Może i ja bym coś sklecił do swojej Madzi
Mazda5 CR LF 2008 TOP 2.0 AT
Pomysł na skrzyneczki przy kole zapasowym "[tiiit]"
. A propo: 5 w białe paski prezentuje się idealnie. Mam chyba nawet ten sam kolor nadwozia co Ty, ale muszę dokładnie sprawdzić. Czy ten lakier też jest z domieszką jakichś "świecidełek" i mieni się na ciemno niebiesko-zielonkawo?
Dziś było pracowite popołudnie 
Najpierw wyklejenie 3-go światełka stop:
Efekt po podświetleniu:
I wieczorem:
A potem dokończyłem podświetlenie powitalne przednie jak i tylne (dzieciaki, zwłaszcza córka dopominała się że też koniecznie chce mieć takie jak tata
)
Przy okazji zrobiłem fotkę jak oświetlony jest bagażnik za pomocą diód LED zamocowanych w dachu:
Najpierw wyklejenie 3-go światełka stop:
Efekt po podświetleniu:
I wieczorem:
A potem dokończyłem podświetlenie powitalne przednie jak i tylne (dzieciaki, zwłaszcza córka dopominała się że też koniecznie chce mieć takie jak tata
Przy okazji zrobiłem fotkę jak oświetlony jest bagażnik za pomocą diód LED zamocowanych w dachu:
Seraf napisał(a):fajnie masz ogarnięty ten 3-ci stopDziwne że jeszcze Cię na mieście nigdy nie widziałem
Dzięki. A to faktycznie na razie rzadko się kręcę po mieście. Do firmy mam 3 kilometry więc jak rano zajadę to z reguły dopiero na fajrant wyjeżdżam a to znów kawałek. Ale niebawem przesiadam się na 2 kółka i oddam autko żonie która do pracy ma prawie całe miasto do przejechania i o różnych porach więc pewnie będzie częściej widać.
A tym czasem moja Madzia dostała od zajączka klubowe ramki
Zdecydowanie biel
ładnie komponują się z całością 
manwe napisał(a):no tak ale czy nie za dużo tej bieli....
moim zdaniem jeszcze nie
Osobiście też mi bliżej do białych. A z zewnątrz więcej białych elementów już nie planuję.
Tylko przeraża mnie ta biel na felgach = szybkie brudzenie :–(
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
Tylko przeraża mnie ta biel na felgach = szybkie brudzenie :–(
Seraf napisał(a):może biel z akcentem niebieskiego na kołach ?
Niebieskie planuję zrobić zaciski. Tylko muszę znaleźć nieco ciemniejszą farbę. Bo te zwykle to takie jakieś jasne.
Ladna
Biale, hmm no czystosc to masakra, choc taki wzor to nie taki jeszcze problem, ja to mam zagryche jak czyscic/myc, a juz drugi zeson zaszly(wina farby) i nie idzie domyc ..
Takze jak bedziesz malowac, maluj proszkowo w dobrym zakladzie, bo potrafia kiche odwalac, a jak nie to baza biala i klar na to:) A jeszcze szybciej plastilak/dip

Takze jak bedziesz malowac, maluj proszkowo w dobrym zakladzie, bo potrafia kiche odwalac, a jak nie to baza biala i klar na to:) A jeszcze szybciej plastilak/dip
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Co do mycia białych felg, to na pewno będziesz musiał robić to częściej niż przy innym kolorze (np. srebrny, grafitowy, czarny itp.), bo każdy brud widać od razu. Jak nie zrobisz tego od razu, to pył z klocków tak je przybrudzi, że trudno będzie je później doczyścić. Wiem coś o tym, bo już drugi rok latam na białych 17"-kach. Ale cóż coś za coś
Po za tym nie powiedział bym, że felgi które masz są proste w czyszczeniu, patrząc na kształt ramion, a dokładnie na ich końcowe rozwidlenie, można z góry przewidzieć, że w tym miejscu trudniej będzie je doczyścić
Ale zawsze można się pocieszyć, że bywają bardziej skomplikowane wzory felg 
Po za tym nie powiedział bym, że felgi które masz są proste w czyszczeniu, patrząc na kształt ramion, a dokładnie na ich końcowe rozwidlenie, można z góry przewidzieć, że w tym miejscu trudniej będzie je doczyścić

Jey napisał(a):Co do mycia białych felg, to na pewno będziesz musiał robić to częściej niż przy innym kolorze (np. srebrny, grafitowy, czarny itp.), bo każdy brud widać od razu. Jak nie zrobisz tego od razu, to pył z klocków tak je przybrudzi, że trudno będzie je później doczyścić. Wiem coś o tym, bo już drugi rok latam na białych 17"-kach. Ale cóż coś za coś![]()
Po za tym nie powiedział bym, że felgi które masz są proste w czyszczeniu, patrząc na kształt ramion, a dokładnie na ich końcowe rozwidlenie, można z góry przewidzieć, że w tym miejscu trudniej będzie je doczyścićAle zawsze można się pocieszyć, że bywają bardziej skomplikowane wzory felg
Cały czas gdzieś mi w głowie chodziły obawy o ten biały kolor, że jednak będzie ciężko z utrzymaniem w czystości zwłaszcza w tych małych otworach przy oponach (te rozwidlenie) tam teraz nawet jest ciężko doczyścić a co mówić jak będzie pomalowane na biało.
Dlatego zaczynam w najbliższych dniach kombinować z wizualkami innych kolorów. Zobaczymy co mi wpadnie w oko.
na szczęście do zimy daleko więc mam czas nad tym poważnie się zastanowić.
hrabia82 napisał(a):W ostatnim czasie zrobiłem kilka nowych modyfikacji:
1. uchwyt tabletu – mocowanie do sufitu. (sprawdza się idalnie – już przetestowane na dzieciakach w trasie) :h.
Czy to jest przerobiony uchwyt na szybę , czy może jakiś inny patent?
- Od: 2 wrz 2013, 12:35
- Auto: Mazda 5 2007 CR LF 2.0 SPORT LIFT benzynka