Mazda 323P Ba 99r. 2.0 D

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez pioterbezkitu » 9 gru 2010, 11:39

Witam serdecznie, jest to moje pierwsze autko, wybór padł właśnie na Mazdę, mam nadzieję że z moją Madzią będziemy żyli w zgodzie i że zbyt często nie będzie dobierał się do niej jakiś facio na boku (czyt. mechanik) :)

Dane podstawowe:
Silnik: 2.0 D 71KM
Kolor: Czerwony metalik
Przebieg: 174 000 km

Wyposażenie:
Klimatyzacja
ABS
Dwie poduszki powietrzne

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 15 lis 2010, 00:52
Auto: 323P 2.0D 71KM 99r

Postprzez boczek86 » 9 gru 2010, 15:08

powiem ze jak na pierwsze autko to MAZDA to trafny wybor :) moje pierwsze to ford eskord w gazie :( co miesiac zeby auto jezdzilo to 300 zl na naprawy teraz odkad mam madzie to juz niepamietam warsztatu wiec napewno madzia ci dobrze posłuży jezeli tylko dasz jej odrobine milosci (czyt, wymiany na czas oleju, rozrzadu, klocki, itp,.... ) pozdrawiam i szerokosci zycze :)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2010, 12:12
Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition

viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0

Postprzez Radex » 9 gru 2010, 19:44

fajny rodzynek :) mało tu 323P na forum.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Bart0n » 10 gru 2010, 01:14

Wygląda zacnie :) a powiedz jak ze spalaniem? Zmieścisz się w piątce na trasie? Jak z dynamiką, da się wyprzedzać? Tylko 70 koni, ale masa chyba też nie wielka.

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 6 cze 2010, 21:07
Auto: L3 FR4T

Postprzez pioterbezkitu » 10 gru 2010, 10:40

Bart0n napisał(a):Wygląda zacnie :) a powiedz jak ze spalaniem? Zmieścisz się w piątce na trasie? Jak z dynamiką, da się wyprzedzać? Tylko 70 koni, ale masa chyba też nie wielka.

Pozdrawiam

Powiem szczerze, że spalania jeszcze nie sprawdzałem, nie robiłem nią nawet porządnej trasy, ale to już wkrótce :] Nie szaleję nią zbytnio, na niższych obrotach jest średnio, ale jak ją już delikatnie wkręcę to przyjemnie się śmiga. Za jakiś czas napiszę więcej na temat madzi, póki co ciągle ją poznaję <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Kadlub » 10 gru 2010, 11:54

Dobrze ze twoj wybor padl akurat na mazde :D Mam nadzieje ze ci sie dobrze sprawi na drodze
Pozdr.
Szerokości i bezawaryjności :)
Forumowicz

Od: 11 lis 2010, 00:58
Auto: Mazda 323C BA 1,3 16V 95r

Postprzez pioterbezkitu » 14 gru 2010, 23:36

Dziekuję :]
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Barth » 27 kwi 2011, 21:31

Witam,

Również moim pierwszym autkiem jest ten model mazdy. Eksploatuje go od stycznia tego roku.
Z tego co widzę moja jest w gorszym stanie jeżeli chodzi o blachy. Silnik identycznie skorodowany jak w mojej maździe. Na moje 8000 km przejechanych jeszcze nie miałem do samego silnika zastrzeżeń.

Dynamika auta tak jak kolega wcześniej wspomniał z początku nie zachwyca jednak już na 4 i 5 biegu jedzie bardzo przyzwoicie. Spalanie w trasie w granicach 5-6 l..dokładnie nie sprawdzałem ale jest to samochód do ekonomicznej jazdy.

Bardzo niewiele informacji można znaleźć na temat tego modelu w Internecie.
Jedyne komplikacje mam z elektroniką jako taką. Raz kabel się wykruszył z kostki i musiałem na krotko podłączać do aku bo nie podawał paliwa, teraz zdarza się ze na sekundę rozłączy imo gdy wjadę w dziurę i auto podskoczy. Samochód na moment traci moc po czym wszystko wraca do normy. Nie obejdzie się raczej bez mechanika – brak czasu na szukanie zwłaszcza nie wiedząc gdzie zacząć.

Chętnie wymienię się doświadczeniami (części, wszelkie problemy itp itd.)

pozdrawiam.
Barth

Postprzez pioterbezkitu » 16 lip 2011, 20:02

Barth napisał(a):Witam,

Również moim pierwszym autkiem jest ten model mazdy. Eksploatuje go od stycznia tego roku.
Z tego co widzę moja jest w gorszym stanie jeżeli chodzi o blachy. Silnik identycznie skorodowany jak w mojej maździe. Na moje 8000 km przejechanych jeszcze nie miałem do samego silnika zastrzeżeń.

Dynamika auta tak jak kolega wcześniej wspomniał z początku nie zachwyca jednak już na 4 i 5 biegu jedzie bardzo przyzwoicie. Spalanie w trasie w granicach 5-6 l..dokładnie nie sprawdzałem ale jest to samochód do ekonomicznej jazdy.

Bardzo niewiele informacji można znaleźć na temat tego modelu w Internecie.
Jedyne komplikacje mam z elektroniką jako taką. Raz kabel się wykruszył z kostki i musiałem na krotko podłączać do aku bo nie podawał paliwa, teraz zdarza się ze na sekundę rozłączy imo gdy wjadę w dziurę i auto podskoczy. Samochód na moment traci moc po czym wszystko wraca do normy. Nie obejdzie się raczej bez mechanika – brak czasu na szukanie zwłaszcza nie wiedząc gdzie zacząć.

Chętnie wymienię się doświadczeniami (części, wszelkie problemy itp itd.)

pozdrawiam.

Ostatnimmi czasy miałem trochę przejśc z moim autem, nieco się zmieniło, zrobiłem kilka tysięcy kilometrów i zamierzam opisać moje wrażenia niedługo wraz z dołączonymi zdjęciami :)

W razie jakichkolwiek pytań pisz śmiało trochę poznałem to autko może będę w stanie coś pomóc.

Co do elektroniki, to nie miałem problemów z immo, natomiast centralny czasem nie łapie w drzwiach pasażera, może w końcu rozbiorę drzwi i zerknę co jest grane.

Pozdrawiam <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Olo500 » 17 lip 2011, 00:57

Tu typowe miejskie autko. Ja mam takie samo ale w benzynie. Od 4 lat zero problemów.
Forumowicz

Od: 30 wrz 2006, 17:35
Auto: Mazda 323p '98 poj 1.4
Mazda 6 II generacji kombi poj.2000 benz.