Wracając do tematu moja przygodę zacząłem z madzią jakieś 3 lata temu zakupiona od kolegi jeżdził nią rok,wczesniej sprowadzona z Holandii,wersja exclusive wiadomo full pakiet jak na tamte czasy:)
Wyposażenie:
– wspomaganie
– 4x elektryczne szyby
– 4x airbag
– elektryczne i podgrzewane lusterka
i tylna szyba
– clima
– sterowanie radiem z kierownicy [kaseciak]
– składane/wyjmowane/z regulowanym kątem oparcia 3 fotele z tyłu
– ABS
– swiatła przeciwmgielne
może coś pominełem:) niewiem.
brak rolety bagażnika
przebieg ~ 226tys.
Madzia ma zatwierdzone dozywocie przez moja rodzinkę o oraz użytkownika głównego mnie:)
Autko moje pierwsze,i od razu miłość hehe:),w nagrodę magdalena dostała:
nowe zawieszenie amorki excel-g kayaba i cała reszta sworzni itp.
alumy 15 na razie orginał,w zakupie mialem tylko stal 14 cali,oponki przód futura 195/55/15,tył conti eco3 185/65/15 auto wygląda fajniej dostojniej tył wyżej lekko, nie wplywa to na osiagi i jazde.
Wyczysczony uklad dolotowy intercoller zero oleju w ukladzie:),wylotowy,zaślepione zostalo egr,wyjęte środki z katalizatorów co dziw auto miało dwa,tłumik końcowy wyleciał i wpadł na jego miejsce odzyskany z rovera 190km sportowy przelotowy basowy dosyc duzy wystaja dwie rurki:).Swoje auto zawsze naprawiam u jednego mechanika, rozrząd – wczęśniej wymieniał go mój kolega od którego zakupilem auto , a teraz ja wymienilem po prawie 90tys km.Zakupu dokonał mój kolega w firmie której ma znizki koszt wraz z uszczelniaczami to 845zl,pompa hepu{metalowy wiatrak},pasek dayco nowy typ wzmacniany z teflonem,rolki skf,hydronapinacz sory ale nie pamietam,uszczelniacze elring,przy okazji alternator dostal paski nowe bosha,nowy filtr powietrza,paliwa i oleju wszystko zawsze jc premium.Ponadto uszczelniacze wtryskow,podkladki pod przelewy i podkladki pod wtryski,auto zostalo zalane Motul 6100 Synergie Plus Technosynthese 10W-40,do skrzyni wpadl olej 75W90 MANNOL,nowe sprzęgło AISIN,wysprzeglik i została wymieniona pompka od sprzęgła gdyż uprzednia ciekla sprzeglo nie wracalo do konca przez co zostalo spalone nie swiadomie.Ponadto poprawki lakiernicze drobne, auto zostalo zarysowane przez co dostalo nowy kolor listew srebro z peugota:),w te lato dojda relingi byc może lusterka w tym kolorze.Maska obstrzelana przez TIR i nie tylko myslę nad folią carbon 3d lub inny kolor tylko nie wiem jaki by pasował chyba black.Alu do wymalowania – po gowie chodzi tytan lub grafit.
Autko odbylo tez sprawdzian w hamowni w Nadarzynie w firmie MOTOR-SYSTEM CHOJNACKI współpracują z v-tech, co dziw auto nie kopcilo aż miło słuchało się basu z wydechu i jak na auto z 2001 nadmienie tankuje tylko statoil gold,orlen werwa i shel w-pover,co 8tys jak wymieniam filtry stosuje preparat xceramic do czyszczenia wtryskow,a wypadło tak:
max moc[km/kw] 102,2/75,2 przy 4114 obr na min
max moment[nm] 242 przy 2119 obr na min
prędkość max to 221km/h normalnie daje czasami ponad 190km/h wiadomo hamownia to co innego niz droga.
jak jezdze powiecie ze katuje ale dzieki temu mam frajde z jazdy jak narazie przez 3 latka nie zakatowalem:)
1.-40km/h
2.-85km/h
3.-115-118km/h
4.-140-150km/h
5.-najwiecej ok 192-5km/h jesli nie klamal licznik
jazda taka tylko czasami maly sprint ze swiatel z innymi dizlami:) czasami innych zaskakuje nawet mnie:)
Po konsultacji z wlascicielem hamowni stwierdzil zeby aby podniesc moc mozna:
1.założyc box dlatego v-tech, nadmienil tez o drugiej turbinie i korekcie programu tak uklad twin gosc wie co mowi sklada auta do rajdow,dowiedzialem sie jeszcze ze kreator mocy jest w stanie spokojnie bezpiecznie dać 130km temu autu przez chiptunning,mysle koszt to 1200zl tyle co box różnica box nie zlikwiduje turbo dziury a program moze cos zaradzic temu,to tyle na temat mojej madzi w planach wiele rzeczy lecz finanse latwiej singlowi niz w rodzince:) marzy mi sie na niej kolor lambo pomarancza z czarną maską:) wraz z dodatkami no i ten tunning czas pokaże:)
No i zdarzyło się skrzynia do wymiany 3 wyskakuje ale kolega z Kac-mar uratowal sytuacje:)skrzynka nie bawem zawita do mnie:)
na pierwszym przodem jeszcze stal zimowa oponki Zeetex Ice-Plus S100 195/65R14,pozostale na alu 15 przód Futura 195/55/15 tył 185/65/15 Conti eco3,autko do wysprzatania po zimie sorki za jakość zdjęć.