Mazda 323 BG B3 1994 –>–> ?

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez Adek311092 » 10 paź 2014, 18:56

A więc na początek kilka historycznych słów ;P Mazda stała kilka set metrów od mojego domu od roku, a już wcześniej widziałem ja nie raz, a to dlatego że do jej budy miał wpaść że tak powiem cały gt-k Dobrze nam wszystkim znanego Spoona. Ale że gt-k został sprzedany buda stał i stał, pewnego dnia podczas rozmowy z posiadaczem zeszliśmy na temat własnie tej budy słowa Spoona "oddaje ją na złom" mówię no co ty stary jest w świetnym stanie, on na to nie mam czasu blebleble, więc lampka nad głową właśnie się zapaliła i od słowa do słowa mazda stanęła pod moim domem no a dokładnie to co z niej zostało. Tak więc samochód jaki dostałem była to buda z dokumentami silnikiem bez skrzyni i sprzęgła, kupa gratów luzem wrzuconych do środka i... no własnie miałem napisać kierownicą ale z nią to był dopiero problem, więc dostałem kiere z Mx5 aniversary oczywiście w stanie tragicznym(a szkoda <diabełek> ). a więc tak moje plany to zrobić z niej to do czego została przeznaczona <diabełek> więc KJS

Wyposażenie
-w zwiazku z przeznaczeniem samochodu nie posiada on żadnej elektryki, czy wspomagania tzw "golas" <ok>

Plany:
-jak już wyżej pisałem mam zamiar przygotować mazdę do wyścigów 1/4, kjs i oczywiście zloty mazdaspeed, wszystko będzie robione z zapałem temperowanym przez $$ i siostrę BA Gt

Zmiany i modyfikacje
-amortyzatory od wersji gt
-przednie hamulce o gt
-fotele kubełkowe z mx3

A teraz kilka fotek tego co posiadam :D zdjęcia robione niestety tym co jest pod ręką czyli kalkulatorem

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Załączniki
IMAG0121.jpg
Ostatnio edytowano 27 paź 2014, 18:08 przez Adek311092, łącznie edytowano 5 razy
Przedstawiciel Podkarpacia

Od: 27 lut 2012, 22:08
Auto: Mazda 323f 2.0 V6 Speciale Edition

Postprzez Bartg » 10 paź 2014, 19:03

Witamy w dziale Nasze Mazdy :) Prosiłbym o wrzucenie zdjęć na serwer MS (opcja załącznik na górze podczas edycji posta) :)
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Adek311092 » 27 paź 2014, 18:22

Z racji wolnego czasu troszkę pogrzebałem przy bagietce i tak, silnik został spięty ze skrzynia,wszystko podwieszone tak jak powinno być, włożone półosie, założone amortyzatory i hamulce przednie z wersji gt, nadkola i kielichy zostały wyczyszczone i zakonserwowane
i kilka fotek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przedstawiciel Podkarpacia

Od: 27 lut 2012, 22:08
Auto: Mazda 323f 2.0 V6 Speciale Edition