WSTĘP
Witam, chciałbym przedstawić Wam moje auto.
Jest to Mazda 626 GW z1999 roku kupiona od pierwszego właściciela w Polsce (znajomy). Sprowadzona przez niego osobiście z Niemiec przy przebiegu oscylującym w granicach 165k. Patrząc po ogolnym stanie auta wygląda na przebieg faktyczny – teraz 203k, ewentualnie z 5 dyszek w tą czy w tamtą, cóż to za różnica w dzsiejszych czasach?
Egzemplarza w sumie nie szukałem, trafił się po prostu, czysty przypadek. Mazdą jeżdzę, że tak powiem od małego, najpierw 121 pozniej 2x GW ( aktualnie ojciec ma też GW tylko troszkę młodsze:))
Zakup był szybki i bezproblemowy dodatkowo dostałem 2kpl alufelg z oponami nienaganny stan auta i dluuuuuugie OC:) Plany? Przejeździć przynajmniej dwa lata!
Dane Auta
Model: Mazda 626 GW
Rocznik: 17.12.1998 – modelowo 1999
Nadwozie: Kombi
Kolor: Excellent Green
Silnik: 2,0 DiTD RF2A
Wyposażenie: ABS, 4 poduszki poduszki powietrzne, 4 el. szyby, el. lusterka, wspomaganie kierownicy, klimatyzacja automatyczna, welurowa tapicerka, zmieniarka w bagażniku, skórzana kierownica i gałka zmiany biegów.
Plany:
– Przedewszytskim wymiana kpl. rozrządu wraz z podkladami pod wtryski i przelewy – Done @ 204kkm
– Naprawa prawego tylnego zacisku hamulcowego ( łożysko igiełkowe)
– Wymiana kpl. filtrów knecht oraz oleju silnikowego Millers XFD 5w40 – DONE
– Zrobienie shortshiftera by MX-Men
– Ponowna konserwacja podwozia i profili zamkniętych
– Zakup alufelg od M6 renowacja i pomalowanie w ciemny grafit/gunmetal
– Wygłuszenie drzwi oraz wnętrza matami + jakiś odseparowany zestaw CA do przodu
– Smoked front (samopomalowanie kierunków) + żarówki Osram Diadem
– Nie wykulczam prania wnętrza
– Czyszczenie dolotu, układu wtryskowego etc
– Wycięcie katalizatora
– Oklejenie drewnopodobnej ramki konsoli środkowej w ciemny Carbon 3D fimy 3M
– Na wiosnę drobny detailing lakieru, który jak na wiek auta jest w niezłym stanie
– Migacze smoked
Podsumowanie
To chyba na tyle, tak na początek do dalej to się chyba okaże. Co do zdjęć, myślę, ze na dniach pojawi się kompletna sesja tego wozidła, tak więc stay tuned!
ZDJĘCIA: