(Koniec historii) Mazda Xedos 6 CA "Calafiornia"
arafal21 napisał(a):Jezdzi polowa X6 tak maAle lepiej jakbys odrazu podpial kompa od KL, zawsze to bedzie moc trzymac
A tak moze byc mniej , bedzie napewno mniej HP
HP będzie mniej to pewne na 100% kolega na wiązce KF'a hamował KL'a i wyszło mu nie całe 145 kunia z tego co pamiętam.
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
U mnie pasowała.
Musiałem jedynie przedłużyć jeden kabelek który w KF był koło przepływki a w KL z Probe przy ścianie grodziowej.
Musiałem jedynie przedłużyć jeden kabelek który w KF był koło przepływki a w KL z Probe przy ścianie grodziowej.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Widzę, że zaczynasz optymistycznie myśleć
Pamiętaj tylko aby przed Swapem wszystko zaplanować i pozbierać graty, żeby znów u ?mechanika? nie stał miesiącami. Z pytaniami wal na forum albo ludzi ze swojej okolicy, przy swapie, najszybciej Ci wtedy pójdzie aby ogarnąć całość 
chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Ps. Pytanie do tych co swapowali, czy wiazka od KF jest ta sama co do KL???[/quote]
Jest ta sama różnice były w ilości czujników temperatury i wiązka z kl-a ma dodatkowo czujnik stuków czego w 2.0 nie ma.
Jest ta sama różnice były w ilości czujników temperatury i wiązka z kl-a ma dodatkowo czujnik stuków czego w 2.0 nie ma.
- Od: 20 sty 2011, 22:50
- Auto: Była Mazda 323f BG GT
Jest Mazda Xedos 6 2.5 V6 KL
Jeszcze musze przemyslec sprawe ze skrzynia. Bo mam kłopoty z trzecim biegiem, przy wbijaniu podczas szybkiej zmiany biegow nie moze zalapac. Dodatkowo przy redukcji musze dac na luz, odczekac 1sek i dopiero dac trojke. Myslalem o automacie. Ale to poki co odpuszczam. Zobacze czy nie kupie gdzies uzywki manuala zeby nie miec klopotow.
Wiązka wiązką a komputer komputerem. Jaki wpływ może mieć sama wiązka skoro komp i przepływomierz będą od KL 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Także ten tego.... KF nadaję się już tylko na złom ( bez sensu robić kompletny remont i wyłożyć z 4-5tys.) Jestem już dogadany z Setritusem na KL-DE, także w sierpniu go zakupuje, wymieniam to co trzeba, robię wszelkie zbiory typu, filtry i oleje, aczkolwiek filtr paliwa i oleju ma dopiero 250 km najechane... wymiana talerzyków i przy okazji zmienię chyba rolki rozrządu ( te maja PODOBNO 20tys dopiero), po wymianie silnika wpadnie blacharka i Xedzik zostaje u mnie jeszcze na przynajmniej rok, kto wie czy nie na dłużej 
Sprawy się pokomplikowały... Setritus pomógł Omenowi i to on będzie szczęśliwym nabywcą KL-DE ( szacunek dla Setritusa, za to że tak pomaga Omenowi). Xed trafił tymczasem na "internety" jak pójdzie to będzie miło, wtedy będę szukać czegoś innego, kto wie być może zostanę przy marce