Matthew90 napisał(a):Teklinów to prawdziwa Mekka Xedosów

www.mazdaspeed.pl
Matthew90 napisał(a):Teklinów to prawdziwa Mekka Xedosów
rafał88 napisał(a):Hmm ciezko pali na cieplym. A powiedz probowales go na lpg na cieplo odpalac ? Bo zauwazylem w tych starych gruzach jesli instalacja lpg jest podłaczona tak ,ze prad nie "ginie" po przekreceniu stacyjki w opzycji acc to własnie tak pali a raczej nie pali. Nie wiem czemu tak jest, ale ten typ tak ma.
s3bo napisał(a):rafał88 napisał(a):Hmm ciezko pali na cieplym. A powiedz probowales go na lpg na cieplo odpalac ? Bo zauwazylem w tych starych gruzach jesli instalacja lpg jest podłaczona tak ,ze prad nie "ginie" po przekreceniu stacyjki w opzycji acc to własnie tak pali a raczej nie pali. Nie wiem czemu tak jest, ale ten typ tak ma.
Na razie podejrzenie padło na cofające się paliwo. Założę zawór zwrotny i zobaczymy
jedrzej07 napisał(a):A jak nie to zakręć zawór LPG przy butli i wypal cały gaz który pozostał w wężykach i zrób testy przez kilka dni czy się coś zmieniło.
Ja tak miałem, że reduktor puszczał mi gaz podciśnieniem do kolektora i jak się LPG mieszało z PB to nie chciał odpalić.
Drugą opcją jest opięcie wężyka podciśnienia od kolektora i jakąś wodą z płynem sprawdzić czy robią się bąbelki na wężyku
jedrzej07 napisał(a):Może też lać wtryskami LPG także najlepiej najpierw zrobić 1 manewr z zakręceniem zaworu przy butli i wypaleniu gazu. Wtedy można na 100% wykluczyć albo wytypować winę LPG, potem dopiero szukać dalej.
2x temat przerabiałem u siebie i 2x to była wina reduktora właśnie
rafał88 napisał(a):Aa jak chcesz sprawdzic czy masz wahe w przeowdach po kilkunastu mintuach sprawdz w przewodze czy jest paliwo pod maską.
jedrzej07 napisał(a):W poszukiwaniach przyczyn każda sugestia jest ważna i wszystko warto sprawdzić![]()
Najważniejsze, że się udało znaleźć i wyeliminować przyczynę.
radar88 napisał(a):P.s.Dowiedzialem sie Jedrzeju ostatnio od naszego pewnego kolefi ze zna tylko dwie osoby ktore rozbierajo Xedosy
jedrzej07 napisał(a):Hehe. A kto drugi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości