Mazda 626 GE FS 94.r 2,0
Dzis lampy ustawione zostałe w stacji gratis,o dziwo prawa nie wymagała regulacji zato lewa minimalnie w dol poszła
. A propo czy swiatła długie tez sie ustawia tymi srubkami???

Troszke ucichło w temacie . Dziś przyszła mi nowa zabawka która nabyłem od kolegi Sebek-71
w idealnym stanie bo stara nadaje sie juz do
Zdjecia poduchy

Jakies porady co do wymiany!!!

Zdjecia poduchy

Jakies porady co do wymiany!!!

Witam dzis wymieniona została poducha silnika, łacznie zajeło mi to 20minut.
A oto i stara zuzyta kontra nowa

a tutaj juz na miejscu

A oto i stara zuzyta kontra nowa

a tutaj juz na miejscu

Koledzy po wymianie poduszki dzis rano po odpaleniu samochód w kabinie trzasł jak DIESEL i podczas jazdy powyzej 2.tys.obr samochód dziwnie chodził wrecz jakby wył silnik.Moze cos zle zrobiłem???
Czy to wina poduszki??, za twarda guma czy cos
czy to minie czy montowac stara gdyz tak jak teraz nie bede jezdził.
Czy to wina poduszki??, za twarda guma czy cos
własnie ze raczej nie. weszla bez problemu na miejsce starej ale jutro zobacze dokładnie.
A moze po prostu jest za twarda i dlatego takie objawy
A moze po prostu jest za twarda i dlatego takie objawy
Dzis walczyłem z poducha, jeszcze raz ja wymontowałem i zalozylem i nic nadal tak samo.
Wkoncu załozyłem stara i wszystko ok jest
Zauwazyłem ze guma nowej jest strasznie twarda w porownaniu co do mojej a w ramach nie pracowala tak jak moja stara.
Widocznie dla mnie sie nie nadaje, moze komus z forum spasuje.
Wkoncu załozyłem stara i wszystko ok jest

Zauwazyłem ze guma nowej jest strasznie twarda w porownaniu co do mojej a w ramach nie pracowala tak jak moja stara.
Widocznie dla mnie sie nie nadaje, moze komus z forum spasuje.
Troszke ucichło w temacie wiec musze poruszyc wazny dla mnie temat.
Otoz potrzebuje porady jak wymienic szkło w lusterku zewnetrznym gdyz moje jest pekniete a niechce stracic dowodu. Zauwazyłem od spodu srubki ale nie wiem do czego one sa, jak trzyma sie stare szkło i jak je wymontowac zeby nic nie uszkodzic??
Czy ewentualnie nowe szkło przykleic na stare na klej do szyb?
Moze ktos przerabiał ten temat wiec kazda pomoc bedzie mile widziana
Otoz potrzebuje porady jak wymienic szkło w lusterku zewnetrznym gdyz moje jest pekniete a niechce stracic dowodu. Zauwazyłem od spodu srubki ale nie wiem do czego one sa, jak trzyma sie stare szkło i jak je wymontowac zeby nic nie uszkodzic??
Czy ewentualnie nowe szkło przykleic na stare na klej do szyb?
Moze ktos przerabiał ten temat wiec kazda pomoc bedzie mile widziana

O ile dobrze pamiętam, śrubki od dołu są tylko od obudowy.
W środku zdejmując trójkącik przy lusterku ukazują się 4 śrubki, nimi odkręcisz całe lusterko od samochodu(i tak będzie chyba wygodniej).
Jak nie chcesz zdejmować lusterka i obudowy to ustawiasz lusterko w maksymalnym położeniu bodajże lewy górny róg i jakimś kluczykiem odginasz 2 zaczepy, następnie szkiełko odginasz do góry, tak aby szkło wyskoczyło z uchwytu.
Tutaj masz fotkę, nalezy odgiąć te "zapinki" widoczne po lewej stronie.

Pozdrawiam
W środku zdejmując trójkącik przy lusterku ukazują się 4 śrubki, nimi odkręcisz całe lusterko od samochodu(i tak będzie chyba wygodniej).
Jak nie chcesz zdejmować lusterka i obudowy to ustawiasz lusterko w maksymalnym położeniu bodajże lewy górny róg i jakimś kluczykiem odginasz 2 zaczepy, następnie szkiełko odginasz do góry, tak aby szkło wyskoczyło z uchwytu.
Tutaj masz fotkę, nalezy odgiąć te "zapinki" widoczne po lewej stronie.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10 sty 2012, 19:36 przez Eklerek323f, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Witam po przerwie troszke miałem czasu dzis wiec wkoncu wymieniłem wkład lusterka, oczywiscie urwałem zapinke dolna trzymajaca obudowe
ale mysle ze silikon tez da rade bo wypas raczej nie wypadnie.
zdemontowane stare szklo i wymyty plastik

Przed montazem

po

Czynnosc nie jest trudna ale nie polecam robic tego na mrozie bo mozna urwac twarda zapinke tak jak ja.
czas 20min, koszt 12zł a dowodu juz nie zabiora miśki

zdemontowane stare szklo i wymyty plastik

Przed montazem

po

Czynnosc nie jest trudna ale nie polecam robic tego na mrozie bo mozna urwac twarda zapinke tak jak ja.
czas 20min, koszt 12zł a dowodu juz nie zabiora miśki