Bartg napisał(a):Kolega Jay ma 17stki, z mniejszym ET wejdą spokojnie tak samo jak 18tki

Zgadza się, od kilku lat śmigam na 17" i mimo obniżonego zawieszenia jest ok.
Kwestia dobrego doboru rozmiaru felgi, np. u mnie mają szerokość 7" ET 42, no i opona o rozmiarze 205/45/17. Nie ma co przesadzać z szerokością felgi jak i z ET (powinno być w okolicach 40), bo po założeniu opony koło może ocierać o rant (przy zbyt niskim ET). Co do opon – w przypadku założenia opony o zbyt dużym profilu – od góry blisko mamy kielich amortyzatora, o który koło może ocierać.
A Premka trzeba przyznać że ładna, ze zdjęć i opisu wynika, że zadbany egzemplarz. Jak większości mnie również podoba się jej kolor – kojarzy mi się z tzw. "brytyjską zielenią wyścigową"
Jeśli chodzi o radio jestem ciekaw, czy i jak rozwiązałeś sterowanie przy kierownicy, po wymianie na "pionka"?
Co do felg – wg. mnie wzór, kolor – to kwestia gustu, osobiście szukałbym też chyba czarnych i inne elementy "ozdobne" w chromie zrobiłbym na czarno – to tylko moja luźna propozycja
Natomiast jeśli chodzi o to, czy felgi mogą być jakiejś tam firmy krzak? To ja również takowe stanowczo odradzam, dobra firma = dobra jakość, a to w przypadku felg ma b. duże znaczenie (nie pokrzywią się na byle dołku, bo materiałowo są dużo wytrzymalsze). Wolałbym dobre firmowe używki, niż chiński niby tańszy chłam, tylko ładnie wyglądający z zewnątrz. Czasami w okresie zimowym można utrafić niezłe okazje jeśli chodzi o alusy.