Mazda 323F BA KL 97r. 11R "deja vu"
Nigdzie na szrocie nie moglem znalezc zaslepek srub do kierownicy z m6 wiec zakupilem nowe:

No i schowek na okulary doczekał się montażu:
Odrysowałem kontur z metalowej ramki, ktora rowniez jest potrzebna (kupilem razem ze schowkiem)

Wyciąłem dziurę i założyłem ramkę:

Ze schowka trzeba usunąć trochę gąbki bo jest za gruba:

I wcisnąć schowek na miejsce, musiałem zdemontować lusterko i daszki bo jeden zaczep nie chciał zaskoczyć i musiałem wsadzić rękę pod podsufitke i mu troche pomóc:

No i można się cieszyc nowym schowkiem

No i schowek na okulary doczekał się montażu:
Odrysowałem kontur z metalowej ramki, ktora rowniez jest potrzebna (kupilem razem ze schowkiem)

Wyciąłem dziurę i założyłem ramkę:

Ze schowka trzeba usunąć trochę gąbki bo jest za gruba:

I wcisnąć schowek na miejsce, musiałem zdemontować lusterko i daszki bo jeden zaczep nie chciał zaskoczyć i musiałem wsadzić rękę pod podsufitke i mu troche pomóc:

No i można się cieszyc nowym schowkiem

- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
[tiiit] sprawa
Masz może nr tego schowka?
Widziałem, ze był w paczce od carspeed 
- Od: 15 sty 2013, 21:50
- Auto: Fasolka 323F BA Z5 '94
No byl w tej paczce ale kupilem go na szrocie 
Dopisano 4 mar 2017, 16:30:
dzisiaj tylko znaczek poliftowy wleciał ale juz wiosna i cieplo sie zrobilo to trzeba bedzie sie zebrac i przerzucic wreszcie reszte gratow z rozbitka

Dopisano 4 mar 2017, 16:30:
dzisiaj tylko znaczek poliftowy wleciał ale juz wiosna i cieplo sie zrobilo to trzeba bedzie sie zebrac i przerzucic wreszcie reszte gratow z rozbitka

Dzięki za info 
- Od: 15 sty 2013, 21:50
- Auto: Fasolka 323F BA Z5 '94
Nizej o 50mm 

przy okazji nowe amory, odboje i mocowania na tył

i parownik klimy nówka sztuka, wersja z filtrem kabinowym

przy okazji nowe amory, odboje i mocowania na tył

i parownik klimy nówka sztuka, wersja z filtrem kabinowym

Jak ogarne blotniki z tylu czyli po swietach. Jak by to wygladalo? Złote fele a nad nimi rudzielec 
czarek1991 napisał(a):Jak ogarne blotniki z tylu czyli po swietach. Jak by to wygladalo? Złote fele a nad nimi rudzielec
To daj pomarańczowe

Zawsze mozesz zajrzec do tematu z moja byla mazda. Bo ta bedzie wygladac wręcz identycznie 
Było:

Jest:

Jak widać, kulka przesunięta maksymalnie ile się dało do zagięcia i dodatkowo skrócony cały lewarek

No i przerzuciłem parownik klimy z filtrem kabinowym. Wersja z filtrem po lewej i bez po prawej

Natomiast w rozbitku mam jeszcze inny typ parownika, też bez filtra (w czarnej obudowie) i ma zupełnie inne przyłącza do rurek klimatyzacji. Dlatego ze względu na nowy parownik z filtrem, plan przerzucenia klimy (sprężarka panasonic) z poprzedniej mazdy odpada i zostaja ta klima (sprężarka sanden), którą mam w tej mazdzie

Jest:

Jak widać, kulka przesunięta maksymalnie ile się dało do zagięcia i dodatkowo skrócony cały lewarek

No i przerzuciłem parownik klimy z filtrem kabinowym. Wersja z filtrem po lewej i bez po prawej

Natomiast w rozbitku mam jeszcze inny typ parownika, też bez filtra (w czarnej obudowie) i ma zupełnie inne przyłącza do rurek klimatyzacji. Dlatego ze względu na nowy parownik z filtrem, plan przerzucenia klimy (sprężarka panasonic) z poprzedniej mazdy odpada i zostaja ta klima (sprężarka sanden), którą mam w tej mazdzie
małe rzeczy a cieszą
osłonka zamka klapy:

i osłonki rygli drzwi prosto z Shenzhen:

i osłonki rygli drzwi prosto z Shenzhen:

Od przybytku głowa nie boli
Aż dwa podłokietniki z Lantisa

Z dwoch złozylem jeden, a ze jeden byl szary to niektore elementy trzeba bylo przemalowac

Lakier do plastikow VHT jest juz niedostepny ale znalazlem swietny zamiennik, w ciagu godziny lakier byl juz na tyle suchy, ze mozna bylo skladac podlokietnik

A było co składać

Także miałem lekko połamany szary podłokietnik a teraz mam czarny bez wad i skaz

Po weekendzie majowym oddaje auto do blacharza na zrobienie tylnych nadkoli, reparaturki juz są

Z dwoch złozylem jeden, a ze jeden byl szary to niektore elementy trzeba bylo przemalowac

Lakier do plastikow VHT jest juz niedostepny ale znalazlem swietny zamiennik, w ciagu godziny lakier byl juz na tyle suchy, ze mozna bylo skladac podlokietnik

A było co składać

Także miałem lekko połamany szary podłokietnik a teraz mam czarny bez wad i skaz

Po weekendzie majowym oddaje auto do blacharza na zrobienie tylnych nadkoli, reparaturki juz są

Piterek17 napisał(a):Nadkole nowe (tak wygląda) czy używka? Z ciekawości pytam, bo akurat u mnie to progi są rude, a nadkola zdrowe
Na moje oko wycięte z innego samochodu, ale mogę się mylić
Palele napisał(a):Jedno nadkole to chyba ori ASO a drugie wycięteCzarek znalazł białego kruka wśród nadkoli 323f BA
Dokladnie
czarek1991 napisał(a):Palele napisał(a):Jedno nadkole to chyba ori ASO a drugie wycięteCzarek znalazł białego kruka wśród nadkoli 323f BA
Dokladnie
Mieli w ocynku? Ja do swojej kupiłem najtańszy komplet nadkoli, aby był. I sie okazało że ocynk
Do BJ to sobie mozesz wybierac blotniki jakie chcesz i do tego kosztuja grosze. Do BA nie ma wcale a jak sie juz pojawi to cena kosmos
Nawet wyciętej uzywki w dobrym stanie ciezko znalezc. Nie ma w czym wybierać, wiec bierzesz jak sie cokolwiek pojawi – nowe lub wyciete. Nawet nie wiem czy jest w ocynku bo cały blotnik pokryty jest lakierem ochronnym, jak nie zapomne to zrobie ryske i sprawdze co jest pod spodem 
Wpadnie do mnie cos czego nie ma w eFkach ale za to często mozna spotkac w Cetkach