Mazda MX-6 GE FS '93 Szumki44
10 Dni libacji by byłodicon napisał(a):Nie pomyslałem, że możesz być z forum a w tym bloku naprzeciw mieszkałem 10 dni
Dopisano 3 lut 2015, 13:12:
No to akcja. Mazda zimą ;D
Naprawa reflektorów ! Podziękowania dla " Er3z " za podesłanie reflektorów ( niestety 1 popsuty ale nie o to chodziło
1pęknięcie szkła przy demontażu

Zmiana Tarcz+ Klocki z 282.5 na 282.5
Ogólne spekulacje co do Bosch 282.5 z klockami Bosch .. = kiepsko co do ceny i jakości . Nie nadają się do jazd powyżej 140-160 km/h i hamowania w tych prędkościach.
Po 10 000 km pokrzywiły się . Przetoczone 2x Klocki piszczą

Skuteczność hamowania od 1-10:
Bosch 282.5 = 7.5 czyli bardzo dobrze ale zawsze mogło by być lepiej (na zimnych kiepsko)
JC Disk

Bosch (klocki) wytrzymał 30 000 km .
Poczekamy na wyniki textarów .
hyhy ja śmigam po północnej polsce, wczoraj byłem w Grajewie, dzisiaj w Ełku, Mrągowie itd i dawno nie widziałem tak ładnych MX6
w tych okolicach ich więcej niż łosi 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Ja miełem Textary i byłem bardzo zadowolony 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Póki co docieram
. Nie ma warunków na normalną jazdę bo wszędzie śnieg.. Miałem wybór miedzy Textar Vs ATE (zwykłe nie power disk). Wybrałem Textary ponieważ sprzedawca dokładnie opisał wymiary
a wiadomo przy swapie człowiek zapomina z jakiej mazdy 6 były tarcze
.
Bosch odradzam , Każdemu przereklamowane , twarde , szybko tęcze puszczają
Bosch odradzam , Każdemu przereklamowane , twarde , szybko tęcze puszczają
Cena Ate +Ate klocki = Textar +Textar klocki
Więc identyczna. Jakość różna . Każdy ma swoją opinię... Ja osobiście miałem kiedyś Ate i było ok. Ale z opinii publicznej Textar jest konkurencyjny do ATE... co z tego będzie zobaczę za 2000 km
teraz nic nie mogę powiedzieć .. w sumie Nie piszczą
po 100km
Bosch piszczał po 300 już
Więc identyczna. Jakość różna . Każdy ma swoją opinię... Ja osobiście miałem kiedyś Ate i było ok. Ale z opinii publicznej Textar jest konkurencyjny do ATE... co z tego będzie zobaczę za 2000 km

Też bym założył ATE bo miałem i mam teraz PD i jest świetnie 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
https://www.youtube.com/watch?v=hkSTZ0X ... e=youtu.be
Musiałem długo zmieniać biegi ponieważ sprzęgło już wyślizgało się...
ale nie zmieniam sprzęgła bo wstawiam z maliniak 2.5 ;D
To kiedy swap?
Myślałem, że to może kwestia do miesiąca i bym może zobaczył twoją Madzię
bo jak piszesz, że z Maliniakiem to całkiem niedaleko mam do niego, ale za to Ty to pół Polski musisz przejechać
bo jak piszesz, że z Maliniakiem to całkiem niedaleko mam do niego, ale za to Ty to pół Polski musisz przejechać

nisestety
za 4 miesiace lece do usa wiec nie oplaca mi sie by wkladac v6 i zeby stal kolejne 4 miesiace
a tak FS-a zakonserwuje przed wylotem i bedzie odpalany co tydzien i smigany 20-30 km 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium