Mazda Xedos 6 CA KF '92 – Kaszel91 – REBUILD
Jedna śrubka i dwa kołeczki-wsuwki 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
ja halogen wyciągałem od zewnątrz wykręcając tylko tą jedną śrubkę 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
No a u mnie po odkreceniu nie szło go wyjąć
Może te kołeczki trzymały
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
ja też nie mogłem wyjąć, bo halogen jest z jednej strony włożony na zakładkę, a z drugiej przykręcony śrubką i trzeba tak manipulować, żeby wypiąć z tej zakładki 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Crenshaw, co do ledu w halogenach... Jak trafie jakiś dodatkowy zarobek, to raczej pomyśle o Xenonie w halogenie. Led się nie sprawdzi, jeśli ma to świecić, a nie wyglądać.
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

tak właśnie przeglądałem forum i natrafiłem na taki temat, wyczytałem tu, że te ledy które masz Ty są słabe, ale np o niebo lepsze są Q5 CREE, zerknij sobie:
viewtopic.php?f=409&t=115833&start=60
viewtopic.php?f=409&t=115833&start=60

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
No tak, ale przy cenie 2 szt tych żarówek to kupie 2gi zestaw z przetwornicami do Xenonu
I od wyboru barwy ogranicza mnie już tylko wybór żarnika.
A co do tematu jazdy na letnich, mam pewne doświadczenie w jeździe na bardzo kiepskich zimówkach..;D
Dopisano 26 gru 2013, 11:43:
To właśnie Vectra w której było więcej pianki montażowej niż w niejednym bloku
I od wyboru barwy ogranicza mnie już tylko wybór żarnika.
A co do tematu jazdy na letnich, mam pewne doświadczenie w jeździe na bardzo kiepskich zimówkach..;D
Dopisano 26 gru 2013, 11:43:
To właśnie Vectra w której było więcej pianki montażowej niż w niejednym bloku

Jak odkrecisz ta srubke np lewy halogen to wepchnij i ciag w prawo (ten ok kierowcy) musisz po kombinowac albo czyms podwarz miedzy tymi kolkami
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Z racji małego jubileuszu wstawiam oczywiście SPÓŹNIONĄ fote..;/ Nie udało mi się dwójek uszczelić..
Nie polecam malować wskazówek na kacu. Naprawde nie polecam...Swoje na dniu musze zmyć i malować jeszcze raz..
Podsumowując, za nami 16k km, z których, pomimo już poniesionych kosztów – jestem zadowolony
Tak więc ZOOM – ZOOM
Nie polecam malować wskazówek na kacu. Naprawde nie polecam...Swoje na dniu musze zmyć i malować jeszcze raz..
Podsumowując, za nami 16k km, z których, pomimo już poniesionych kosztów – jestem zadowolony

Tak więc ZOOM – ZOOM

Jeżdżą parami a na żadnego nigdy nie mogę wpaść
super autko. Pzdr 
Ride or Die......

- Od: 19 maja 2010, 23:54
- Auto: 626 GE 2.0 FS '92
krz5yn napisał(a):Jeżdżą parami a na żadnego nigdy nie mogę wpaść
A ja Ciebie kiedyś widziałem ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Bounty napisał(a):krz5yn napisał(a):Jeżdżą parami a na żadnego nigdy nie mogę wpaść
A ja Ciebie kiedyś widziałem ;d
Na Ciebie najszybciej trafie, tak mi się przynajmniej wydaje. ale już nie będę koledze zaśmiecać wątku
Ride or Die......

- Od: 19 maja 2010, 23:54
- Auto: 626 GE 2.0 FS '92
Chwilowo cisza w wątku ale z autem wciąż się dzieje.. 
Rzeźbimy z Piotrem wydech
Małe spy foto z placu boju ;D
Sorki za jakość, robie zdjęcia Piotra spawarką ;D
Ahh i jako wisienka na torcie...
Rzeźbimy z Piotrem wydech
Małe spy foto z placu boju ;D
Sorki za jakość, robie zdjęcia Piotra spawarką ;D

Ahh i jako wisienka na torcie...

mmm, ale będzie mruczał
koniecznie nagraj jakieś wideo jak skończycie 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Wziąłeś ten do 400km ?
Ja o nim myślałem bo jest duży i zaiście wygląda. Tęskni mi się za tym zadymionym garażem
Dobrze, że działacie, z moim pójdzie szybciej
No i w końcu Piotr w masce do spawania. Przy szybkich robótkach zapomina
Powodzenia.
PS. Kiedy blacha ?

Dobrze, że działacie, z moim pójdzie szybciej
Powodzenia.
PS. Kiedy blacha ?
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Myślę że jak skończymy wydech i airboxa to tak jak Crenshaw wspomniał będzie mruczeć
Ogólnie wydech bardzo Customowy ale to nie pierwszy i nie ostatni taki
Może jak wystarczy czasu to i pompę ABS-u sie wymieni, zeby obywatel jeździł w koncu bezpiecznie
Crenshaw jak byś mogł podesłać fotkę twojego wydechu od spodu bo zastanawia mnie jedno rozwiązanie przy dodatkowej koncówce, czy nie będzie tam za dużego zawirowania spalin
Blacha na wiosnę jak się białą wytoczy na stałe
Mati co do maski to z reguły zakładam ale czasem po prostu brakuje rąk, bo coś trzeba przytrzymać itp.

Ogólnie wydech bardzo Customowy ale to nie pierwszy i nie ostatni taki
Może jak wystarczy czasu to i pompę ABS-u sie wymieni, zeby obywatel jeździł w koncu bezpiecznie
Crenshaw jak byś mogł podesłać fotkę twojego wydechu od spodu bo zastanawia mnie jedno rozwiązanie przy dodatkowej koncówce, czy nie będzie tam za dużego zawirowania spalin

Blacha na wiosnę jak się białą wytoczy na stałe
Mati co do maski to z reguły zakładam ale czasem po prostu brakuje rąk, bo coś trzeba przytrzymać itp.
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Crenshaw jak byś mogł podesłać fotkę twojego wydechu od spodu bo zastanawia mnie jedno rozwiązanie przy dodatkowej koncówce, czy nie będzie tam za dużego zawirowania spalin![]()

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Na chwile obecną problem jest jeden. W ferworze walki z wydechem, zapomniałęm zamówić filtr odmy

uff. Podsumowując tydzień zmagań z Piotrem i Pablem mogę smiało powiedzieć że daliśmy radę ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Po wielu próbach, mierzeniu, cięciu, gięciu, spawaniu, szlifowaniu, pasowaniu wydech poskładany
i pomalowany
teraz po parunastu km ułożył się na gumach, trzeba tylko będzie lewą końcówkę minimalnie skierować ku górze.
Moim zdaniem, efekt jest bardziej niż świetny
Mojej Xeni coraz bardziej nabiera rumieńców
Zgrabnieje 
Zdjęcia nie mam, bo jak wracam z nocki z pracy jest ciemno.
Wrzucę zdjęcia i filmiki jak to warczy jak dojdzie mi filterek odmy i alu rura, bo narazie SIMOTA na fabrycznej gumie nie ujawnia całego potencjału.
Jedno zauważyłem. Albo to placebo, albo auto żwawiej jeździ na gazie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Po wielu próbach, mierzeniu, cięciu, gięciu, spawaniu, szlifowaniu, pasowaniu wydech poskładany

teraz po parunastu km ułożył się na gumach, trzeba tylko będzie lewą końcówkę minimalnie skierować ku górze.
Moim zdaniem, efekt jest bardziej niż świetny

Zdjęcia nie mam, bo jak wracam z nocki z pracy jest ciemno.
Wrzucę zdjęcia i filmiki jak to warczy jak dojdzie mi filterek odmy i alu rura, bo narazie SIMOTA na fabrycznej gumie nie ujawnia całego potencjału.
Jedno zauważyłem. Albo to placebo, albo auto żwawiej jeździ na gazie

Kaszel91 napisał(a):Zdjęcia nie mam, bo jak wracam z nocki z pracy jest ciemno.
czeka Cię chłosta za to

Kaszel91 napisał(a):Jedno zauważyłem. Albo to placebo, albo auto żwawiej jeździ na gazie
heh, też to miałem po poskładaniu wydechu

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'