Mazda MX-6 GE FS
Woda napisał(a):Mam nadzieje, że będę mógł korzystac z Twoich doświadczeń przy instalacji tego ustoństwa u siebie
Climatronic w BA był już instalowany
Pajko, MX-6 Jspec miał seryjny climatronik, więc na pewno da się. Kwestia kupienia kompletnej wiązki z czujnikami.
Pajko napisał(a):pawelMX6 jak to z tym climatronc'iem jest ? da się to założyć w GE czy nie ? bo już samemu ogupiałem .
Ciekawe, czy to się da w mx-3 założyć
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dzisiaj przyszła paczka z panelem automatycznej klimatyzacji oraz zamek tylny z Jspeca (tak, jest drobna różnica
) O ile drugą część założę bardzo szybko to tyle z panelem już na pierwszy rzut oka jest spory problem... Z tyłu są trzy wtyczki. Dwie bardzo podobne, o ile nie takie same, jak w Espec. Natomiast jedna wtyczka ma 20 pinów a druga 16 lub 18
Do tego jeszcze jedna mała wtyczka na 6 pinów. Genialnie
Ponad 40 kabli, o których nie mam zielonego pojęcia
Trzeba będzie jakiegoś elektryka zapytać 

Masz fotkę tego panela? 
Chcesz zdjęcie od tyłu czy na misjonarza? Zaraz mogę zrobić.
Zapodaj tak i tak
Chętnie zobaczę jak to wygląda 
Beny,
Różnica polega na tym, że zamek z JDM MX-6 ma inną obudowę, lakierowaną pod kolor auta oraz bardziej schowaną w klapę
Zresztą Aspec też miał inny
Mój jest czerwony, więc nawet nie muszę lakierować.
Tutaj zamek z Jspec:
A tutaj z Espec:
mckoper, zdjęcia:
A tak w aucie wygląda:

Tutaj zamek z Jspec:

A tutaj z Espec:

mckoper, zdjęcia:

A tak w aucie wygląda:

Rewelacja – podziwiam Cię, Pawle... I ten japoński klimat, przeźroczysta klapka
Powodzenia w montażu.

Dzięki Panowie
Z panelem będzie mnóstwo zabawy, ale może uda się to ogarnąć. Póki co muszę złożyć jeszcze rozpórkę (Spoon, dzięki za pałąk) oraz założyć oryginalny, fabryczny subwoofer BOSE
Zobaczy jak to brzmi 
Ja też się zastanawiam nad climatronicem do siebie, a te dodatkowe kable to po to aby ogarnąć te wszystkie autoprzesuwacze, w automatycznej np kiedy ustawisz temperaturę to sterownik sam dobiera gdzie i ile powietrza ma lecieć, z jaką mocą i na bieżąco weryfikuje dane aby optymalnie dobrać wszelkie parametry.
Mała podpowiedź:
Zerknij jak to się ma w GF 626, sam panel układem jest bardzo podobny więc nie zdziwię się jeśli połączenia, czujniki itp też będą podobnie ułożone. Za tym faktem przemawia to że niektóre części w mazdach nie zmieniły się od wielu lat (chociażby wtyczka od bocznego kierunkowskazu jest identyczna w M6 jak i 626GE). Po co zmieniać i projektować od nowa rzeczy które się sprawdzają od lat, producenci to wiedzą i dlatego nawet hamulce od M6 pasują do 626
.
Tak więc działaj Pawle i bądź pionierem, jak pisałem, łaszę się już sporo czasu na ten bajer jednak fundusze w tym roku nie pozwolą mi ta taką inwestycję.
Powodzenia
Panel MXa który zapodałeś
Panel GF 626

Mała podpowiedź:
Zerknij jak to się ma w GF 626, sam panel układem jest bardzo podobny więc nie zdziwię się jeśli połączenia, czujniki itp też będą podobnie ułożone. Za tym faktem przemawia to że niektóre części w mazdach nie zmieniły się od wielu lat (chociażby wtyczka od bocznego kierunkowskazu jest identyczna w M6 jak i 626GE). Po co zmieniać i projektować od nowa rzeczy które się sprawdzają od lat, producenci to wiedzą i dlatego nawet hamulce od M6 pasują do 626
Tak więc działaj Pawle i bądź pionierem, jak pisałem, łaszę się już sporo czasu na ten bajer jednak fundusze w tym roku nie pozwolą mi ta taką inwestycję.
Powodzenia
Panel MXa który zapodałeś

Panel GF 626

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Paweł, ja z kumplem w nysach przerabiałem wymiane z ręcznej klimy na climatronik. Nawet mając manual serwisowy ogarnięcie tego żeby to działało poprawnie zajęło po dwa tygodnie na każde auto. Po pierwsze, trzeba było dodatkowe czujniki: temperatury wewnętrznej, zewnętrznej, prędkości przepływającego powietrza za dmuchawą i czujnik nasłonecznienia wnętrza. Po drugie: w JDMowych autach kiera jest nie po tej stronei co trzeba, co oznacza, że to całe badziewie za deską też jest odwrócone. A to oznacza, że część z serw sterujących nie kręci się w tą stronę co powinny (to nam najwięcej czasu zajeło).
Bez rozpiski pinów na tylnej ściance climatronikowego panelu nie ma co się za to zabierać. Zorganizuj schemat, to mozemy spróbować to ogarnąć
Bez rozpiski pinów na tylnej ściance climatronikowego panelu nie ma co się za to zabierać. Zorganizuj schemat, to mozemy spróbować to ogarnąć
Spanie w nocy jest dla mięczaków.
- Od: 5 lut 2007, 00:37