Na zakup Mazdy wraz z dziewczyną zdecydowaliśmy się w roku 2013 – to była szybka piłka

Madzię nabyliśmy od sympatycznego małżeństwa, która pielęgnowała Madzię 2 lata gdzie wcześniej osobiście sprowadzili ją z Niemiec od starszego pana – jak zobaczyłem datę urodzenia starszego Pana to się o mało nie wywróciłem
Do pojazdu otrzymaliśmy stos (dosłownie) faktur z niemieckiego serwisu Mazdy, była systematycznie tam podawana kontroli i ew. naprawiana

Mazda do dnia dzisiejszego sprawuje się bardzo dobrze i nigdy nie zawiodła, lecz wymagała od Nas trochę inwestycji gdyż małżeństwo od którego odkupiliśmy Madzię jeździło nią uwaga!!! max 10km dziennie do pracy i z powrotem
W tym roku samochód został doinwestowany, mianowicie oryginalne alufelgi z Mazdy Limited 15" zostały zastąpione alufegami AEZ 17" ET45 z pięknym rantem + oponki 215/40, dodatkowo wyremontowane całe tylne zawieszenie, wymieniony układ hamulcowy przód tył, zamontowane Xenony, itd
Wyposażenie samochodu:
– 2x SRS AirBag
– 4 elektryczne szybki
– centralny zamek z alarmem
– elektryczne lusterka + podgrzewanie
– światła przeciwmgielne
– klimatyzacja
– wspomaganie kierownicy
– skóra kremowa
– wykończenie wnętrza a'la drewno
– kremowe dywaniki oryginalne z Mazdy
– jakieś radio z Clatronic z USB
– dwa głosniki oryginalne przód
Plany:
– zrobić samochód aby pięknie prezentował się na drodze
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
> naprawa podwozia (usunięcie drobnych ubytków)
> naprawa progów (usunięcie drobnych ubytków)
> naprawy blacharskie (usunięcie m.in. początków rdzy na nadkolach)
> konserwacja
> lakierowanie nadwozia (ten sam kolor)
> delikatnie obniżyć (fest nie mogę, gdyż autem jeżdżę również firmowo do klientów)
> montowanie gadżetów typu doloty, zegary, podświetlenie kabiny itd
Najnowszy mod to wyrzucony został oryginalny filtr powietrza wraz z rurami, zastąpiony został aluminiową rurą i stożkiem, lecz apetyt urósł i niebawem montowany będzie AirBox i robiona dziura w zderzaku
Aktualne fotki samochodu