Najgorsze będzie to rozbieranie i wizyta u blacharza bo jak będzie złe to z 1 tys zrobią się 2 tys na dzień dobry
Mazda 626 GD FE '92 2.0 90km – Szynowóz
Blacharka jak dobrze pójdzie 1000, malowanie i konserwacja przy dobrych lotach 1000, zawieszenie, olej, filtry i inne pierdoły następny 1000 no i wychodzi równowartość samochodu 
Najgorsze będzie to rozbieranie i wizyta u blacharza bo jak będzie złe to z 1 tys zrobią się 2 tys na dzień dobry
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Za równowartość remontu mogę Ci sprezentować moją 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Szyna o jakim zaworku mówisz? ja miałem wymienianą pompę oleju, a po rozruchu, chwilkę mi się świeci ta kontrolka oleju, ale to chyba nic złego. Przecież każdy silnik zanim się odpali, to nie ma od razu smarowania olejem. Ps. mnie blacha też czeka... progi kielichy i trochę podłogi..
A w przyszłości przydało by się zrobić poduszkę silnika, pierścienie ( bierze olej..), siłownik sprzęgła ( trochę się poci), no i zapewne końcówki wtrysków( bo pewnie nigdy nie były robione)
Mazdą od 22 grudnia dopiero przejechałem 6,4 tysiąca km. Czyli w rok wyjdzie mi jakieś 12tysięcy.
w między czasie paru znajomych zachwalało ile w maździe jest miejsca i dwóch nieznajomych mówiło, że mam [tiiit] auto
We Wrocku i okolicach naliczyłem może 5 sztuk takiej GD z czego tylko dwie w sedanie. + moja
A w przyszłości przydało by się zrobić poduszkę silnika, pierścienie ( bierze olej..), siłownik sprzęgła ( trochę się poci), no i zapewne końcówki wtrysków( bo pewnie nigdy nie były robione)
Mazdą od 22 grudnia dopiero przejechałem 6,4 tysiąca km. Czyli w rok wyjdzie mi jakieś 12tysięcy.
w między czasie paru znajomych zachwalało ile w maździe jest miejsca i dwóch nieznajomych mówiło, że mam [tiiit] auto
We Wrocku i okolicach naliczyłem może 5 sztuk takiej GD z czego tylko dwie w sedanie. + moja
Trzeba było wykorzystać ostatnie dni pięknej pogody
Madzia została umyta, wyczyszczona, osuszona, nawoskowana, i odświeżone opony z plastikami
Oczywiście jak to na osiedlu pod blokiem nie zabrakło komentarzy sąsiadów.
Jeden mówił "Już tak się ładnie świeci że lepiej nie będzie" A ja do niego że to jest dopiero początek bo tylko go umyłem
.
Drugi: "Cooo, na sprzedaż szykujesz ?"
.
Trzeci: "Noo ładnie, ładnie, jak Ci tak dobrze idzie to zaraz podjeżdżam swoim
"
Ale jak już wszystko skończyłem to znowu bylem dumny z siebie ze mam taki piękny samochód
Normalnie dodaje mi on motywacji 
Szkoda tylko ze zdjęcia z kalkulatora
Jeden mówił "Już tak się ładnie świeci że lepiej nie będzie" A ja do niego że to jest dopiero początek bo tylko go umyłem
Drugi: "Cooo, na sprzedaż szykujesz ?"

Trzeci: "Noo ładnie, ładnie, jak Ci tak dobrze idzie to zaraz podjeżdżam swoim
Ale jak już wszystko skończyłem to znowu bylem dumny z siebie ze mam taki piękny samochód
Szkoda tylko ze zdjęcia z kalkulatora
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
To kiedy się za mojego bierzesz
-
Patryk
- Od: 31 mar 2008, 00:17
- Auto: Mazda 626 GD FE3N 1989 r
Najpierw muszę swojego zrobić
ale jak dobrze pójdzie i mechanik w końcu znajdzie na mnie czas to Madzia w tym tyg pójdzie do spa 
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
SPA

-
Patryk
- Od: 31 mar 2008, 00:17
- Auto: Mazda 626 GD FE3N 1989 r
SPAwanie 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Nie ważne ile auto ma lat. Jak zadbane to cieszy jego widok. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Panowie jest problem 
Co mi się pochrzaniło z zapłonem nie pali mi na jeden cylinder.
Mam takie pytanie jaka jest w ogóle numeracja cylindrów ?
Od rozrządu jest 1-3-2-4 czy 1-2-3-4 ?
Drugie pytanie na kopułce jest numer 1 i jadąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara będzie 1-2-3-4 ?
Problemy zaczęły się po tym jak zrobiłem płukanke, wymieniłem olej i kable WN. Wydaje mi się że mam podłączone wszystko tak jak bylo po staremu.
Nie chce mi palić na 3 cylinder od rozrządu. Iskra jest. Nie wiem czy to wina kabli czy może cewki, bo jak wymieniałem te kable to czyściłem gniazda płynem kontaktowym.
Może to on narobił problemu ?
Co mi się pochrzaniło z zapłonem nie pali mi na jeden cylinder.
Mam takie pytanie jaka jest w ogóle numeracja cylindrów ?
Od rozrządu jest 1-3-2-4 czy 1-2-3-4 ?
Drugie pytanie na kopułce jest numer 1 i jadąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara będzie 1-2-3-4 ?
Problemy zaczęły się po tym jak zrobiłem płukanke, wymieniłem olej i kable WN. Wydaje mi się że mam podłączone wszystko tak jak bylo po staremu.
Nie chce mi palić na 3 cylinder od rozrządu. Iskra jest. Nie wiem czy to wina kabli czy może cewki, bo jak wymieniałem te kable to czyściłem gniazda płynem kontaktowym.
Może to on narobił problemu ?
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
Idę sprawdzić jeszcze raz podłączenie kabli. Jak będzie bez zmian to zamontuje z powrotem te stare.
EDIT:
Sytuacja opanowana
Byłem pewny że kable podłączyłem tak samo jak stare ale widocznie źle 
Możliwe też że odparował ten środek czyszczący.
W każdym bądź razie teraz mam podłączone tak jak na załączonym rysunku i wszystko pięknie cyka
EDIT:
Sytuacja opanowana
Możliwe też że odparował ten środek czyszczący.
W każdym bądź razie teraz mam podłączone tak jak na załączonym rysunku i wszystko pięknie cyka
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
Będąc na Wrocławskich bielanach ktoś zrobił mi "prezent" na święta. 
Przy samochodzie nic nie robiłem tylko trasę dom-praca-dom.
Kończy mi się powoli sprzęgło
Z nowości to zakupiłem sobie antenę CB Sirio Performer 800, ale leży w bagażniku bo nie ma kiedy założyć
Zdrowych Spokojnych i Szczęśliwego Nowego
Przy samochodzie nic nie robiłem tylko trasę dom-praca-dom.
Kończy mi się powoli sprzęgło
Z nowości to zakupiłem sobie antenę CB Sirio Performer 800, ale leży w bagażniku bo nie ma kiedy założyć
Zdrowych Spokojnych i Szczęśliwego Nowego
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
aaaaj współczucia... ja czasami mam odruch, że robię fotki numerom rej. aut stojącym w obrębie mojego.. głupie przyzwyczajenie, ale na parkingu PWr co chwile są jakieś "przycierki", a połowa sprawców ucieka..
Również wesołych świąt i udanego sylwestra!
Również wesołych świąt i udanego sylwestra!
No to na nowy rok wpadła antenka CB Sirio Performer 800. Miało być lepiej z szumami i... w sumie trochę jest, przy odbiorze wyraźniej słychać innych. Ale muszę jeszcze po testować bo dopiero jeden dzień mam.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała