Dane podstawowe:
Silnik: 2.0 D 71KM
Kolor: Czerwony metalik
Przebieg: 174 000 km
Wyposażenie:
Klimatyzacja
ABS
Dwie poduszki powietrzne

www.mazdaspeed.pl
Bart0n napisał(a):Wygląda zacniea powiedz jak ze spalaniem? Zmieścisz się w piątce na trasie? Jak z dynamiką, da się wyprzedzać? Tylko 70 koni, ale masa chyba też nie wielka.
Pozdrawiam
Barth napisał(a):Witam,
Również moim pierwszym autkiem jest ten model mazdy. Eksploatuje go od stycznia tego roku.
Z tego co widzę moja jest w gorszym stanie jeżeli chodzi o blachy. Silnik identycznie skorodowany jak w mojej maździe. Na moje 8000 km przejechanych jeszcze nie miałem do samego silnika zastrzeżeń.
Dynamika auta tak jak kolega wcześniej wspomniał z początku nie zachwyca jednak już na 4 i 5 biegu jedzie bardzo przyzwoicie. Spalanie w trasie w granicach 5-6 l..dokładnie nie sprawdzałem ale jest to samochód do ekonomicznej jazdy.
Bardzo niewiele informacji można znaleźć na temat tego modelu w Internecie.
Jedyne komplikacje mam z elektroniką jako taką. Raz kabel się wykruszył z kostki i musiałem na krotko podłączać do aku bo nie podawał paliwa, teraz zdarza się ze na sekundę rozłączy imo gdy wjadę w dziurę i auto podskoczy. Samochód na moment traci moc po czym wszystko wraca do normy. Nie obejdzie się raczej bez mechanika – brak czasu na szukanie zwłaszcza nie wiedząc gdzie zacząć.
Chętnie wymienię się doświadczeniami (części, wszelkie problemy itp itd.)
pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości