@Piotr_ @Bo_Lo Jeśli temu sprzęgłu się nie polepszy to będę coś takiego kombinował. Miałem nawet podobny plan – przerobić tarczę na 225+kevlar, docisk z KL, tylko chciałem wykorzystać zamach od BG GT, ale jeśli miaty miały na 225mm to też może być.
Nad tym wszystkim jeszcze będę myślał bo może skrzynię zmienię, teraz przy turbo ta wydaje mi się za krótka trochę.
@Bo_Lo ten wężyk to nie podciśnienie, to jest wężyk do gruchy wastegate – tam jest takie ciśnienie jak ciśnienie doładowania, fabrycznie miał tą sprężynową opaskę co na zdjęciu. Dlatego Ci pisałem żebyś dał znać tunerom żeby Ci wymienili opaski na tym wężyku na skręcane

I pewnie masz rację, gdybym nie przestawiał boostcu'a to pewnie by się nic nie stało. Ale ma to też swoje plusy, teraz mam BP i więcej mocy
Poza tym silnik spełnił swoje zadanie, przećwiczyłem na nim co nieco, nauczyłem się co działa a co nie, co można robić a czego zdecydowanie nie robić (np. nie używać opasek sprężynowych). Dzięki temu BePek jest złożony lepiej i mam nadzieję że dłużej pojeździ, w sumie to już pojeździł dłużej od B6
@czarek1991 nie teleportowaliśmy, nadal tam leży

nie mieliśmy gdzie go trzymać i stwierdziliśmy że w kanale pod drabiną nie będzie przeszkadzał, pomysł na filmik przyszedł później

a wyjmiemy go później tym dźwigiem na którym wisiał.