wyciek spod pokrywy, ale to błahostka. Wszystko sie okaże jak go pierwszy raz odpale. Na pewno to nagram...
Szkoda że to dopiero za ponad 4 mce
rączki mi do
uciekną
Sam jestem ciekaw czy silnik faktycznie pracuje idealnie tak jak zapewniał sprzedawca.
Opowiedział mi całą historie samochodu, co sie stało dlaczego jest w częściach, opowiadał mi kto nim jezdził, że o auto dbano, mówi że sprawdzał sprężanie na cylindrach i wszedzie jest podrecznikowe, jedyny mankament to wyciek spod pokrywy, ale to błahostka. Wszystko sie okaże jak go pierwszy raz odpale. Na pewno to nagram...
Szkoda że to dopiero za ponad 4 mce

Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Szkoda że to dopiero za ponad 4 mcerączki mi do
uciekną
Trzeba patrzeć na plusy – dopieścisz sobie silnik na spokojnie
Gratulacje i powodzenia.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
ładne światełka

Xedos 6 KF 99r
no niestety nie 
ale jezdze na nich 4 rok i przy zadnej kontroli nikt nigdy nie miał z nimi problemu, nawet badanie techniczne przechodzą
ale jezdze na nich 4 rok i przy zadnej kontroli nikt nigdy nie miał z nimi problemu, nawet badanie techniczne przechodzą

Xedos 6 KF 99r
Hehe jak zaraz po montażu pojechałem do SKP i zapytałem co oni na to, to mnie zapytali czy warto było, a ja mówię: że wreszcie pobocze widzę
i to nie byle jaka stacja jest bo Rudnik Tumay 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
D@m$on napisał(a):Ale chyba nie legalne te światełka?:p
Takie rzeczy tylko w Polsce. Jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa to nie wolno bo nie spełnia warunków. Należymy do UE i powinno być takie samo prawo. Z tego co rozmawiałem z ludźmi od przeglądów w Niemczech to jest sprawdzana linia światła-musi być wyraźne odcięcie. Jeśli jest, to przegląd przechodzi. U nas dozwolone są wieśniackie, niebezpieczne "body kity" Końcówki jak od traktora i wiele innych. Chory kraj chore przepisy.
Xedzik zajefajny

kolor podobał mi sie od zawsze i ciesze sie ze to właśnie go wybrałem. Biały Ibis T9T9 z paletu audi, audice z lat ok 2008-2010 były na taki malowane (i inne roczniki pewnie też ale mówie orientacyjnie), teraz wprowadzili nowy kolor nazywający się Glacier White który nie jest już tak udany.
Widać to najlepiej na filmiku ponieżej, glacier jest bardziej szary, mniej wali po oczach a na żywo w pewnym świetle wyglada po prostu jak srebrny, nieciekawie.
http://www.youtube.com/watch?v=T96tfQxGLp4
Widać to najlepiej na filmiku ponieżej, glacier jest bardziej szary, mniej wali po oczach a na żywo w pewnym świetle wyglada po prostu jak srebrny, nieciekawie.
http://www.youtube.com/watch?v=T96tfQxGLp4
Xedos 6 KF 99r
Radzę nie zapominać o lampie wsadzonej do piekarnika w celu sklejenia/rozklejenia, nawet w 60*C 

ma ktoś na sprzedaż obie lampy tylne w błotnik z białymi kierunkami?

ma ktoś na sprzedaż obie lampy tylne w błotnik z białymi kierunkami?

Xedos 6 KF 99r