Mazda 323 BG 16.16 V GT special
Rok produkcji 1994
Przebieg 228 000 km
Moc 88 km
Wyposażenie:
El.szyber dach (szklany
Uchylne tylne szyby
Szyby manual
Lusterka manual
Wspomaganie kierownicy
Centralny zamek
Jako ze Mazda miała być tylko chwilowo w moim posiadaniu (w przerwie miedzy kontraktami) przeprowadzone prace były raczej prowizoryczne niestety nie mam zdjec z ich przebiegu:
-wymiana klocków przód
-wymiana Oleju Mobil 10w40 i filtra
-alufelgi i opony 195/50/15
-skręcanie, wymiana spinek w boczkach itp
-zamontowanie audio (radio mp3 JVC głośniki JVC wzmacniacz jakiś tam dwu kanałowy i skrzynia basowa aktywna Crunch)
-kiepsko zrobiona zaprawka tylnego nadkola(ale juz to opanowalem u kolegi w Civicu wyszło zaje...)
-naprawa przedniego zderzaka tak aby wisiał i nie straszył (za pomocą wkrętów, blach ALU i kilku warstw szpachli jakby tego było malo bazy starczyło tylko na połowę

-prowizoryczna naprawa lewego przedniego kielicha założona rozporka
-zbieżność
-sprężyny obnizajace
Plany:
1. Doprowadzić auto blacharsko do stanu bdb (nowe progi reperaturki i przednie błotniki zabezpieczenie podwozia wyspawanie kielicha itd)
2. Skompletować środek w stanie nienaruszonym(brakuje zaslepki przycisku tylne boczki z dziurami po jakimś wiejskim tunerze i jego glosnikach naprawa fotela kierowcy itd)
3. Metamorfoza zawieszenia (poliuretany, gwint, większe chamulce itd)
4. Swap silnika(myślałem nad klze ale pewnie będzie SWAP z GTX albo bp i turbo bądź kompresor)
Wszelkie prace mam zamiar wykonać w większości samodzielnie z pomocą forum prace myślę ze ruszą ostro za jakieś pół roku(potrzeby worek pieniędzy trzeba go najpierw zarobić) i wtedy mam nadzieje ze Mazda trafi do projektów. Oczywiście mile widziane wasze rady