Mazda 626 GE KL '95 2,5i V6 24v
Z tego co się orientowałem to zdaje się dwie firmy w Polsce można polecic, tzn czytałem o nich wiele opinii. Jedna w Warszawie, druga w Siemianowicach Śląskich. Niestety obie te firmy niechętnie montują kolektory (jeżeli się ich u nich nie zamówi) i wg mnie średnio profesjonalnie wygląda montaż takiego układu, tak czy owak dobrze wykonanego, ale bez wymiany kolektorów. Także jak założe również kolektory, dopiero będę mógł się wypowiedziec o osiągach. Dobrze się Beny zastanów zanim postanowisz wymienic cały układ wydechowy 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

U mnie wogule sie boja ruszać kolektorów,słaby dostep i mozliwość urwania zapieczonej śruby skutecznie zniechęca.Ale kolektory leża i mój mechanik będzie zakładał a co do reszty zobaczymy.qlesh napisał(a):Niestety obie te firmy niechętnie montują kolektory (jeżeli się ich u nich nie zamówi)
Czyli zrobiłeś tłumiki tak? A katalizator i rury ruszałes?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Wiesz, że ja staram się, żeby auto wyglądało, brzmiało i jeździło jak seria więc jest wszystko tak jak w serii. Katalizator został, niestety nie montowali go przy mnie więc nie wiem w jakim był stanie, ale szef firmy mówił, że się nadawał cokolwiek to znaczy (niby nie zatkany i nie popękany wkład), do tego dwa tłumiki, końcówki kształtu seryjnego, lekko większej średnicy. Brakuje tych !"#¤%& kolektorów, tylko każdy grymasi jak ma je montowac.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

wzrost mocy?! wątpia.... a jak by jednak to nie do odczucia pewnie
P Qlesz.... zaniedługo też mi dojdą fele
tylko z tej pracy wracaj:D hehe no i full wypas wycieraczki:P xD hahahha

Tak jak mówiłem, zmiany doczekał się układ wydechowy. Zrobiony został ze stali nierdzewnej, tzn. narazie są tłumiki środkowy i końcowy. Kolektory są gotowe do montażu, zamontowane zostaną kiedyś "przy okazji" (jak się nic nie zmieni). Katalizator został, tłumik środkowy przelotowy o większych rozmiarach niż seria, średnica rur 2,5 cala, wszystko dogięte w miejsce oryginalnego układu, tłumik końcowy komorowy również większy od serii, koncówki nieco większe od serii, ale podobnego kształtu.
106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

Walka trwa z tylnymi hamulcami. Zaciski tylne w GE chętnie zapiekają się, powodując albo brak działania hamulców osi tylnej, albo "trzymanie" zacisku co kończy się przegrzaniem klocków i tarczy. Narazie zaciski z tyłu pracują normalnie, ale docelowo chciałbym to zmienic, montując jednocześnie nowe osłony tarcz. Na uwadze mam zaciski z osłonami tarcz z GW. No chyba, że ktoś podsunie jakiś lepszy pomysł.
106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

Walka trwa z tylnymi hamulcami. Zaciski tylne w GE chętnie zapiekają się, powodując albo brak działania hamulców osi tylnej, albo "trzymanie" zacisku co kończy się przegrzaniem klocków i tarczy. Narazie zaciski z tyłu pracują normalnie, ale docelowo chciałbym to zmienic, montując jednocześnie nowe osłony tarcz. Na uwadze mam zaciski z osłonami tarcz z GW. No chyba, że ktoś podsunie jakiś lepszy pomysł.

Dobra robota
Jak to teraz warczy??

Jak to teraz warczy??

"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Czy warczy heh pewnie trochę... na wolnych obrotach nie ma różnicy w porównaniu z serią. Cichy pomruk. W zimie to się raczej szyb nie otwiera w czasie jazdy, ale jak ostatnio uchyliłem szyber to byłem miło zaskoczony. Jednak dużej różnicy w dźwieku nie ma jeśli by to porównac z serią. Na szczęście 

Peedro napisał(a): Jaki przybliżony koszt takiej zabawy?

ładnie się prezentuje ciekaw jestem jak w praktyce się sprawdzi,chodzi DB
O kosztach nie rozmawiam
Na pewno wyższe niż montaż tlumików OEM, które wytrzymały u mnie niecałe 3 lata (50tys.km) i szlag je trafił, ale robiłem dla siebie i ostatni już raz.
Co do decybeli, jak będę miał okazję to chętnie sprawdzę, bo sam jestem ciekaw jak to wyszło. Chyba, że sam chcesz ocenic to zapraszam.
Co do decybeli, jak będę miał okazję to chętnie sprawdzę, bo sam jestem ciekaw jak to wyszło. Chyba, że sam chcesz ocenic to zapraszam.

ok
to daj znać jak z hałasem
Jakieś kolejny mody w planach?
Najpierw muszę skończyc hamulce, później poprawki lakiernicze i jak mi nie przyjdzie do głowy zmiana samochodu to pomyślimy dalej 

moje wczoraj wyglądało tak:)

Dzięki za opinie 
Wczoraj pierwszy raz słyszałem z zewnątrz jak KL rusza z miejsca i zbiera się do około 80km/h przy obrotach do 4rpm... i jestem zachwycony. Jak wpadnę na pomysł czym to w miarę czysto nagrac to wrzucę.
Wczoraj pierwszy raz słyszałem z zewnątrz jak KL rusza z miejsca i zbiera się do około 80km/h przy obrotach do 4rpm... i jestem zachwycony. Jak wpadnę na pomysł czym to w miarę czysto nagrac to wrzucę.

Zanim zabierzesz się za montaż kolektorów o których rozmawialiśmy sprawdz to co ci napisałem ...ave
-
Arkadius 73
Heh no dzięki, z tymi kolektorami to będzie zdaje się wieksza robota... Reszta wydechu przy nich to wymiana oleju