W sobotę kulminacyjny dzień się szykuje

Miska olejowa wczoraj zawieziona do spawacza, tulejka ze stożkowym gwintem się toczy, dzisiaj ją dostarczę spawaczowi w celu wspawania w mchę

Olej, wszystkie filtry, podkładki pod przelewy i wtryski też już czekają (dzięki Riki za super paczuszkę

) W sobotni poranek razem z naszym najlepszym mechanikiem Krzysiem zabieramy się za Madzię

Przy okazji wymiany oleju nastąpi podmiana miski na tą wyrzeźbioną (z czujnikiem temp. oil)

Autko czeka jeszcze czyszczenie całego dolotu, łącznie z kolektorem dolotowym i płukaniem intercoolera, regulacja zaworów, wymiana rzeczonych podkładek pod wtryski i przelewy, dołożenie podgrzewacza pod filtr paliwa i czyszczenie (być może zaślepienie) zaworu EGR. Jeśli czas pozwoli jest w planach jeszcze wymiana mieszka drążka zmiany biegów z ori szarego na ori czarny od przedlifta (będzie się miodzio komponował z czarno-grafitową skórą na gałce zmiany biegów i kiedownicy

) i dołożenie jeszcze tylnych chlapaczy od GF'a przedlifta ( przednie już dołożyłem, tzn Krzysiu mi dołożył

) Właśnie myślę czy coś pominąłem, najwyżej dopiszę

Jeśli ktoś miałby ochotę wpaść do nas i pomóc przy zabiegu to zapraszam, adres znacie. Zaczynamy z samego rana i do popołudnia (albo do późnych godzin nocnych) spokojnie nam zejdzie.
Szkodnik szykuj się na klęskę

i mroź flaszeczkę

Właśnie zajarzyłem o czy zapomniałem. Mianowicie chciałbym jeszcze wyczyścić jakieś dwa sitka przy pompie wtryskowej i sworzeń wahacza wymieniam.

P.S.
I olej w skrzyni biegów