Przez dłuższy czas poszukiwałem auta i wybór padł na 323f (Mazda "została wylosowana" spośród Audi a3, Hyundaina coupe, Hondy civic i Mazdy Xedos
Auto pierwszy raz zostało nabyte w Holandii w miejscowość Heerlen. Do Polski przyjechało pod koniec lata 2010 a pod koniec lipca 2011 stało się moją własnością. Obecnie przebieg wynosi prawie 223kkm.
Wyposażenie – 4x poduszka, ABS, immobilizer, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, klimatyzacja, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, halogeny, radio (tylko radio
Póki co wymieniłem żarówkę z przodu, olej (10w40 Elf Competition STI), filtr oleju i paliwa (Knecht), powietrza (Filtron), dywaniki z welurowych, mocno dotartych, na gumowe Petexa, ramki pod tablice z pstrokatych na zwyczajne czarne no i kierunki z pomarańczowych na białe cleary.
Miałem małą przygodę z prawą przednią szybą elektryczną bo stanęła pośrodku. Rozkręciłem mechanizm i zawiozłem auto do mechanika, który to złożył wszystko do kupy i ku jego zdziwnieniu, no i moim wszystko działało

No ale nic, teraz już nic się nie będzie psuło
Plany:
– na wiosnę felgi 16 lub 17 + opony do tego,
– przyciemnienie szyb,
– jakaś niegłupia końcówka wydechu,
– nakładka na zderzak z tyłu,
– coś musi grać więc albo wywalę to oryginalne radio i kupię ramkę na normalny odtwarzacz i zostanie mi półeczka albo szarpnę się na xcarlinka albo coś w ten deseń,
– obszycie kierownicy skórą bo obecna jest jakaś pęknięta i poprzedni właściciel założył jakąś szmatę na nią,
– oklejenie chromowanej listwy z przodu karbonową folią,
– chromowane obwódki na zegary,
– mógł bym w końcu ją umyć
– pytanie – tylne światła z poliftowej wersji bez problemów będą pasowały do mojej Mazdy?
– uszczelki w drzwiach bo niektóre są delikatnie poszarpane,
– ...
Więcej grzechów nie pamiętam. Jak sobie przypomnę to dam znać
Kilka fotek mojej Supreme Blue Mica Mazdy:

Biały kierunek.
Taki zestawik do mnie dotarł:

WRRRRRRRR