sokoli_majster napisał(a):A nie widzę filtra paliwa, nie wymieniasz przed zimą? Ja wożę swój w aucie i tylko nie mam kiedy wymienić

PS. czyżbym w oddali widział jakieś Enduro?
Filtr paliwa wymieniałem jakieś 1,5 – 2 miesiące temu więc zimę przelata
Dokupiłem jeszcze do powyższego zestawu podgrzewacz paliwa Stanadyne i aż ciekaw jestem jak to będzie działać po zamontowaniu

PS. dobrze widzisz

to cross mojego brata Yamaszka YZ 250 – ja preferuję sportowo turystyczne motocykle
Dopisano 19 lis 2012, 19:13:Steper300 napisał(a):Daj znać ile cie to wyniosło części? Ile sobie życzą w stolicy za wymiane takiego zestawu?
Yamato – ponoć są problemy z tulejami juz po 30-40 tys km

Ja kupiłem orginalne tuleje.
Jaki masz przebieg ze juz wymieniasz amorki? byleś na teście amorków?
Części to koszt około 1600-1700 zł. Dziś doszedł jeszcze do tego podgrzewacz paliwa Stanadyne za 167 zł z przesyłką.
Robocizna nie wiem ile. Dowiem, się jak wszystko będzie zrobione i jeśli nie wyjdą jeszcze jakieś rzeczy. Jak już będę wiedział to napiszę

Przebieg auta w tej chwili to 203 tyś km. Amory do wymiany bo po prostu powylewały, jedne bardziej drugie mniej ale na takich amortyzatorach to już nie jazda. Generalnie rozklepane amory + wahacze + gumki zawieszenia to po prostu niestabilne auto zwłaszcza przy większych prędkościach i podmuchach bocznego wiatru.
Jeśli chodzi o Yamato to nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu

Mam nadzieję, że jednak wytrzymają więcej km