Mazda 626 GE FS 94.r 2,0
JA mam też castrol tylko gtx i też ok.
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
noxes napisał(a):Przecież to jest półsyntetyk i w zupełności wystarczy. Jeździłem na takim i było ok, aby z beczki nie brać.
Polsyntetyk tylko z nazwy. Tak naprawde to zawieraja max do 30% dodatkow olejow syntetycznych. Ale nie chce tu koledze smiecic w temacie.
Olej zostaje taki jaki jest i koniec zadnych zmian, piwerwszy remont wyszedl drogo bo glowica kosztowala sama ponad 900zl
a 2 remont wyszedl tanio 700zl, tylko uszczelniacze i nowe pierscienie,sa to zamienniki, nie stac wszystkich na oryginalne czesci
a 2 remont wyszedl tanio 700zl, tylko uszczelniacze i nowe pierscienie,sa to zamienniki, nie stac wszystkich na oryginalne czesci
Nie wiem jak się zachowuje FS, ale mój KF pił Castrola na potęge. 5l przez 12tyś km(z czego podejrzewam połowa przez silnik przepłyneła.
Po uszczelnieniu, i nie małym remoncie, i przejsciu na Valvoline MaxLife, silnik chodzi ciszej, i chyba oliwa mu nie smakuje bo już 6k km a nie dolałem jeszcze ani kropli
Po uszczelnieniu, i nie małym remoncie, i przejsciu na Valvoline MaxLife, silnik chodzi ciszej, i chyba oliwa mu nie smakuje bo już 6k km a nie dolałem jeszcze ani kropli
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Wzucam filmik dla tych znawcow co twierdza ze po 60tys,km wstryskiwacze nie trzymaja parametrow i nadaja sie do wymiany.
od dnia montazu silnik trzyma te same obroty wiec twierdzenie ze 60tys na wtryskiwacze to bardzo duzo mija sie z realiami
od dnia montazu silnik trzyma te same obroty wiec twierdzenie ze 60tys na wtryskiwacze to bardzo duzo mija sie z realiami
Równiuteńko, tak jak powinno być ;d czyli masz sprawne wtryskiwacze ;d moze niektórym bd głupio ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Obroty skaczące w przedziale ok 600 tj zamiast trzymać 750 potrafi 300-900 falować. Nie zawsze, i tylko na gazie. Oprócz sondy, może to być któryś z wtryskiwaczy ?
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

Poniewaz z mazdy schodzi mi lakier i to platami a malowanie jest za drogie i mija sie z celem dlatego bylem zmuszony albo jezdzic tak z latami albo zakleic je czyms, wybralem to 2 rozwiazanie tansze i szybsze
Poza tym nie tylko na tym boku schodzi lakier ale i na dachu czy masce

Zaraz beda komentarze pewnie ze to badziewnie wyglada czy cos ale jak pisalem juz kilka razy nie zamierzam inwestowac w mazde juz wiecej $$ tylko to co naj potrzebniejsze
Poza tym nie tylko na tym boku schodzi lakier ale i na dachu czy masce

Zaraz beda komentarze pewnie ze to badziewnie wyglada czy cos ale jak pisalem juz kilka razy nie zamierzam inwestowac w mazde juz wiecej $$ tylko to co naj potrzebniejsze
Na pewno lepiej wygląda tak, niż złuszczony matowy lakier 
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Kolego duuuuzo lepiej niz z drzwiami bez farby praktycznie czy nadkolem, poza tym koszt niewielki a nie szpeci tak auta jak latki bez lakieru, zastana mnie tylko dlaczego schodzi lakier z maski, dachu, drzwi,blotnikow???
Jak się nie ma co śię lubi to się lubi co się ma 
Pewnie, że tak
Eklerek323f napisał(a):Na pewno lepiej wygląda tak, niż złuszczony matowy lakier
Pewnie, że tak
Troszke ucichlo ale nadal cos tam sie dzieje, troszke wizja sie zmienila,zerwalem nalepki i zeszly z farba niestety i dodatkowo popekala szpachla na blotniku dlatego autko oddalem koledze i dzis wrocilo od lakiernika,
a to efekt, malowane drzwi tyl,blotnik,slupek i zderzak,zagadka ile wziol lakiernik??odp.czterysta zl

Jutro wleca oponki 205/55R15 i km nadal sie kreca teraz juz do konca zywota auta
a to efekt, malowane drzwi tyl,blotnik,slupek i zderzak,zagadka ile wziol lakiernik??odp.czterysta zl

Jutro wleca oponki 205/55R15 i km nadal sie kreca teraz juz do konca zywota auta
zmiana na wielki + 

Od razu lepiej;)
Tak jak pisalem wpadly dzis oponki 205/55R15 Goodyear Eagle Ventura,oponki prawie nowki wyrwalem za grosze
Roznica zmiany z 195 na 205 jest duza,auto trzyma sie lepiej drogi i jest pewniejsze

Roznica zmiany z 195 na 205 jest duza,auto trzyma sie lepiej drogi i jest pewniejsze

Ciekawy wzór, Dobrze się sprawuje na mokrym?
Ride or Die......

- Od: 19 maja 2010, 23:54
- Auto: 626 GE 2.0 FS '92
Wzor jest bardzo ciekawy i od razu mi wpadl w oko, wedlug tego co wyczytalem na necie sprawuja sie super
http://www.rezulteo-opony.pl/opony-goodyear/opona-eagle-ventura-20736
http://www.rezulteo-opony.pl/opony-goodyear/opona-eagle-ventura-20736
Ciagle do przodu,z nudy wypralem sobie siedzenia i ogarnolem troche srodek,

A to moja mala kolekcja 2-litrowek na podworku
moja madzia 2.0 16v 115KM

brata corsa 2,0 8v 115KM

opel calibra 2.0 16v 150KM

Z calej tej trojki to corsa jest najszybsza i zadne nie jest w stanie jej dogonic ,a plan jest na wakacje taki ze silnik z calibry ladujemy do corsy,wtedy to bedzie juz szatan,

A to moja mala kolekcja 2-litrowek na podworku
moja madzia 2.0 16v 115KM

brata corsa 2,0 8v 115KM

opel calibra 2.0 16v 150KM

Z calej tej trojki to corsa jest najszybsza i zadne nie jest w stanie jej dogonic ,a plan jest na wakacje taki ze silnik z calibry ladujemy do corsy,wtedy to bedzie juz szatan,
Mam taką corse, a kiedyś miałem 8 zaworowe 2 litry w Vectrze A.
Takie połączenie musi zamiatać, skoro ten silnik na 3ce daje rade 160 polecieć
Takie połączenie musi zamiatać, skoro ten silnik na 3ce daje rade 160 polecieć