Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
nie wiem jak to można wyjąć jak się ma duże łapska... Sprawiło mi to nie lada problem. Niby jest tam żarówka dwu żarnikowa czy jak to się zwie ale nie działa po zmianie, więc nie wiem w końcu...

będę musiał. Do pozycyjnej dochodzi a innej tam nie ma(oprócz wstecznego).

Tak jak koledzy wyżej piszą – światło przeciwmgielne tylne, znajduje się po lewej stronie, w tej częsci lampy, która jest zamontowana na klapie bagaznika.Nie ma tam żarówki dwu włóknowej, tylko zarówka 21W i druga od wstecznego .Natomiast w lampie prawej, jest tylko od wstecznego i zaślepka w miejscu gdzie z drugiej strony przychodzi przeciwmgielne.Dwu włoknowa zarowka jest w tej części lampy na błotniku i odpowiada ona za swiatło pozycyjne i STOP.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
czyli jak powinny się pozycyjne świecić?? tylko na tych zewnętrznych co są w błotnikach?? u mnie się świecą 4 pozycyjne z tyłu. Czy to tak być powinno??

DamianSzatan666 napisał(a):czyli jak powinny się pozycyjne świecić?? tylko na tych zewnętrznych co są w błotnikach?? u mnie się świecą 4 pozycyjne z tyłu. Czy to tak być powinno??
jakieś foto

I po lewej stronie w prawej powinno się świecić przeciwmgłowe, a się nie świeci

Fajnie to wygląda ale coś namotane bo lewa wewnętrzna żarówka to przeciwmgielna a Ty masz 2x dwużarnikowe. Ori to na pewno nie jest 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
i wyłączają się jak uniosę delikatnie klapę
Bardzo fanie wygląda
Tak jak w m6 z tego co się orientuję 

sylwo napisał(a):(...)
A możesz wrzucić swojego jak wygląda?? Chciałbym zobaczyć jak to powinno być...
Ostatnio edytowano 5 mar 2012, 22:11 przez DamianSzatan666, łącznie edytowano 1 raz

DamianSzatan666 napisał(a): jak to powinno być...

nad lewym wstecznym zapala się przeciwmgielne.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
nie no spoko... mam jedyną w swoim rodzaju. Dzięki za fotę.

Wtedy w aucie miałem same LEDy, zmieniłem na żarówki bo kontrolki się świeciły. Może zrobię jak u Ciebie ale na klapie będą LEDy właśnie... hmmm 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
ale kameleon i te lampeczki... Tylko martwi mnie ten przeciwmgłowy 

Czy możecie mi pomóc w dowiedzeniu sie do czego są te kontrolki??

Screen pochodzi z http://www.youtube.com/watch?v=H0VFAYKUhJQ&feature=related
O ile może wzrosnąć spalanie po założeniu stożka??

Screen pochodzi z http://www.youtube.com/watch?v=H0VFAYKUhJQ&feature=related
O ile może wzrosnąć spalanie po założeniu stożka??

Z autkiem -kontrolka od ABSu,
ludzik -niezapięte pasy,
z wykrzyknikiem -zaciągnięty ręczny, albo problem z układem hamulcowym (mało płynu),
a ta lampka to nie wiem bo u mnie w MXie niby jest w zegarach, ale jest "zaślepiona", może przepalona żarówka, albo włączone jakieś światło?
Teoretycznie po założeniu stożka spalanie powinno spaść, tak samo jak super wzrost mocy
, ale różnie to bywa. Lepiej kup wkładkę K&N lub Pipercross. Ja mam Pipercross, ale chociaż była wybierana z katalogu pod auto to i tak nie pasowała jak trzeba i musiałem trochę rzeźbić
Ogólnie po zmianie filtra powietrza dużo odczułem bo dowiedziałem się, że miałem nieszczelny dolot przez jakieś 5kkm :/ więc nie mogę powiedzieć czy sama wkładka coś dała...
ludzik -niezapięte pasy,
z wykrzyknikiem -zaciągnięty ręczny, albo problem z układem hamulcowym (mało płynu),
a ta lampka to nie wiem bo u mnie w MXie niby jest w zegarach, ale jest "zaślepiona", może przepalona żarówka, albo włączone jakieś światło?
Teoretycznie po założeniu stożka spalanie powinno spaść, tak samo jak super wzrost mocy

"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
a teraz coś dla tych którzy uważają że w "czerni" mojej Madzi ładniej. Mi sie osobiście nie widzi. Przynajmniej w takiej.

VT, niestety nie operuję biegle Photoshopem
No tak, tylko że to jest xed z 93roku jeżeli dobrze pamiętam i ma tą kontrolkę od pasów a w moim nie ma. Ma szyber, czego mi brakuje jak nie wiem co...

VT, niestety nie operuję biegle Photoshopem

No tak, tylko że to jest xed z 93roku jeżeli dobrze pamiętam i ma tą kontrolkę od pasów a w moim nie ma. Ma szyber, czego mi brakuje jak nie wiem co...

Nie zakładaj tylko czarnych felg do tego auta
Chromy mi się do niego widzą 
To co że to Xed, ale kontrolki są takie same w całej generacji z tamtych lat

To co że to Xed, ale kontrolki są takie same w całej generacji z tamtych lat
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."