Mazda MX-6 GE FS '93 Szumki44
Ładna
rzuca się oczy 
- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
zapomnialem pomiarow progow zrobic:P ale za to udalo mi sie tarzce zmienic z zaciskami i teraz to wyglada tak
Przod Mazda 6 tarcza 282,5mm
tyl tarcza orginalna mx-6
Zestaw 4tarcze bosch i klocki bosh gladkie tarzce ! (wzielem gladkie tarcze. pod moj styl jazdy )
Oto zdjecia
W trakcie

Przed

Przod po (brudnyu zacisk
teraz trzeba go obczyscic:P )

Tyl

Przod Mazda 6 tarcza 282,5mm
tyl tarcza orginalna mx-6
Zestaw 4tarcze bosch i klocki bosh gladkie tarzce ! (wzielem gladkie tarcze. pod moj styl jazdy )
Oto zdjecia
W trakcie

Przed

Przod po (brudnyu zacisk

Tyl

Myślałem, że wizualnie będzie większa różnica
Mogłeś z tyłu też pomalować zaciski... Minus za to, że tarcze nie są nacinane
P
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Mam mikodki kupic dla efektow wizualnych ? nie dziekuje
pozatym nie chce nacinanych i nawiercanych bo je trzeba rozgrzac wraz z klockami do tego dobranymi
a ja mam autko do jadzy codziennej z sytauacjami czasami awaryjnymi kiedy trzeba zatrzymac auto gwaltownie
Pozatym ktos mowil ze seria jest wystarczajaca
co do malowania tylnych
poczekam az kupie farbe 
co do malowania tylnych
ładnie wygląda ja u siebie żółty preferuje:P
- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
Szumki pewnie zrobi zaciski na czarno, czerwono lub srebrno. Czy się mylę??:D
Autko prezentuję się bardzo ładnie. Powiedz mi jak ci się jeździ z tymi progami przez progi spowalniające?
Też miałem te same progi zamontować u siebie ale po obniżeniu zawieszenia stwierdziłem że będę nimi obcierał na spowalniaczach.
Też miałem te same progi zamontować u siebie ale po obniżeniu zawieszenia stwierdziłem że będę nimi obcierał na spowalniaczach.
- Od: 17 lut 2004, 13:07
- Auto: Mazda MX6 2,5l 1992r.
co do progow to powiem tak ... Auto ogolnie na 17stkach wysoko stoi co mnie wkurza
progi wizualnie obnizyly ale to nie to co che.. narazie jazda jak normalnym standardowym autem czyli wszedzie podjade bez obcierania. ale nie wiem jak to bedzie jak dam -30mm narazie czekam bo wybieram sie do francji i po powrocie bede obnizac:)
co do koloru zaciskow
beda 2 kolorowe narazie tak na szybkiego walnelem czerwonym bo mialem ta farbe akurat
Co do koloru to bede brac z wykresu odcieni przeciwleglych barw czyli u mnie zielen bedzie
bedzie fajie sie zgrywac optycznie... tutaj maly wykresik dopasowan

co do koloru zaciskow
Co do koloru to bede brac z wykresu odcieni przeciwleglych barw czyli u mnie zielen bedzie

Tu mnie zaskoczyłeś. Moim zdaniem niebieski nie będzie pasował
2 kolorowe tzn jak? z przodu i z tyłu iny kolor? 

Zielony bede mial;p ta stzralka to tylko jak dziala wykres;p a 2 kolory w sensie jarzmo inny zacisk inny 
Ps nowe tarcze lepiej hamuja:D narazie nie daje na maxa tylko tak aby aby:) ale roznica jest odczowalna
i spalanie spadnie o litr badz jak to sie zwie wroci do normalnego poziomu bo mialem zapieczone lekko zaciski tylne i dawaly duzy opor
teraz autko toczy sie normalnie a nie zwalnia i blokuje:)
Ps nowe tarcze lepiej hamuja:D narazie nie daje na maxa tylko tak aby aby:) ale roznica jest odczowalna
i spalanie spadnie o litr badz jak to sie zwie wroci do normalnego poziomu bo mialem zapieczone lekko zaciski tylne i dawaly duzy opor
To ciekawe czy nie przypiekłeś łożysk z tyłu
Filmik przyspieszenia
po zmianie hamulcow wydechu itp td.....
stare tarcze z tylu i przodu tarly ,zaciski zregenerowane i autko ozylo
http://www.youtube.com/watch?v=jMCPyory ... e=youtu.be
stare tarcze z tylu i przodu tarly ,zaciski zregenerowane i autko ozylo

http://www.youtube.com/watch?v=jMCPyory ... e=youtu.be
szumki44 napisał(a):Co do koloru to bede brac z wykresu odcieni przeciwleglych barw czyli u mnie zielen bedziebedzie fajie sie zgrywac optycznie...
Tzw kolory dopełniające zawsze najlepiej pasują do siebie

Emix pięknieje, gratki
To było wg Wikipedii
W rzeczywistości to zależy od odcienia, ilości koloru, a nawet od producenta farby (pigmentów) itp. itd.
Z niebieskiego i pomarańczowego też wychodzi brąz 
W rzeczywistości to zależy od odcienia, ilości koloru, a nawet od producenta farby (pigmentów) itp. itd.
oblivion napisał(a):To było wg Wikipedii![]()
W rzeczywistości to zależy od odcienia, ilości koloru, a nawet od producenta farby (pigmentów) itp. itd.Z niebieskiego i pomarańczowego też wychodzi brąz
Mając na myśli kolory podstawowe i równe nasycenie, w obu przypadkach wyjdzie brąz – ciemniejszy bądź jaśniejszy ale będzie to brąz, czyli wszystko sprowadza się do rzeźby w miękkim materiale. Zestawienie kolorów przeciwsobnych nie jest ładne – chyba, że auto ma za wszelką cenę przykuwać uwagę.