Chciałbym przedstawić Mazdę z kierownicą po niewłaściwej (a może właśnie tej prawilnej, jdm rlz
Szukałem jakiegoś japońskiego auta (wcześniej przewijała się Micra i Primera odpowiednio k11 i p11, ojciec teraz jeździ p11.144, dwie Mazdy 323 bg były w rodzinie, obie rozbite przez żony, dziewczyny moich wujków
Informacje ogólne i wyposażenie:
Mazda 323F BA, wersja "Intrigue" z silnikiem z5 o pojemności 1489CC i mocy 88KM.
-2x el. szyby,
-el. lusterka,
-2x airbag,
-klimatyzacja,
-el. szyberdach,
-centralny zamek, immo,
-wspomaganie kierownicy,
-alufelgi ori Mazda 15''
-opony 195/55/r15''
Silnik:
-Z5, 1489CC, 88KM, DOHC
Wymiany, naprawy lub modyfikacje:
-Wymiana rozrządu oraz pasków pomocniczych,
-wymiana chłodnicy silnika,
-wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów.
-wymiana oleju na Castrol 5w30,
-naprawiony spryskiwacz tylnej szyby (tak, nie działał
-Radio Pioneer deh-1600ubg.
Plany:
-Remont zawieszenia z obniżeniem -40mm,
-możliwa zmiana dolotu na stożek (czas pokaże),
-gruntowne mycie komory silnika oraz pomalowanie pokrywy zaworów niebieskim kolorem, również zaciski i bębny hamulcowe oraz jakieś detale,
-zmiana tłumika środkowego i końcowego (przedmuchy na łączeniu),
-lekka naprawa szyby bocznej kierowcy, czasami nie domyka się podczas zamykania drzwi kiedy szyba jest w pełni zamknięta (ból drzwi bez ramek...),
-I oczywiście malutkie zmiany typu usunięcie pomarańczowego plastiku z kierunkowskazów przednich, odnowienie lakieru na klamkach oraz na tylnej lotce (światło stopu),
-odnowienie lakieru (bardzo odległy i kosztowny plan).
Zdjęcia:

W tej chwili komora silnika wygląda tak...

Post Scriptum czyli tyle pytań, tak mało literek...
-Intrigue, wpisane w "dowód rejestracyjny" przy modelu, jakieś wiadomości na temat tego oznaczenia? Mam również na samochodzie kilka nalepek "Autentique" lecz sądzę, że to nazwa dealera tego samochodu.
-brakujące przełączniki, do czego one służą w lepiej wyposażonych wersjach?
-Nie mogę odczytać nr VIN z ruskiej strony, miał ktoś takie problemy?
-Czasami wydaje mi się, że światła mijania mają zielony odcień, zmęczenie po dniówce w robocie?