Mazda Xedos 6 2.0 V6 CA KF 92r. Black Scorpio
Tak mika poczekam na rozwiązanie spraw w pracy jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli zrealizujemy całościowy plan jeśli nie pójdzie po mojej myśli to zawitam u Ciebie w celu tylko zniwelowania szkody ... tak czy siak się widzimy kiedy to ustalimy jak będę wszystko wiedział na 100% co i jak ... 
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
Wszystko SUPER, ale xedos MUSI mieć grilla w metalicznym kolorze
To niesamowite, że tak leciwe auta natrafiają na tak troskliwych właścicieli, którzy sprawiają, że zamiast przybywać, wręcz ubywa im lat... CUDO!!!
http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs[youtube][/youtube]
- Od: 13 mar 2011, 01:10
- Auto: Xedos 6 CA KF 2.0 V6 automat
Chyba kolega PawelC jest lakiernikiem i ze względu na zainwestowane ostatnimi czasy pieniądze, musiał podnieść ceny swoich usług? Zagotował się normalnie jakby mu kto sody kaustycznej przez pomyłkę do płukania żołądka użył
Swoją drogą za rok prawdopodobnie moja Xenia też będzie do malowania i chyba się pokuszę o wyjazd na śląsk, bo widać chopie, że robisz to z pasją, a to daje lepsze efekty niż bóg wie jaki warsztat i podejście taśmowe. Nie ukrywam, że przy okazji cena jest bardzo atrakcyjna. Też by mi się przydał jakiś bałwan, który by we mnie wjechał hehe. Przy okazji; Amroz kolor zostaje, czy jakaś zmiana?
Czy szwedzki łoś może być mocniejszy od japońskiego samuraia?
- Od: 21 wrz 2008, 19:28
- Auto: EC B6D (ale to mojej żony;)) Volvo V70 '98 2.0T5 Kombi (całkiem szybki karawan;)
Mylisz się kolego szanowny ,lakiernictwem zajmuję się tak samo amatorsko jak mika i wiem ile pracy kosztuje pomalowanie całego auta o ile ma to być zrobione dobrze i tak jak na pisałem z chęcią oddam auto do pomalowania za 2500zł -znajdź mi takiego frajera w okolicy i jutro do niego jadę ,wybieram sobie kolorek z palety i czekam na efekt finalny .
Myślicie że skąd biorą się te wyceny z kosmosu? ,ubezpieczyciel płaci za nic ?
Zrobienie całego auta- to dwóch ludzi ma co robić przez 2-3 tygodnie policzmy tydzień 40h x3x 2 ludzi = 240h To tak zaniżone na maxa ,ile każdy z Was ma na godzinę w firmie ? pomnóżcie sobie i co wychodzi ? za robociznę ?,doliczmy koszty prądu (w przypadku kabiny są spore),i inne opłaty(ogrzewanie,czynsz,itp.) i jaka to kwota? i nie piszcie bzdur bo żaden z Was nie chciałby pracować w lakiernictwie choćby był nie wiem jakim pasjonatem za takie kwoty . I pisanie że to zdzierstwo jest grubo przesadzone
Tak że szanujcie pasjonatów ale i szanujcie ich zdrowie ,mika ma zapał i chęci (młody jeszcze pewnie jest) ale kiedyś mu to minie i będzie chciał z tego zapału coś osiągnąć w życiu ...
AmRoZ -naprawiaj auto u miki bo widać że ma zapał i jest pasjonatem marki ,ale i zapłać mu normalnie(masz z czego
) bo przy cenie za element jaka wychodzi(obliczając z tego co bierze za całość) to powinieneś zapłacić 200-300zł max ale w tym wypadku to może mu nawet na browarka nie zostać
....
Myślicie że skąd biorą się te wyceny z kosmosu? ,ubezpieczyciel płaci za nic ?
Zrobienie całego auta- to dwóch ludzi ma co robić przez 2-3 tygodnie policzmy tydzień 40h x3x 2 ludzi = 240h To tak zaniżone na maxa ,ile każdy z Was ma na godzinę w firmie ? pomnóżcie sobie i co wychodzi ? za robociznę ?,doliczmy koszty prądu (w przypadku kabiny są spore),i inne opłaty(ogrzewanie,czynsz,itp.) i jaka to kwota? i nie piszcie bzdur bo żaden z Was nie chciałby pracować w lakiernictwie choćby był nie wiem jakim pasjonatem za takie kwoty . I pisanie że to zdzierstwo jest grubo przesadzone
Tak że szanujcie pasjonatów ale i szanujcie ich zdrowie ,mika ma zapał i chęci (młody jeszcze pewnie jest) ale kiedyś mu to minie i będzie chciał z tego zapału coś osiągnąć w życiu ...
AmRoZ -naprawiaj auto u miki bo widać że ma zapał i jest pasjonatem marki ,ale i zapłać mu normalnie(masz z czego
Ostatnio edytowano 13 mar 2011, 10:55 przez pawelc, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
pawelec ma racje ostatnio u kolegi było malowane pajero "małe" i za to policzone było 3.6tys cena za element 350pln (drzwi) to dobra cena przynajmniej w naszej okolicy ale nie można też zapominać o jednym
że na początku robi się za stawkę min żeby grono zadowolonych klientów było jak największe a dalej reklama pocztą pantoflową i można po roku półtora pomału ceny podnosić
tak jest/było w moim przypadku i metoda się sprawdziła
że na początku robi się za stawkę min żeby grono zadowolonych klientów było jak największe a dalej reklama pocztą pantoflową i można po roku półtora pomału ceny podnosić
tak jest/było w moim przypadku i metoda się sprawdziła
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
- Od: 12 maja 2007, 20:25
- Auto: punto 1.4 8v......
No to ładnie ci wycenili
Nie znam się na lakierowaniu ale 2500zł za całe auto to nie wiele kumpel za x9 zapłacił chyba z 3500zł. Mam znajomego lakiernika i widzę jak oni się męczą za parę złotych to mi ich szkoda ( robią to z miłości i robią to dobrze). Ceny nie mogą podnieść bo konkurencja duża a ceny materiałów cały czas szybują do góry. 2500zł i sam się zastanawiam czy by nie pomalować 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Jestem w szoku ile można dostać za "małe" obtarcie xedoska. pokaż fotki po malowaniu jaki bedzie efekt. no i chyba skorpiony znikną. za tydzień oddaje swojego na malowanie całości w tym samym kolorku(bedzie troszke bardziej efektowny). lakiernik do którego oddaje autko wycenił wstępnie malowanko na max 3tys.
Dostałem właśnie info od ubezpieczalni :
Powyższa kwota została przyznana zgodnie z oceną techniczną i na podstawie Ogólnych Warunków Ubezpieczenia
Autocasco przyjętych Uchwałą Zarządu Towarzystwa Ubezpieczeniowego Allianz Polska Spółka Akcyjna Nr 62/2009 z
dnia 18 maja 2009 r. oraz warunków szczególnych dla programu Ford.
Wypłata zgodnie z przedstawioną fakturą VAT.
tak więc zaakceptowali kwotę o której wspomniałem wyżej kwota za jakiś czas powinna być na koncie .... dziękuje dobranoc 
Powyższa kwota została przyznana zgodnie z oceną techniczną i na podstawie Ogólnych Warunków Ubezpieczenia
Autocasco przyjętych Uchwałą Zarządu Towarzystwa Ubezpieczeniowego Allianz Polska Spółka Akcyjna Nr 62/2009 z
dnia 18 maja 2009 r. oraz warunków szczególnych dla programu Ford.
Wypłata zgodnie z przedstawioną fakturą VAT.
Odwołuj się dalej skoro wyliczali na podstawie AC
Z OC próg wypłaty jest 100% wartości a nie jak w AC przeważnie 80% (zależy od OWU).
Niech Ci przedstawią pełną kalkulację i kosztorys, ja żądając tych wyliczeń utargowałem jeszcze około 20%

Z OC próg wypłaty jest 100% wartości a nie jak w AC przeważnie 80% (zależy od OWU).
Niech Ci przedstawią pełną kalkulację i kosztorys, ja żądając tych wyliczeń utargowałem jeszcze około 20%
Niestety chłopaki plany muszą poczekać kłopoty ze zdrowiem i wydatki na nie niestety zaś zaprzepaściły plany na auto .... sesja dlatego była nocna by nie psuć efektu i żeby nie było widać aż tak bardzo ubytków na lakierze
.... no cóż
tak czy siak mam nadzieję że się spodobają ...
AmRoZ napisał(a):tak czy siak mam nadzieję że się spodobają
Podoba się podoba
A widziałeś te znaki nad ścianą? Auto odebrane z parkingu policyjnego?
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
O tej godzinie o której byłem to spokojnie mogłem tam siedzieć dłużej ale za dużo policji tam się kręci więc poszły tylko dwa zdjęcia i uciekać dalej
.... no cóż brak czasu swoje zrobił i trzeba się troszkę pobawić teraz zdjęciami żeby fajny efekt uzyskać ...