Mazda MX-6 GE FS
No i dobrze
czyli plan to LSi
Takie jedno zdjęcie, przepraszam za brud ale nie czyściłem komory od wakacji

Takie jedno zdjęcie, przepraszam za brud ale nie czyściłem komory od wakacji

Ostatnio edytowano 13 gru 2008, 17:59 przez pawelMX6, łącznie edytowano 1 raz
Musisz kiedys mi pokazac mazdzine na zywo 

- Od: 8 maja 2005, 23:52
- Auto: 日産自動車株式会社
lukas_arts, muszę wszystko poskładać do kupy – wtedy chętnie zaprezentuję całość. Jeszcze sporo do zrobienia....
Podoba mi sie ta mazda... Jakos tak kojarzy mi sie z... porche w wiekszej wersji, zwlaszcza z boku. Nie wiem, jaka jest wygoda jazdy i eksploatacja ale sylwetka bardzo mi sie podoba. Fajny wóz.
-
robertdaz
robertdaz, dzięki
Dzisiaj skończyłem renowację lamp oraz dopasowanie do ruchu prawostronnego. Lampa prawa była w dobrym stanie, ale lampa lewa była po uderzeniu. Klosz ani wnętrze nie zostało uszkodzone, tylna obudowa natomiast była dość mocno połamana. W ruch poszła żywica oraz włókno szklane i obudowa została doprowadzona do stanu używalności.
Nadszedł czas na zmianę pod ruch prawostronny (Loczek, Piotruś – dzięki za rady). Rozkładamy wszystko na części pierwsze oraz szlifujemy odbłyśnik:
Tym samym lampy gotowe do zamontowania
Dzisiaj skończyłem renowację lamp oraz dopasowanie do ruchu prawostronnego. Lampa prawa była w dobrym stanie, ale lampa lewa była po uderzeniu. Klosz ani wnętrze nie zostało uszkodzone, tylna obudowa natomiast była dość mocno połamana. W ruch poszła żywica oraz włókno szklane i obudowa została doprowadzona do stanu używalności.
Nadszedł czas na zmianę pod ruch prawostronny (Loczek, Piotruś – dzięki za rady). Rozkładamy wszystko na części pierwsze oraz szlifujemy odbłyśnik:
Tym samym lampy gotowe do zamontowania
Ostatnio edytowano 9 sie 2009, 10:16 przez pawelMX6, łącznie edytowano 2 razy
Między Wielką Brytanią a Polską 
nawet nie wiedziałem, że tam tyle części jest
pawelMX6 fajnie to wygląda, ale czy przez szlifowanie tej przesłony krawędź odcięcia światła nie będzie zbyt oddalony względem osi soczewki?
Mógłbyś sprawdzić co się reguluje poszczególnymi śróbkami? chodzi mi o te do regulacji wiązki z tyłu lampy

pawelMX6 fajnie to wygląda, ale czy przez szlifowanie tej przesłony krawędź odcięcia światła nie będzie zbyt oddalony względem osi soczewki?
Mógłbyś sprawdzić co się reguluje poszczególnymi śróbkami? chodzi mi o te do regulacji wiązki z tyłu lampy
Siw-y, starałem się szlifować dokładnie tak jak było wcześniej, zaznaczyłem sobie dokładnie. Może tak na zdjęciu wyszło.
Regulacje wykonujesz dla świateł dwoma śrubami, dla każdej lampy. To te duże na trzecim zdjęciu.
Regulacje wykonujesz dla świateł dwoma śrubami, dla każdej lampy. To te duże na trzecim zdjęciu.
Siw-y napisał(a):pawelMX6 fajnie to wygląda, ale czy przez szlifowanie tej przesłony krawędź odcięcia światła nie będzie zbyt oddalony względem osi soczewki?
wiec srubami opuszczasz troche wiązke i wszystko gra
Siw-y napisał(a):Mógłbyś sprawdzić co się reguluje poszczególnymi śróbkami? chodzi mi o te do regulacji wiązki z tyłu lampy
dwie gora dol i jedna na boki
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
pawelMX6 napisał(a):Regulacje wykonujesz dla świateł dwoma śrubami, dla każdej lampy. To te duże na trzecim zdjęciu.
Wiem, które ale nie wiem którą co się reguluje, bo jest górna i dolna dla każdego światła i chodzi mi o to co się reguluje dolną a co górną
bo mam wrażenie że u mnie jest coś nie tak i dolną się nie da nic ustawić
no siwy chłopie pomysl.
Sruba przechodzi na wylor przez odblysnik i skrecajac ja przyciagasz rog odblysnika za czym ciagnac gore odblysnika do auta to swiatła zaczynaja swiecic wyzej
jesli Ci nie reaguje mozesz miec wyruchany gwitn na plastiku w odblysniku
Sruba przechodzi na wylor przez odblysnik i skrecajac ja przyciagasz rog odblysnika za czym ciagnac gore odblysnika do auta to swiatła zaczynaja swiecic wyzej
jesli Ci nie reaguje mozesz miec wyruchany gwitn na plastiku w odblysniku
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
Takie zdjęcie jeszcze znalazłem:
Jutro lampy lądują w aucie – jak tylko skończę wrzucę nowe zdjęcia

Jutro lampy lądują w aucie – jak tylko skończę wrzucę nowe zdjęcia