Mazda Xedos 6 CA KL ~'94 – Sylwo
Najprosciej skwitowac to tak.
Skonczyla sie renoma Wieska z Debicy, konczy i Patryka(XxX).
Sory, nie da sie cale zycie jechac na opinii.
Ja powiedzialem zostawiajac u niego auto, ze nie jest to robota az tak Pilna (czyt. ze musi byc zrobiona natychmiast), ale na milosc boska, zeby renomowanemu warsztatowi 33 dni zajelo zdjecie miski olejowej i przelozenie zaworka w pompie oleju to jest poprostu kpina.
Pomijam juz fakt ze nie odbieral ode mnie telefonow, a jak zatelefonowalem z innego nr odebral od reki.
I takim super warsztatom nalezy psuc opinie, bo wydaje mu sie ze jak raz ktos powiedzial ze ''zna sie, dobry jest'' to mozna miec w du.pie wszystko i wszystkich.
Po takich przygodach jak moja czy sylwka, jestem pewny ze nie oddalbym im auta nawet na wymiane klockow hamulcowych, bo nie wiadomo czy samochod nie przestoi miesiac w krzakach.
Chyba ze naprawili mi go na drugi dzien, i miesiac jezdzili jak sluzbowym, bo i takie hity widzialem..
Skonczyla sie renoma Wieska z Debicy, konczy i Patryka(XxX).
Sory, nie da sie cale zycie jechac na opinii.
Ja powiedzialem zostawiajac u niego auto, ze nie jest to robota az tak Pilna (czyt. ze musi byc zrobiona natychmiast), ale na milosc boska, zeby renomowanemu warsztatowi 33 dni zajelo zdjecie miski olejowej i przelozenie zaworka w pompie oleju to jest poprostu kpina.
Pomijam juz fakt ze nie odbieral ode mnie telefonow, a jak zatelefonowalem z innego nr odebral od reki.
I takim super warsztatom nalezy psuc opinie, bo wydaje mu sie ze jak raz ktos powiedzial ze ''zna sie, dobry jest'' to mozna miec w du.pie wszystko i wszystkich.
Po takich przygodach jak moja czy sylwka, jestem pewny ze nie oddalbym im auta nawet na wymiane klockow hamulcowych, bo nie wiadomo czy samochod nie przestoi miesiac w krzakach.
Chyba ze naprawili mi go na drugi dzien, i miesiac jezdzili jak sluzbowym, bo i takie hity widzialem..
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Kuba, założę osobny wątek w wolnej "chwili" 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nom trzeba, po przejściach Misiaka ze swoją wściekłą wielu ludziom otworzyły się oczy. Odbieranie telefonów z innych numerów to klasyczna akcja mechaników 

Xedos jeździ już od soboty ale mechanik zapodział mój nr gdzieś a do naszego wspólnego znajomego nie mógł się dodzwonić.
Rozmowa z tym mechanikiem to prawie kabaret ale jak widać ogarnia sprawy elektroniki/elektryki w aucie.
Można by rzec że jest znachorem – to taki czarny humor nawiązujący do rozmowy z Patrykiem, który w piątek rano stwierdził, że "musisz szukać znachora".
Okazało się, że po przełączaniu kluczyka za zapłon spada prawie do zera napięcie na cewce.
Dokładnie się dowiem co i jak wieczorem kiedy odbiorę auto.
Rozmowa z tym mechanikiem to prawie kabaret ale jak widać ogarnia sprawy elektroniki/elektryki w aucie.
Można by rzec że jest znachorem – to taki czarny humor nawiązujący do rozmowy z Patrykiem, który w piątek rano stwierdził, że "musisz szukać znachora".
Okazało się, że po przełączaniu kluczyka za zapłon spada prawie do zera napięcie na cewce.
Dokładnie się dowiem co i jak wieczorem kiedy odbiorę auto.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Dobrze, ze Xed w koncu wraca;) oby juz mu nic nie dolegalo :d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
sylwo napisał(a):Można by rzec że jest znachorem – to taki czarny humor nawiązujący do rozmowy z Patrykiem, który w piątek rano stwierdził, że "musisz szukać znachora".
Trzeba było mu powiedzieć, że zapłata też będzie czekać u znachora
33 dni oczekiwania na wrzucenie auta na podnośnik? Pikuś. Znajomy odstawił auto (Opel Vectra B 2.0 DTi) które przestało odpalać. Stało u niego 3 miesiące i pojechało do innego majstra
na lawecie...
Sory za OT ale musiałem.
Trzymam kciuki za szybki powrót xeda do polskie bezdroża
Sory za OT ale musiałem.
Trzymam kciuki za szybki powrót xeda do polskie bezdroża

- Od: 1 sty 2014, 00:26
- Auto: Ford Orion mk2 1.6 Diesel "Giovanni"
Oczywiście Patryk tym razem nie zarobił bo niby za co... zgłosiłem mu też, że pękła osłona drążka kierowniczego (po regeneracji) i powinna być wymieniona w ramach gwarancji. Oczywiście tydzień to za mało...
Wczoraj odebrałem xeda ale
po przejechaniu kilku set metrów okazało się że szarpie nadal jak wcześniej i gaśnie od czasu do czasu. Tak niepokojące objawy nie pozwalają mi się nim poruszać więc został dalej u tego speca w Elizówce.
Już mam mieszane uczucia do tego auta... może na części?
Wczoraj odebrałem xeda ale
Już mam mieszane uczucia do tego auta... może na części?

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):może na części?
Sylwo...

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Poważnie myślę o sporej zmianie tzn: przełożyć co lepsze do nowego xedosa, najlepiej z kontynuowanym AC i nie pierdzielić się w naprawy karoserii i pierdołów elektrycznych bo to strasznie długo trwa i chłonie środki
a tak można zmixować 2 niezłe xedosy z czego jednego sprzedać
a mam jeden w miarę dobry silnik KF...
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Takiego, w którego nie trzeba będzie ingerować blacharsko pewnie będzie ciężko znaleźć, chyba, że masz już coś na oku. Skoro już tyle kasy wpompowanej w auto to lepiej robić to, chyba, że potrzebna jest duża ingerencja blacharza, elektryki nie biorę pod uwagę, bo jak się zrobi raz a porządnie to bedzie na wieki.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
= drogoEklerek323f napisał(a):raz a porządnie

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie koniecznie, oczywiście blacharz swoje musi wziąć, ale reszta...do ogarnięcia samemu. Zastanów się dobrze 10x nad taką zabawą, bo to się wydaje to przełożę tu, to tu....a później się okaże że wcale nic lepszego z tego nie wyszło.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
A z KFem problemow nie bylo,si ?
Tak to jest
Lepsze jest wrogiem dobrego.
Egzemplarzem w niezlym stanie blacharskim niebawem bedzie moje X6 ale sprzedaz nie wchodzi w rachube
P
Cos jest nie halo od samej przekladki, skoro nie jezdzil do tej pory 100% bezproblemowo
Tak to jest
Egzemplarzem w niezlym stanie blacharskim niebawem bedzie moje X6 ale sprzedaz nie wchodzi w rachube
Cos jest nie halo od samej przekladki, skoro nie jezdzil do tej pory 100% bezproblemowo
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Coś jest źle zrobione i tyle, takie jest moje zdanie. Patryk zrobił chyba to troszkę za szybko i coś gdzieś niedomaga.
]
-
Kamil
Dogaduj się z Kamilem, zaprowadź auto do niego, robimy event 3 dniowy przy xedosie, wyjeżdżasz szczęśliwy
Ehh, żeby wszystko było tak łatwo zrobić jak napisać

Ehh, żeby wszystko było tak łatwo zrobić jak napisać

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Ekler wiesz jak to jest że nie za bardzo ktoś po kimś chce poprawiać, taka jest prawda.
Do mnie się szykuje już Xedos 9 na przekładkę silnika i będę robił to sam od początku do końca, przynajmniej będę wiedział co i jak.
Do mnie się szykuje już Xedos 9 na przekładkę silnika i będę robił to sam od początku do końca, przynajmniej będę wiedział co i jak.
]
-
Kamil
współczuje problemów Sylwo ale co jak co to nie sprzedawałbym tego auta
nowszy nie znaczy lepszy, pamiętaj
radar, ile bierzesz za swap?
nowszy nie znaczy lepszy, pamiętaj
radar, ile bierzesz za swap?
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/