Witam. Jestem od wczoraj szczęśliwym posiadaczem Mazdy 5. Jest to mój pierwszy samochód tej marki. Szukałem samochodu rodzinnego i nie koniecznie myślałem o Mazdzie, lecz po wstępnych oględzinach tego auta zdecydowałem się na zakup. Jest to samochód z 2006 roku w wersji Exclusive. Samochodzik przyjechał z Austrii z rozwalonym rozrządem, i został naprawiony w Polsce. Przebieg tego auta jak na wiek nie jest duży tylko 130 tyś. Na początku miałem małe wahania co do tego przebiegu gdyż nie było książki serwisowej z wpisami, ale udało się rozwiązać problem dzięki pomocy pewnego forumowicza z klubu mazdy. Samochodzik był do końca serwisowany w serwisie w Austrii. Mam nadzieję ,że udało mi się kupić dobre auto ale wszystko wyjdzie w eksploatacji. Oto zdjęcia :

Wyposażenie:
Kolor szary-metallic, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, ABS, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, hak, alufelgi, przyciemniane szyby
Opinie i uwagi mile widziane.
Z tego co zauważyłem brak jest przednich świateł przeciwmgielnych które powinny być w tej wersji.