Mazda 323 BG (JapaNarkotic)

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez JapaNarkotic » 3 paź 2011, 21:00

Witam mam na imię Adam i postanowiłem opisać swoje pierwsze kochane Autko.

Została ona odkupiona w 2008 od młodego człowieka przez mojego brata Emila. Na samym początku wyglądała... marnie. Oryginalna kierownica jak i mieszek były obszyte niebieską ekoskórą, założony był hak, i wielki wydech Ultera, felgi 14' swoim wyglądem nadawały się do wyrzucenia. Środek lepiej nie mówić, widać było ze ów młody człowiek woził po imprezach znajomych. Co lepsze było wsadzone dobre granie które nadawało się do utylizacji, dlatego audio zostało zamienione za jakiegoś kaseciaka i 2 ledwo grające głośniki. Mój brat kupił Mazdę za śmieszne pieniądze, do taniej jazdy i tak też się stało. Autko zadziwiało innych swoim bezproblemowym i oszczędnym (lpg) byciem wszystkich znajomych, jednakże budziło irytacje swoim wyglądem co nie przeszkadzało Emilowi i tak jeździł do czerwca bieżącego roku. Po czym on sam dostał firnowy samochód (Opel), a BG dostałem ja, jakby w prezencie i wtedy wszystko się zaczęło...
Obrazek
Obrazek
Silnik
1.3 16v gaźnikowiec podtruty zwykłym mieszalnikowym LPG, przebieg 292tys km i ciągle rośnie, po wymianie paska, filtrów, olejów itp. Zwarty i gotowy. Na benzynie powiem szczerze jestem zaskoczony jego możliwościami... 1 –> 2 –> 3 nie ma że boli prawdziwy JapaNarkotik, gaz wiadomo ekonomia.
Obrazek
Obrazek

Nadwozie
Nadwozie... właśnie i to jest ból. Podłoga cała zdrowa, zabezpieczona x2, ale niestety nadkola porażka nikt o nie nie dbał a ja do 21 letniego samochodu za 1500zł nie bd robił kosmetyki za 1000zł dlatego pianka montażowa poszła w ruch. Jedynie tak mogę przedłużyć jej życie.
Obrazek

Wypolerowana ręcznie karoseria
zmienione lusterko zewnętrzne prawe
wypolerowane alufelgi + nowe opony Firestone 185/60 R14 Multihawk
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wnętrze
uprana cała tapicerka,
pierwotnie licznik bez obrotomierza wymieniony tanim kosztem na wersje z obrotomierzem,
wymieniona kierownica na oryginalna oraz mieszek na skórzany, miejsce na radio poprzedni (młody) właściciel pomalował na niebiesko, nie mogłem się powstrzymać pomalowałem na czarno i dołożyłem naklejkę z emblematem Ken Block.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Car Audio
jednostka sterująca wymarzone radio 3 miesiące siedziałem na allegro żeby go dostać – Pioneer DEH-P3000R, przód głośniki średniotonowe 16,5 z ,,gwizdkami'' Hertz'a pod zwrotnicami, tył: półka głośnikami 6x9 Nikko i bagażnik SUBWOOFER 30cm aktywny. Jak na razie mi wystarczy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pamiętna podróż/przygoda
Jazda bez prawka przez około 1.5 miesiąca.
Wypad na weekend parę km od miejsca zamieszkania ze znajomymi na 3 auta.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 4 paź 2011, 19:07 przez JapaNarkotic, łącznie edytowano 9 razy
JapaNarkotic

Postprzez noxes » 3 paź 2011, 22:45

Wstaw na fotosika a tutaj wklej linki do zdjęć na fora.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

Postprzez radar88 » 4 paź 2011, 12:01

Fotosik.pl jest płatny po 100piewszych zdjęciach.... polecam : http://imageshack.us/ , po zalogowaniu się również masz swój folder ze zdjęciami. Po wgraniu zdjęć wybierasz opcję : Forums...zaznaczasz link,kopiuj i wklejasz na forum ;) Enjoy ;)
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez pawcio1017 » 4 paź 2011, 16:14

Fajnie, że kolejna bagietka dołączyła do naszego grona :) (swoją drogą to ich coraz mniej)

JapaNarkotic napisał(a):a ja do 21 letniego samochodu za 1500zł nie bd robił kosmetyki za 1000zł dlatego pianka montażowa poszła w ruch. Jedynie tak mogę przedłużyć jej życie.

A szkoda, bo to bardzo wdzięczne auto i pewnie sam się szybko o tym przekonasz. To co zrobiłeś z pianką montażową to "świętokractwo" <bicz>

JapaNarkotic napisał(a):Jestem tu nowy, nie mogę się doczytać jak wstawić zdjęcie, a chciałbym, mam parę ciekawych, pomogłoby mi to w opisaniu mojego wozidełka.

Tak jak kolega wyżej napisał, korzystaj z imageshack.us. A potem dodając zdjęcie na forum wklej link do zdjęcia pomiędzy znacznik [img]a[/img].

Czekam na więcej fotek i zapraszam do obejrzenia mojej bagietki <oczko>

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=123907
Obrazek
Przedstawiciel Warmii i Mazur

Od: 21 kwi 2011, 12:31
Auto: jest:
Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez JapaNarkotic » 4 paź 2011, 19:10

Chciałem wam chłopaki podziękować <zawstydzony> za pokierowanie mnie w sprawie zdjęć, myślę ze w najbliższym czasie, dodam jakiś większy edit <czytaj> , ponieważ w Bagiecie trochę się zmieniło :)
JapaNarkotic

Postprzez pawcio1017 » 4 paź 2011, 22:15

Bardzo ładne, kalsyczne alufelgi. Pasują i podobają mi się. Nietypwa tapicerka, chyba jeszcze takiej nie widziałem w madzi. W postojówkach masz ledy czy tylko takie wrażenie? Co to za biała naklejka nad radiem? Ale miałeś mega rezerwe na wskaźniku <boje się>

A teraz troche negatywów (mam nadzieje ze sie nie obrazisz) :)
Tył auta kuleje – ten wygar nie pasuje tutaj wg. mnie, hak jest zbędny (to raczej nie jest samochód roboczy) i koniecznie pomyśl coś nad tym wgnieceniem. Wtedy madzia odzyska swój "fajny tyłek" :)
Obrazek

Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez JapaNarkotic » 4 paź 2011, 22:36

Postój to żarówki diodowe, co do wskaźnika nie działa... na starym jak i na nowym liczniku...

negatywy? te opinie nazwałbym raczej szczerą wypowiedzią, z którą się zgadzam i bardzo dziękuje, autko takie dostałem w najbliższym czasie planuje ogarnąć tłumik a na wiosnę zdjąć hak, na wiosnę również planuje podrobić blacharkę, wiec wszystko wróci do normy :)
JapaNarkotic

Postprzez pawcio1017 » 23 paź 2011, 01:03

Jak tam cos nowego przy madzi zrobione? <oczko>

Zapraszam do mojego wątku, może podpatrzysz jakies ciekawe pomysły:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=123907:)

p.s – na 11 zdjeciu widać fotografa w lusterku kierowcy :D
Obrazek

Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,