Rok produkcji: 1992
Silnik: 2.0 FS
Przebieg w dniu zakupy 269500km
Wyposażenie: standard w MX'ach z tego roku, bez klimatyzacji;)
Koła: Felgi: BBS 17" opony: 225/45/17
Samochód zakupiłem 04.06.2014 w Ciechanowie (wycieczka na prawie 1000km

Miało być idealnie, sprzedawca zapewniał o doskonałej kondycji samochodu, rzeczywistość okazała się bardziej brutalna. Auto było w takim stanie, że w ogóle nie powinienem pomyśleć o jego zakupie, ale sentyment do tego modelu nie pozwolił mi zostawić jej w rękach poprzedniego właściciela. Jego podejście do samochodu dobrze zobrazują te przykłady:
1. W dniu zakupu, jak to zwykle bywa, dostałem kluczyk do samochodu, właściwie to pół kluczyka, drugie pół znajdowało się w stacyjce, efektem tego mogłem odpalać samochód kluczami do garażu

2. Jako, że chłodnica była dziurawa jak durszlak, w celu ograniczenia przegrzania silnika w miejsce przekaźnika wentylatora była wsadzona zworka, która powodowała ciągłą pracę wentylatora
3. Wkład lusterka kierowcy był "przytrzymywany" przez kawałek zwiniętego papieru w celu uniknięcia wypadnięcia wspomnianego wkładu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
4. W tylnej prawej lampie woda sięgała do połowy wysokości
po zakupie zostało zrobione:
-wymiana płynów, filtrów, świec
-wymiana szyby czołowej
-wymiana wkładów zamków i stacyjki
-wymiana szpilek w piastach
-wymiana chłodnicy
-nowy akumulator
-nowy mieszek od Szumkiego44
-wywalenie plastiku z tunelu środkowego oklejonego folią karbon
-wymiana silniczka lusterka zewnętrznego kierowcy
-wymiana kierownicy
-wymiana lampy (prawy tył)
z najbliższych planów:
-wymiana kompletnego rozrządu
-polerka nadwozia
-regeneracja felg
Na bieżąco kompletuje brakujące elementy wnętrza i nie tylko, powoli chce doprowadzić samochód do jak najlepszego stanu technicznego i wizualnego. Na chwilę obecną samochód ma problem z odpalaniem, po nocnym postoju nie odpala na wszystkie cylindry.
Edit.
Pojawił się problem, jak wspominałem w miejscu przekaźnika wentylatora była wsadzona zworka, zamówiłem odpowiedni przekaźnik (KA30), po zamontowaniu wentylator nie zadziałał, silnik się zgrzał (wskazówka nie doszła do końca skali), po czym pojawiło się silne klekotanie silnika, tutaj media:
Przekaźnik wyciągnięty, ktoś ma pomysł co może być przyczyną?