Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
kamilspider nie wprowadzaj kolegi w błąd jeśli chodzi o kontrolki kontrolka od ręcznego jest z drugiej strony licznika, a ta kontrolka co napisałeś, że jest od ręcznego to jest od wskazania uszkodzonych klocków bądź jesli żarówka przepali się od stopu to gdy stop wciśniesz zaczyna świecić, a ta lampka co nie wiesz to jest sygnał komputera wyświetla błędy i sądzę że w twoim xedzie jest jakiś błąd i ktoś ją wyjął do zmylenia, byś nie wiedział że jest coś nie tak polecam wsadzić tam żarówkę a sam się przekonasz
- Od: 30 gru 2003, 18:01
- Auto: mazda xedos 2,0 V6
I co, rurka cała? 
hubal napisał(a):kamilspider nie wprowadzaj kolegi w błąd jeśli chodzi o kontrolki kontrolka od ręcznego jest z drugiej strony licznika, a ta kontrolka co napisałeś, że jest od ręcznego to jest od wskazania uszkodzonych klocków bądź jesli żarówka przepali się od stopu to gdy stop wciśniesz zaczyna świecić, a ta lampka co nie wiesz to jest sygnał komputera wyświetla błędy i sądzę że w twoim xedzie jest jakiś błąd i ktoś ją wyjął do zmylenia, byś nie wiedział że jest coś nie tak polecam wsadzić tam żarówkę a sam się przekonasz
OK sorry za błąd. Ja nie mam xeda
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
hubal napisał(a):no nie koniecznie pod maską tu masz podstawowe uszkodzenia typu uszkodzona żarówka, klocki itp
to w mxie nie mam takich rarytasów :/ w końcu xed to taka limuzyna...
ale już OT idzie, a nie chcę być znów tym złym
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
oblivion napisał(a):I co, rurka cała?
Trochę ją wywinęło no i pękła. Podjadę do znajomego to może da się ją jakoś zrobić.
[quote="hubal"]kamilspider (...)ta lampka co nie wiesz to jest sygnał komputera wyświetla błędy(...)/quote]
Czyli która ta kontrolka?? Ja się już gubię w tym
A ten, czyli ta rureczka jest od klimy z tego co zrozumiałem, czyli że jak płynu nie miałem i pompa czy coś tam się nie załącza to na razie nic się takiego nie stanie...

no, no, ładnie się prezentuje Mazdzianka w tym kolorze:) widziałem ją w Radoszycach 
- Od: 4 sie 2011, 09:50
- Auto: Mazda 323F BA
Jest za mokro i nie wyjdę już dzisiaj na dwór więc sam sprawdź czy na pewno to od klimy a nie od układu chłodzenia silnika!
To chyba aluminiowa rurka więc trudno będzie ją naprawić
To chyba aluminiowa rurka więc trudno będzie ją naprawić

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
znaczy się nic nie kapie, rurka sucha, więc chyba od klimy... się okaże. Aluminium też da się spawać
Miałem kiedyś taką małą a'la lutownicę właśnie do czegoś takiego bo ojciec kiedyś był mechanikiem TIR i potrzebna mu była to sobie kupił. Ale jak byłem młodszy to nie wiedziałem do czego to i jakoś się tak popsuło
a co Ty u mnie w "mieście" robiłeś...
I co kolorek na żywo nie taki zły
Jest taka opcja, udało mi się mniej więcej zrobić fotkę kontrolek

Chyba żadnej nie pominąłem...
przemekielce napisał(a):no, no, ładnie się prezentuje Mazdzianka w tym kolorze:) widziałem ją w Radoszycach
a co Ty u mnie w "mieście" robiłeś...
I co kolorek na żywo nie taki zły
Dodałem fotki nowe, jeszcze na myjni
Jest taka opcja, udało mi się mniej więcej zrobić fotkę kontrolek

Chyba żadnej nie pominąłem...

Przejeżdżałem jakieś 3tyg temu i zauważyłem 'Kameleona' między rynkiem a targowiskiem. Jestem z okolic Grzymałkowa, więc to niedaleko. Fakt, kolorek jest prze 
- Od: 4 sie 2011, 09:50
- Auto: Mazda 323F BA
Nie dostałeś książki obsługi razem z autem? Poszukaj w necie "xedos 6 manual", jest pdf 
Tomek xed napisał(a):z tyłu po lewej stronie ale za pierwszym razem włączasz przednie reflektory a gdy naciśniesz drugi raz włącza się tylne przeciwmgielne
Sprecyzuj. Przecież przednie i tylne są na osobnych przyciskach.

Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Tomek xed napisał(a):z tyłu po lewej stronie ale za pierwszym razem włączasz przednie reflektory a gdy naciśniesz drugi raz włącza się tylne przeciwmgielne
Czyżby nowa ciekawostka, jakaś różnica między przed/po – liftem

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Tubi napisał(a):Sprecyzuj. Przecież przednie i tylne są na osobnych przyciskach.
Mylisz się. Jeśli masz tempomat to nie masz na oddzielnych przyciskach tylko na jednym, tym wyżej od przeciwmgłowych przednich, i tak jak pisze
włącza się poprzez dwukrotne wciśniecie. Tylko u mnie to nie działa. Kontrolka się świeci ale z tyłu nie widać, a tym co jest od tylnych włącza się cruise controlTomek xed
Gdybym o tym nie wiedział to jakbym fotkę strzelił z włączonymi?? Chyba niemożliwe

Jak zdemontować boczki drzwi bez ich uszkodzenia?? Szukałem na forum ale jakoś mi to nie pykło 
Są jakieś śruby czy tylko zaczepy??
Są jakieś śruby czy tylko zaczepy??

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
dzięki kolego 
W wyszukiwarce szukałem ale nie wyskakiwały mi tematy tylko wyrywki postów...
W wyszukiwarce szukałem ale nie wyskakiwały mi tematy tylko wyrywki postów...

no tak, ale na fotce świeci się że są włączone, więc drogą dedukcji potrafie je włączyć, lecz prąd do nich nie dociera.