Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
krzysek71 napisał(a):Niech Kamil stanie na wadze i Seti a samo się wyjaśni podobnie hamowania
Xedos6 w serii jest cięższy od MX6 o 55kg.
W tym przypadku mamy różnicę w mocy (podobno) minimum 30hp i pewnie kilkanaście NM.
Wg katalogów w serii xedos z KFem przyspiesza do setki identycznie jak MX6 z KLem-ok 8,6sek,czyli teoretycznie już Xedos z KLem powinien być szybszy,a co dopiero z KLZE.
Zresztą ważąca identycznie 323f BA z KLZE pod maską przyspiesza do setki w ok 6,5 sek(byłe auto MariuSa i Reissa) ,czyli teoretycznie Xedos powinien jechać tak samo.To jest różnica 2sek a to już spora przepaść.Niech by nawet przez te wygłuszenia i inne diwajsy które ważą jechał ok 7 -7,5 sek do setki to byłoby git,a tak to porównując do MXa czasów,czy nawet innych aut na zlocie niby słabszych to gdzie te 200kuni?
NIe chodzi tu o jakiś Diss w kierunku Setritusa,po prostu widziałem już kilka zdrowych ZE i KLDE w akcji i to co widziałem na zlocie ma się do nich słabo.
Dopisano 01 wrz 2015 18:42:
Zresztą o ile mnie pamięć nie myli to podobne czasy kręcil Xed w xedosie z KFem i maximie 140hp w automacie
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Dawidoski napisał(a):Bolo Mx6 z Kl'em w serii robi 7,5
Auto Centrum podaje 8,6.Ale nie o to chodzi tylko że MX6 z KLem nie powinien tak objeżdżać xedosa z KLZE bo IMHO różnica w mocy jest znaczna ,a w masie prawie żadna.Tym bardziej że sądząc po gabarytach kierowców różnica w masie całkowitej była prawie żadna
Kamil się obrazi

Przeczytaj cały temat a zrozumiesz o jakich kg mówię i nie wiem czy Seti nie latał z kompem od KF ale to moje zdanie .Same koła ile zabierają wiem jak jezdziłem na orginałach magnezowych a założyłem 17 alu różnica jest mocno odczuwalna
krzysek71 napisał(a):Przeczytaj cały temat a zrozumiesz o jakich kg mówię i nie wiem czy Seti nie latał z kompem od KF ale to moje zdanie .Same koła ile zabierają wiem jak jezdziłem na orginałach magnezowych a założyłem 17 alu różnica jest mocno odczuwalna
Może i tak...W każdym razie podtrzymuję zdanie że auto ''Ryczy a nie jedzie'' zwłaszcza na otwartym zaworze który do ''limuzyny'' nawet sportowej pasuje jak świni siodło.Powstaje efeky hondy 1.5 na mugenie-wiele hałasu o nic.Fakt jest taki że powstało auto o niby mocnym silniku,ale przez ogrom modów tak dociążone że jedzie jak słabsza wersja .Ja w tym celu nie widzę,bo to tak jakbym włożył do mojego Subaru przelot 3'' i udawał STi.Niby można,ale co bedzie jak ktos się ustawi na kreskę?

Ale to auto Setiego i niech sobie robi z nim co uważa,ważne że jest zapał i jakość pracy odpowiednia,bo trgo odmówić nie można.
Dopisano 01 wrz 2015 19:44:
Szkoda że nie było pomiaru na hamowni i tyle.
czy to możliwe mieć ok 200KM na KLZE mając komp od KF lub KL? 
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Nie, ale możliwe jest ok 180
Autko trochę przekombinowane, ma za dużo...wszystkiego na sobie. Strasznie zniesmaczył mnie rumor, który wydobywał się spod xeda (rozprężony wydech w wolnossaku zabiera moc a nie jej dodaje
).
Widać że jest dbałość o szczegóły i nie robił tego Geniek w szopie, tylko ktoś się do tej pracy przyłożył
Też jestem ciekaw wyniku z hamowni.
Autko trochę przekombinowane, ma za dużo...wszystkiego na sobie. Strasznie zniesmaczył mnie rumor, który wydobywał się spod xeda (rozprężony wydech w wolnossaku zabiera moc a nie jej dodaje
Widać że jest dbałość o szczegóły i nie robił tego Geniek w szopie, tylko ktoś się do tej pracy przyłożył

Też jestem ciekaw wyniku z hamowni.
krzysek71 napisał(a):Przeczytaj cały temat a zrozumiesz o jakich kg mówię i nie wiem czy Seti nie latał z kompem od KF ale to moje zdanie .Same koła ile zabierają wiem jak jezdziłem na orginałach magnezowych a założyłem 17 alu różnica jest mocno odczuwalna
Napewno nie ma kompa od KF tylko od KL ponieważ gdy miał wsadzonego KL na hamowni wyszło mu ponad 167KM
Zastanawiam sie czasem po co jest takie forum. Po to zeby zmieszac czlowieka z gownem za to ze jego samochod jedzie za wolno, bo inne z tym samym motorem lataly lepiej?
Moje auto jest dociazone. Maty wygluszajace ok 40-50kg, felgi 18 cali, opona 215, tarcze z MPS, całe audio (4 cięzkie glosniki + 2x wzmacniacz kable i skrzynia JBL wazaca ze 20 kg). Na zlot jexhalem nie po to zeby byc najszybszym tylko zeby dobrze sie bawic. Zabralem dziewczyne i kazdy przejazd na 1/4 jechalem z nią. Nie zostawie jej na starcie zeby byc szybszym, bo pojechalismy tam razem. Bagaznik pelen naszych rzeczy.
Bo_Lo je.banie mnie za to ze moje auto jest wolniejsze niz chcialbys zeby bylo jest zalosne. Wyglada tak zeby mnie sie podobalo. A jak bede chcial domontowac skrzydla i rozepdzic sie na autostradzie to to zrobie. A nóż poleci, jestem optymistą.
KLZE jest sterowane ECU od KF. Dokladnie KF54, tym samym starowalem KL. 200 koni na ECU KF? Poczytaj moj temat zanim znowu napiszesz cos glupiego.
Ostatni start na 1/4 w polfinale mam nagrany z zewnatrz. Jechalem sam, ale linka gazu mi sie przycina bo w kolektorze KLZE jest inne mocowanie niz w KL. Mam to zle zrobione i linka sie przycina mniej wiecej w polowie. Zaczął palic opony i nic nie moglem zrobic bo gaz sie zacina. Do tego nie jestem ścigantem i nigdy nie bede. Pierwszy raz w zyciu startowalem na 1/4 i podejrzewam ze ostatni.
Mam ładnego Xedosa, wizualnie i lakierniczo zadbanego do perfekcji, mam pasje i zajęcie w zyciu, cos na co moge wydawac pieniądze i nad czym moge siedziec godzinami. Powtorze jeszcze raz ze j.ebanie mnie za to ze na 1/4 bylem za wolny jest smieszne.
Hamownia i wykres bedzie jak wysteruje go DETem.
Forum Mazdy nie jest miejscem do hejtowania za to ze za wolno polecialo sie na 1/4.
Moje auto jest dociazone. Maty wygluszajace ok 40-50kg, felgi 18 cali, opona 215, tarcze z MPS, całe audio (4 cięzkie glosniki + 2x wzmacniacz kable i skrzynia JBL wazaca ze 20 kg). Na zlot jexhalem nie po to zeby byc najszybszym tylko zeby dobrze sie bawic. Zabralem dziewczyne i kazdy przejazd na 1/4 jechalem z nią. Nie zostawie jej na starcie zeby byc szybszym, bo pojechalismy tam razem. Bagaznik pelen naszych rzeczy.
Bo_Lo je.banie mnie za to ze moje auto jest wolniejsze niz chcialbys zeby bylo jest zalosne. Wyglada tak zeby mnie sie podobalo. A jak bede chcial domontowac skrzydla i rozepdzic sie na autostradzie to to zrobie. A nóż poleci, jestem optymistą.
KLZE jest sterowane ECU od KF. Dokladnie KF54, tym samym starowalem KL. 200 koni na ECU KF? Poczytaj moj temat zanim znowu napiszesz cos glupiego.
Ostatni start na 1/4 w polfinale mam nagrany z zewnatrz. Jechalem sam, ale linka gazu mi sie przycina bo w kolektorze KLZE jest inne mocowanie niz w KL. Mam to zle zrobione i linka sie przycina mniej wiecej w polowie. Zaczął palic opony i nic nie moglem zrobic bo gaz sie zacina. Do tego nie jestem ścigantem i nigdy nie bede. Pierwszy raz w zyciu startowalem na 1/4 i podejrzewam ze ostatni.
Mam ładnego Xedosa, wizualnie i lakierniczo zadbanego do perfekcji, mam pasje i zajęcie w zyciu, cos na co moge wydawac pieniądze i nad czym moge siedziec godzinami. Powtorze jeszcze raz ze j.ebanie mnie za to ze na 1/4 bylem za wolny jest smieszne.
Hamownia i wykres bedzie jak wysteruje go DETem.
Forum Mazdy nie jest miejscem do hejtowania za to ze za wolno polecialo sie na 1/4.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Kurna pióro jednak mam rację
to jak zebrać do kupy to ok 150kg nadwyżki i sterownik od KF i wszystko jasne. Czekam na wykres po całym zabiegu 

Setritus napisał(a): Po to zeby zmieszac czlowieka z gownem
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Setritus napisał(a):Bo_Lo je.banie mnie za to ze moje auto jest wolniejsze niz chcialbys zeby bylo jest zalosne
Żałosny to Ty jesteś i pokaż mi gdzie Cię j.ebałem,bo raczej nie zmieniłem orientacji a dwójka dzieci na stanie raczej wyklucza odmienną od normy.
Napisałem chyba wyrażnie że szacun z pracę ,dokładnosć itp, a dywagacje na temat mocy są tylko czysto teoretyczne bo nie ma wykresu,jest komp z KF itd o czym napisałem
Napisałem też wyrażnie że nie chodzi o diss w Twoją stronę...
moje postySetritus napisał(a): Poczytaj
Setritus napisał(a):zanim znowu napiszesz cos glupiego.
na szczęście nie Ty o tym decydujesz,bo jeśli zakładasz temat to musisz się liczyć też z krytyką ,a nie tylko ach i ochami bo to nie klub pod błękitną ostrygąSetritus napisał(a):orum Mazdy nie jest miejscem
Setritus napisał(a):Bo_Lo je.banie mnie za to ze moje auto jest wolniejsze niz chcialbys
Pokaż gdzie Cię jechałem bo curwa nie uniosę.
człowieku weż się ogarnij bo to nie klub wzajemnej adoracji i nie każdemu wszystko się będzie podobało,a to że ktoś jest ciekaw wyników jeśli chodzi o moc i osiągi to raczej normalne skoro zakladasz tak ''bogaty'' temat.pamiętaj że nikt nie jest wróżką i nie wie że jechałeś z pasażerem,bagażami i kompem z KFem,ale widze że cos Cię ubodło że ktoś może miec wątpliwości co do zajebiaszczości Twojego auta.
i bardzo dobrze ,dzisiaj to rzadkość w dobie ćpunów dopalaczy ,pijaków,nierobów itdSetritus napisał(a): mam pasje i zajęcie w zyciu
Cała sytuacja wynikła z prostego faktu ciekawości jak pojedzie xedos z KLZE,a że z suchej tabelki wynikło że słabo to pojawiła się ciekawość dlaczego.Jednak po tym co napisałeś wyżej widzę że oprócz aktów uwielbienia w Twoim temacie nie ma co pisać więc na tym zakończę.Pozdrawiam
Piotrze impreza udana i mam nadzieję będziemy się częściej na takich widywać 
Widziałem Twój bagażnik. Jeden kot by się tam zmieścił ale z oddychaniem miał by problemy
Widziałem Twój bagażnik. Jeden kot by się tam zmieścił ale z oddychaniem miał by problemy

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
BoLo nie chce mi sie juz nawet odpisywac na to co piszesz. To zalosne. Gdybys chcial zwrocic mi uwage ze moj KLZE chodzi nie tak jak powinien zrobilbys to w kulturalny sposob. Na zlocie nawet nie podszedles, nawet sie nie przywitales, bo w oczy troche brakło odwagi, na forum zawsze co innego.
Nazywanie mojego auta pseudo limuzyną, hondą 1.5 czy slabszą wersją Xedosa jest przykre i zastanawiam sie z czego wynikaja twoje slowa, na zywo nie miales odwagi spojrzec mi w oczy, nie miales czym stanąć przy moim Xedosie.
Ja nie mam nic do ukrycia i jak tylko wykres bedzie to go wrzuce nawet jak wyjdzie 150km.
Dopisano 01 wrz 2015 22:38:
Zazdroscisz czegos?
Nazywanie mojego auta pseudo limuzyną, hondą 1.5 czy slabszą wersją Xedosa jest przykre i zastanawiam sie z czego wynikaja twoje slowa, na zywo nie miales odwagi spojrzec mi w oczy, nie miales czym stanąć przy moim Xedosie.
Ja nie mam nic do ukrycia i jak tylko wykres bedzie to go wrzuce nawet jak wyjdzie 150km.
Dopisano 01 wrz 2015 22:38:
Bo_Lo napisał(a):skoro zakladasz tak ''bogaty'' temat.
Zazdroscisz czegos?
Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Na zlocie nawet nie podszedles, nawet sie nie przywitales
haha,człowieku,a kto podszedł przed startem na ćwiarę i podał łapęTobie i Twojej Pani?Wtedy jeszcze myślałem że spoko ziom z Ciebie...
Setritus napisał(a):, bo w oczy troche brakło odwagi
J/W
no strach się Ciebie bać
Setritus napisał(a):nie miales czym stanąć przy moim Xedosie
Po pierwsze primo nie byłem autem,po drugie primo sekundo nie ta klasa,po trzecie primo ultimo-nie miałbym szans nawet gdybyś miał tam KFa.
kolejna sprawa- po pierwszym zdaje się przejeżdzie zwróciłem Ci uwagę żebyś zamknął zawór to pojedzie lepiej bo jak wiadomo wolny wydech w N/A pogarsza tylko osiągi,ale Ty stwierdziłaeś że cytuję''otwarty dodaje 9hp''
Setritus napisał(a):Nazywanie mojego auta pseudo limuzyną,
Jeśli xedos nie jest ''lepszą'' wersją 626,czyt bardziej luksusową,czyli klasy wyższej,czyli w moim mniemaniu limuzyną o sportowym zacięciu(oczywiście nie w stylu lincolna town & country,bardziej dzisiejszego CLSa czy audi A7) to ja jużnie wiem czym jest.Kombi?coupe?traktorem?
Nie kumam Twojej napinki,nigdzie nie napisałem "auto setritusa jes ujowe,nie jedzie,jest brzydkie..."itp.PNapisałem tylko swoje spostrzeżenia jakie mam po krótkiej obserwacji(Twoje auto nie było jedynym na zlocie,było sporo inych,niektóre znacznie fajniejsze wyobraż sobie
Setritus napisał(a):Nazywanie mojego auta pseudo limuzyną, hondą 1.5 czy slabszą wersją Xedosa jest przykre i zastanawiam sie z czego wynikaja twoje slowa
Dorabiasz sobie jakieś własne teorie i fakty.Nigdzie nic takiego nie napisałem.Widzę że nie znosisz krytyki pod żadną postacią,ani odmiennego zdania niż Twoje.Dyskusja nie ma sensu,mam swoje zdanie,Ty swoje-Twoje auto,jeszcze raz gratuluję dbalości o detale i jakości włożonej pracy.Bez odbioru
Dopisano 01 wrz 2015 22:53:
Setritus napisał(a):Zazdroscisz czegos?

Cutout w KL dawał 9km i 7Nm, mam to na wykresie, a na otwartym krece lepsze czasy 0-100kmh. Powiedz mi jeszcze raz ze na zamknietym poleci lepiej...
Xedos 6 KF 99r