Mazda Mx6 GE KL '92 Need for speed
Mazda ogarnięta po zdarzeniu, zostało już tylko polakierować [jaki?] zderzak.
Ale niestety mam dużo poważniejszy problem z falowaniem obrotów, na zimnym silniku zaraz po odpaleniu obroty wskakują na 2k, później stopniowo falują między 1.5k – 2k, a następnie 1k-1.5k, przy dodawaniu gazu odcina go przy 3k, wyżej nie idzie. Po rozgrzaniu auto dosłownie nie chce jechać.
Wymienione:
Sondy lambda obie, dedykowane z bosha
Przepływomierz
Cały przepustnica
Wydech końcowy i środkowy
Brak katalizatora
Wymienione uszczelki od kolektora ssącego i przeczyszczenie
Nowy olej, PMO 5w40, po płukanc3
Nowy filtr oleju, paliwa
Wyczyszczona odma
Możliwe, że jeszcze coś pominąłem, ale nie mam już pomysłów co to może być i jak to naprawić.
Dopisano 18 paź 2025, 12:09:
https://youtube.com/shorts/Y9tdm-4KG8s? ... GAMzP7GFYn
Nagrałem jak to wygląda, dodatkowo po włączeniu klimy od razu skacze do 2k obrotów.
Dopisano 18 paź 2025, 12:20:
Jeśli jest ktoś z okolic Krotoszyna i chciałby podjechać i zobaczyć co to może być to byłbym wdzięczny za pomoc, oczywiście nie za darmo.
Ale niestety mam dużo poważniejszy problem z falowaniem obrotów, na zimnym silniku zaraz po odpaleniu obroty wskakują na 2k, później stopniowo falują między 1.5k – 2k, a następnie 1k-1.5k, przy dodawaniu gazu odcina go przy 3k, wyżej nie idzie. Po rozgrzaniu auto dosłownie nie chce jechać.
Wymienione:
Sondy lambda obie, dedykowane z bosha
Przepływomierz
Cały przepustnica
Wydech końcowy i środkowy
Brak katalizatora
Wymienione uszczelki od kolektora ssącego i przeczyszczenie
Nowy olej, PMO 5w40, po płukanc3
Nowy filtr oleju, paliwa
Wyczyszczona odma
Możliwe, że jeszcze coś pominąłem, ale nie mam już pomysłów co to może być i jak to naprawić.
Dopisano 18 paź 2025, 12:09:
https://youtube.com/shorts/Y9tdm-4KG8s? ... GAMzP7GFYn
Nagrałem jak to wygląda, dodatkowo po włączeniu klimy od razu skacze do 2k obrotów.
Dopisano 18 paź 2025, 12:20:
Jeśli jest ktoś z okolic Krotoszyna i chciałby podjechać i zobaczyć co to może być to byłbym wdzięczny za pomoc, oczywiście nie za darmo.

- Od: 26 lis 2022, 09:54
- Auto: Mazda MX6 GE KL 2.5 V6 '92
Nie wiem, jak powinny być prawidłowo, ani jak wyregulować tps ;/
A co do wyglądu to [jaki?] zderzak już raczej tak zostanie, tylko do lakierowania, a przedni też mam do wymiany, bo był krzywo sklejony, więc raczej też wejdzie oryginał, bo takich już szukałem i ani tylnego ani przedniego się nie znajdzie.
A co do wyglądu to [jaki?] zderzak już raczej tak zostanie, tylko do lakierowania, a przedni też mam do wymiany, bo był krzywo sklejony, więc raczej też wejdzie oryginał, bo takich już szukałem i ani tylnego ani przedniego się nie znajdzie.

- Od: 26 lis 2022, 09:54
- Auto: Mazda MX6 GE KL 2.5 V6 '92