Mazda Premacy CP RF '01 2.0 DiTD – "Blackbird SR-71"
Trochę mnie nie było ale cały czas żyję i szykuję powoli autko na wiosnę według planów. Będzie trudno bo w drodze druga pociecha ale będę się starać. A autka póki co jak narazie nie sprzedaję 
siemasz Johnny
dawaj jakieś foty jak się mazda trzyma, no i pojaw się gdzieś na jakimś spocie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Crenshaw napisał(a):siemasz Johnnydawaj jakieś foty jak się mazda trzyma, no i pojaw się gdzieś na jakimś spocie
Ze spotami trudno bo praktycznie jestem jeden tydzień w miesiącu w Polsce, a Perełka straaasznie brudna
Dzisiaj do Perełki trafił emulator maty, odwiedziła też znachora od blachy
Szykujemy się do efektownego powitania wiosny 
A i zmieniam dysze spryskiwaczy na te od cytryny C3 bo u mnie się coś zapchały i nie idzie ich nic udrożnić. Juz zamówione
A i zmieniam dysze spryskiwaczy na te od cytryny C3 bo u mnie się coś zapchały i nie idzie ich nic udrożnić. Juz zamówione
No miło że się pojawiles
fajnie byłoby gdybyś akurat w ten tydzień co jesteś w Polsce trafił na spota
Bo juz dlugooo cie nie widziałem
Wiosna już w naszych głowach bo wszyscy się zbroją
Bo juz dlugooo cie nie widziałem
Wiosna już w naszych głowach bo wszyscy się zbroją
Nightfallówna
No u mnie też plany na wiosnę są i to spore. Ale jak zawsze ograniczenia gotówkowe dają o sobie znać i powoli małymi kroczkami trzeba plany realizować
Na pierwszy rzut mechanika i kosmetyka ogólna tj, naprawa uszkodzeń, później mody
Aha no i OC jeszcze haha
Na pierwszy rzut mechanika i kosmetyka ogólna tj, naprawa uszkodzeń, później mody
Doszedł mi jeszcze jeden pomysł na moda, ten akurat jest taki z przypadku:P ostatnio na myjce zapomnialem złożyć antenę radiową i się złamała
pierwszy raz na mechanicznej myjce i już kuku... W każdym razie plan jest taki żeby totalnie zmienić miejsce w ktorym znajduje się antena, zamiast chowana w słupek będzie krótki bat na dachu. Mniej więcej na wysokości oparcia tylnej kanapy, a słupek bedzie na gładko jakby nigdy nic
ot taki plan
To zobacz np. tutaj:

...dla przykładu antena Sirio Triflex (3 w 1: FM, CB, GPS) zamontowana na środku w tylnej części dachu, na wysokości bagażnika – w mojej Premce. Myślę, że tak źle to nie wygląda, a oryginalna antena całkowicie złożona spoczywa w słupku
Także pomysł z przeniesieniem anteny popieram
, pewnie dla odbioru samego FM bat będzie trochę krótszy 

...dla przykładu antena Sirio Triflex (3 w 1: FM, CB, GPS) zamontowana na środku w tylnej części dachu, na wysokości bagażnika – w mojej Premce. Myślę, że tak źle to nie wygląda, a oryginalna antena całkowicie złożona spoczywa w słupku
Także pomysł z przeniesieniem anteny popieram

Nie chcę robić "śmietnika" w temacie kolegi, zatem krótko odpowiem cytując samego siebie
:
– póki co mam pod nią podłączone radio (FM) i radio CB. Stąd mój wniosek, że jak kolega johny_ chce zamontować antenę do odbioru samego FM to np. taka mała ze wzmacniaczem w zupełności wystarczy:
http://allegro.pl/antena-samochodowa-do ... 68225.html
...a jak nie chce robić dziury w dachu to można dać na szybkę:
http://allegro.pl/antena-samochodowa-na ... 51625.html
Jey napisał(a):...dla przykładu antena Sirio Triflex (3 w 1: FM, CB, GPS)
– póki co mam pod nią podłączone radio (FM) i radio CB. Stąd mój wniosek, że jak kolega johny_ chce zamontować antenę do odbioru samego FM to np. taka mała ze wzmacniaczem w zupełności wystarczy:

...a jak nie chce robić dziury w dachu to można dać na szybkę:

tokaru napisał(a):Rzeczywiście nie jest najgorzej, tylko żeby się wtedy jeszcze pozbyć tego plastiku ze słupka. Ktoś już może próbował go usunąć ?
Skoro piszesz że do FM wystarczy krótsza, to u Ciebie do czego jeszcze służy ?
Ja oddaję ten słupek w ręce zaufanego lakiernika. Antenę można spokojnie wyjąć ze słupka uprzednio ja odłączając.
Jey nie robisz śmietnika bo sam pytałem o poradę dot. wyboru anteny
tokaru napisał(a):Z ciekawości możesz zrobić zdjęcie jak wygląda słupek przed "dobrymi rękami lakiernika" po demontażu antenki ?
Ni jak wyciągniesz ten plastik to jest dziura, Nie zrobię zdjwcia bo za granica teraz jestem, dziurę mozna załatać bez problemu żywicą plus szpachelek i na to lakier, tak myślę chyba ze kolega lakiernik bedzie miec inną koncepcje, ale chce slupek na gladko zrobić.
Jey dużo roboty z kablami jest przy tym montażu anteny z tylu?
johnny_ napisał(a):Jey dużo roboty z kablami jest przy tym montażu anteny z tylu?
Robota na jedno sobotnie popołudnie
Poniżej link do 4 strony tematu o mojej Premce, gdzie opisane jest jak to zrobiłem:
viewtopic.php?f=313&t=138901&start=60
Może coś pomoże

Łooooo patrzajta chopoki na tę Premke. Dowód na to że Premacy to nie tylko “autobus”
https://www.drive2.ru/r/mazda/539133/

https://www.drive2.ru/r/mazda/539133/

Damiano9988 napisał(a):samo to, że na Ukrainie jeszczewidać doinwestowana delikatnie
Tak, z naciskiem na "delikatnie"
Zielonka slicznotka
Ale kolega Jey tez ma śliczna ta czarnule
Co do przeniesienia antenka na dach jak najbardziej za

Ale kolega Jey tez ma śliczna ta czarnule

Co do przeniesienia antenka na dach jak najbardziej za

Nightfallówna