Swoją drogą rzeczywiście uszczelniacz wałka powoduje wycieki które wyglądają na wyciek spod pokrywy (temat przerabiany i w X6 szwagra i w mojej Milly)

www.mazdaspeed.pl
risto77 napisał(a):Koledze arafal21 to nawet hamulce nie są potrzebne do jazdy. Idzie na żywioł jak prawiczek na pierwszej randce. Na temat ogarnięcia wycieków lepiej niech nie zabiera głosu.
Setritus napisał(a):Ja uważam że hamulec to podstawa, a seria w naszych mazdach to kpina.
Przypadek z dziś, 5 osób zginęło w 626.
http://kontakt24.tvn24.pl/piec-osob-zgi ... 83100.html
Gdyby jego auto miało lepsze światła i przede wszystkim lepsze hamulce, może zauważyłby przeszkode wcześniej, może wytraciłby prędkość szybciej, może też by w tego tira uderzyli i skasowali samochód ale nikt by nie zginął...
Może
arafal21 napisał(a):ale w taka pogode najwiecej ma nawierzchnia i opona do powiedzenia.
Panie a to pojedzie tyle:)150-160 km/h
Piotr_ napisał(a):Arafal21 jestem ciekaw jak zachowa się twój hamulec jak wciśniesz go przy 150-160 km/h w podłogę![]()
W sumie to wiem...tarcze się zagotują a następnie spłoną.
Zrób sobie test i zahamój ostro 100-0 z dwa razy i wierz mi za trzecim hamulca już nie będzie
arafal21 napisał(a):ale w taka pogode najwiecej ma nawierzchnia i opona do powiedzenia.
Co Tobie po oponie jak hampel się zagotuje![]()
Dobre hamulce i opona to zestaw i jedno bez drugiego nie działa.
Piotr_ napisał(a):Arafal21, rozumiem że jesteś z tych co jeżdżą autostradą max 100km/h i do tego wyprzedzają tiraPrzez takich właśnie muszę mieć dobry hebel
Ciekawe kto stwarza większe zagrożenie
![]()
A co do Twojego wcześniejszego postu...miałem x6 z kf-em,hebel z szóstki i niezłą opona – hamowało dużo lepiej niż seria...ale z prędkości powyżej 120 koła nie zblokowałem.
Takie jeszcze moje stwierdzenie...jeżeli jesteś wrogiem szybkiej jazdy, jeździsz wolno i "bezpiecznie " to co ty możesz wiedzieć o dobrych hamulcach
Jesteś jak ksiądz który nie ma rodziny, nie bzyka... ale uczy innych jak to mają robić
Omen303 napisał(a):Łohohojaka debata sie zrobił u mnie Panowie aż miło się czyta
![]()
co do wycieków fakt musze zobaczyć czy to aby nie spod tego wałka tylko że to raczej zrobie jak się cieplej zrobi czyli za rokczy ma ktoś doświadczenie w kryciu swojej mazdy pod plandeka rodzice mieli i nigdy tragedi nie bylo no ale kto pyta nie błądzi
chce kupić bo mój blaszak jest zawalony dzrzewem i kosiarkami
a xedos zimuje do wiosnynie będę po soli jeździł od tego mam inne auto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości